Ajánló | Film

47 darab

Film →

Karácsonyi filmajánló

2018. december 23.

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot. Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést kívánunk Mindenkinek!

Film →

Az eltűnés sorrendjében

2014. június 5.

Az elzárt, apró településen élő nyárspolgár, az utakat karbantartó Nils (Stellan Skarsgard) életét szörnyű tragédia rázza meg: egyetlen fiát holtan találják. A kétségbeesett apa a kezdetektől fogva azt gyanítja, hogy gyermeke gyilkosság áldozata lett. A szálak a helyi drogkartell fejéhez, a Báróhoz (Pal Sverre Hagen) vezetnek…

Film →

Csatahajó

2012. április 23.

Az emberek fantáziáját már régóta izgatja, hogy milyen lehet az első találkozásunk egy földönkívüli civilizációval. Sokféle változatot láttunk már erre a vásznon, de most itt egy újabb verzió, ami kellemes kikapcsolódást jelenthet a dolgos hétköznapokban.

Film →

Van pápánk!

2012. január 2.

Egy kellemes, jópofa film arról, milyen hatása lehet egy emberre a hirtelen óriásivá vált felelősség, amihez ő még nem feltétlenül nőtt fel.

Film →

X-Men: Az elsők

2011. június 12.

A mutánsos franchise ötödik, és egyben talán legjobbra sikeredett darabja. A legtöbben bukásra ítélték a filmet. Hogy is lehetne sikeres X-Men mozit készíteni Küklopsz, Jean Grey, Vadóc és a többi fiatal(abb) mutáns nélkül? Mégis sikerült, sőt sok ismerősöm véleménye szerint is ez lett a saga legjobb része.

Film →

TRON: Örökség

2010. december 27.

2010 egyik legjobban várt és leginkább reklámozott filmje a TRON: Örökség, ami 28 évvel a kultikus első rész után került a mozikba. Olyan, mint tavaly az Avatar: elképesztően látványos, de sajnos a történet sablonos és kevésbé fordulatos, mint vártam.

Film →

Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész

2010. november 30.

Tíz perccel a film kezdete előtt alig volt már pár hely a moziban. Foglalás nélkül nem is nagyon lehetett volna bejutni, de erre számítani lehetett. A Harry Potter már a bemutató napján rekord nézettségeket döntött, és a hétvégére jósoltak is valószínűleg teljesülni fognak – legalábbis a tapasztalataim alapján. De vajon valóban megfelelt-e a vártaknak a Halál ereklyéi első része?

Film →

Könnyű nőcske

2010. november 4.

Ha tinikről szóló vígjáték jelenik meg a mozikban, biztosak lehetünk benne az elmúlt évek tapasztalata alapján, hogy a vicc forrása leginkább a gusztustalanság, a közönségesség. Üdítő kivételt képez ezek alól a Könnyű nőcske című film, amely az okos, igényes humorával nemcsak a tiniket varázsolja el, hanem az idősebbeknek is kellemes másfél órát szerez.

Film →

Pandorum

2010. március 16.

Nagyon rég vetítettek már a mozikban tudományos-fantasztikus filmet, így a Pandorum kimondottan ígéretesnek hatott. Főleg, hogy az Alien filmek nyomdokán haladva szeretne maradandót nyújtani a kedves nézőknek.

Film →

Alice Csodaországban

2010. március 11.

Nem sok jó kritikát olvastam/hallottam az Alice-ről, de tekintve, hogy Tim Burton az egyik kedvenc rendezőm, a színészgárda láttán pedig nem tudtam rosszra gondolni, biztos voltam benne, hogy nekem ezt a filmet látnom kell. Véleményem szerint annyira nem volt rossz, mint amennyire lehúzták, de tény, hogy nem ez Tim Burton valódi világa.

Film →

Wanted

2010. február 4.

Mark Millar Wanted című képregény-minisorozata elsőként Jeff Kirschenabum, az Universal Studios igazgatója, s egyben képregényrajongó figyelmét keltette fel. 2004-re Marc Platt producer megkezdte a film előkészületeit. 2005 decemberében az orosz Timur Bekmambetov kapta meg a rendezői feladatokat, első angol nyelvű munkájaként, a forgatókönyvön pedig Derek Haas és Michael Brandt dolgozott. Millarnak nem nyerte el a tetszését a szkript első vázlata.

Film →

B13 – A bűnös negyed

2010. január 20.

A film érdekes szerkezetű. Besson tolla ezúttal hamarabb kifogyott a kelleténél, ezért a fő sztori csak 40 perc hosszúra sikeredett. Ebből kifolyólag a film elején, mintegy felvezetésként 2×15 percben bemutatkozik a film két főhőse, és ezzel már meg is van az a 75 perc (IGEN, egy 75 perces film a mozikban), ami elegendő volt a nagyvászonra kerüléshez. Cserébe viszont valóban non-stop akciót kapunk.

Film →

Sherlock Holmes

2010. január 19.

Guy Ritchie Sherlock Holmesból szuperhőst csinált. És ez ezúttal – szerintem – nem is olyan rossz dolog. Downey Jr. nagyon jó Holmes, Strong mint mindig zseniális, és McAdams is gyönyörű. Teljesen más, mint az „eredeti” Holmes.

Film →

Halálkeringő

2010. január 16.

A gyenge hazai filmekhez szokott magyar ember indokolt kétkedéssel, és némi fenntartással ül be a Halálkeringő című filmre. Aztán 100 perc múlva döbbenten, némán jön ki a moziból, és elgondolkozva császkál a pláza kijárata felé…

Film →

Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya

2009. december 2.

Tim Burton, Johnny Depp. Elég lenne akár ennyit mondanom a filmről. Harmadikként becsatlakozik Helena Bonham Carter (Harcosok Klubja, Harry Potter 5, A halott mennyaszony), aki helyett mást el sem tudnék képzelni Johnny Depp tárasként. Csak úgy mellékesen megemlíteném Alan Rickmant (A Harry Potter hírhedt Pitonja, Parfüm), mint a harmadik főszereplőt. Ki ne hagyjuk Timothy Spallt (Peter Pettigrew – Harry Potter), akinek hihetetlenül idegesítő arcjátéka megér egy imát. A Halott mennyaszonyban már bejött a dolog. Depp és Bonham Carter énekel, Burton rendez.

Film →

Fűrész III

2007. január 25.

Aki látta az első két részt és azok elnyerték a tetszését… hát az most sem csalódhat. Aki pedig nem merte még rávenni magát, az sajnálhatja. A harmadik rész valójában ott kezdődik, ahol abbahagytuk a másodikat, így nem sok időnk marad fellélegezni. Miről szól a történet? Röviden és tömören: az alapja, feladatok sorozata. Ezek adják a meghökkentő jeleneteket, persze oldószer gyanánt – hogy ne csak ilyenekből álljon az egész – kapunk mellé egy történetet, ami már kicsit szimpatikusabbá teszi az egészet. De a fűszerezést mi magunk tesszük rá, hiszen bennünk merül fel a nagy kérdés: Mi mindent lehet megtenni egy emberi testtel?

Film →

Alvilági játékok

2006. október 13.

Slevin Kelevra (Josh Hartnett) egy igazi vesztes: barátnője csalja, a lakását bontásra ítélik, az utcán fényes nappal minden iratát ellopják – és állandóan beverik az orrát. A gondok elől New Yorkba menekül barátja, Nick Fisher (Sam Jaeger) lakásába. Mivel a lakás üres, a barátja sehol, így beköltözik. Hamar rájön, hogy a csinos szomszédlányon (Lucy Liu) kívül igen sokan érdeklődnek Nick után. Igazolni nem tudja magát, ezért mindenki őt hiszi Nicknek.

Film →

Hideg csontok

2005. december 9.

A Mercy Falls Gyermekkórház egy igen ódon épület valahol Anglia legeldugottabb csücskében. A kórház utolsó napjai meg vannak számolva, mert bezárásra ítélték. A róló lehúzását egy vasúti baleset miatt pár nappal elodázták, de csak azért, mert nem tudja a gyerekeket az új kórház ágyhiány miatt fogadni. Így kénytelenek az új munkatársat, Amyt (Calista Flockhart) behívni éjszakásnak, aki a dolgozóktól hamar megtudja, hogy a második emeletet majdnem 50 éve lezárták, a gyerekektől pedig azt, hogy mégsem üres…

Film →

Zorro legendája

2005. november 22.

Nagyon nem volt mit csináljak, így unalmamban úgy döntöttem, hogy megnézem az új Zorro filmet. Láttam az első részt (mikor a TV-ben adták), ami nem tett túl mély benyomást rám. Elég nagyot csalódtam benne. Épp ezért elgondolkodtam, kiadjak-e 750 Ft-ot a második részre? Végül megtettem. És nem bántam meg!

Film →

Star Wars III. – A sith-ek bosszúja

2005. május 20.

Azt, hogy mi történt, mindenki tudja. A kérdés – ezúttal már harmadszor – az volt, hogy hogyan.

Film →

Beépített szépség 2. – Csábítunk és védünk

2005. május 17.

Sandra Bullock újra beépített szépség lett.

Film →

Átok

2005. március 11.

Japánban úgy tartja a hiedelem, hogy ha valaki harag által hal meg, akkor a hely megőrzi az átkot. Ez az átok pedig azok vesztét okozza, akik erre a helyre lépnek. A halálukkal pedig egy új átok születik…

Film →

Penge: Szentháromság

2005. március 8.

Egy újabb trilógia született a Szentháromsággal. 1998 és 2002 után itt a sorozat harmadik része. Ezzel a filmmel sokak számára vége is a sorozatnak…

Film →

Bújócska

2005. február 28.

Emily (Dakota Fanning) egy átlagos kilencéves kislány, aki óriási tragédiát élt meg: öngyilkos lett az anyukája. Ezt se ő, se az apukája (Robert De Niro) nem tudják könnyedén feldolgozni, ezért úgy döntenek, New York zajos városából egy csöndes kis városkába költöznek. Talán ott könnyebb lesz a felejtés. Talán…

Film →

Kaptár 2. – Apokalipszis

2005. január 16.

Ha emlékszünk, az első rész azzal fejeződött be, hogy Alice (Milla Jovovich) magához tér egy elhagyatottnak látszó kórház kórtermében. Se bent, se kint senki. Az utcák és épületek pedig teljesen fel vannak dúlva. Körülbelül itt kezdődik a második rész. Kiderül, hogy az első részben lezárt földalatti laborból, a Kaptárból kiszabadultak a T-vírussal megfertőzött zombik.

Film →

A nemzet aranya

2005. január 13.

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) érdekes időtöltést örökölt a családjától: olyan kincs felkutatása hozza őt lázba, amelyről mindenki úgy vélekedik, hogy csak egy legenda. Úgy hiszik a családban, hogy a templomosok mesés kincsét valahol Amerikában rejtették el. A család előbb megrögzött, majd utána kiábrándult tagjai az Alapító Atyák elrejtett jeleit kutatják, hogy megtalálhassák a kincset.

Film →

Alien vs. Predator

2004. november 8.

2013-at írunk (ami nekem kicsit furcsa), mikor a Weyland Corp. (ők gyártották A nyolcadik utas: a Halál című részben szereplő Nostromo teherhajót is) egyik műholdja egy furcsa épületet fedez fel az Antarktisz jégpáncélja alatt. Tudósok és szakértők kis csoportja indul az Antarktiszra, hogy felfedezzék a jég alatt megbúvó piramist, ami a felvételek alapján az összes piramist építő kultúra jegyeit magán hordozza. A helyszínre érkező emberek nem is sejtik, hogy milyen helyzetbe csöppentek bele. Szép lassan elkezdik felmérni a terepet, s a vészjósló jelek ellenére a piramis belsejébe merészkednek.

Film →

Pokolfajzat

2004. szeptember 29.

Sztori: pokolfajzatot a 2. világháborúban a nácik idézték meg a földre, hogy segítsen beteljesíteni a világvégét. Akkoriban úgy nézett ki, mint egy kis piros majom szarvakkal. Ma az FBI-nak dolgozik, megvédi világunkat a természetfeletti gonosztól, és úgy néz ki, mint egy nagy piros majom szarvakkal. Nachot zabál, macskákat tart, keménykedik, de bármikor le lehet kenyerezni egy szelet csokival…

Film →

Én, a robot

2004.szeptember 29.

Az egyiptomi származású rendező nagy fába vágta a fejszéjét, mikor elvállalta egy sci-fi alapmű filmvászonra adaptálását. Tudta, hogy nem jó ötlet felbőszíteni a mester több milliós rajongótáborát, de nem remegett meg a keze.

Film →

Pókember 2

2004. szeptember 24.

Itt a Pókember második része.

Film →

Argo

2004. szeptember 22.

Mikor Decebal, az összesített barbár törzsek vezetője elásta kincseit Pannóniában, nem is sejthete, hogy majd 2000 évvel később mit szabadít a Hortobágyra. Magyarország, 2004. 3 csapat indul el a mesés Stryx Aurum, az Aranybagoly után: a hightech-import-akciócsoport, a hírhedt Tejesember vezetésével, a kissé zavarodott állapotú diák és „lelkes” csapata, valamint a kőkemény ex-securitys banda, élükön Tibivel. A Balogh Tibivel:-).

Film →

Holnapután

2004. május 28.

Még 2003-ban láttam a Holnapután előzetesét egy moziban. Nagyon hangulatos volt, egy pillanat alatt a jégkorszakban éreztem magam. Már akkor eldöntöttem, hogy ezt a filmet megnézem. Lehet, hogy elhamarkodott döntés volt…

Film →

Trója

2004. május 28.

Homérosz Iliásza sok művészt ihletett már meg a történelem folyamán, de biztos, hogy ez a leggrandiózusabb adaptációja Trója ostromának. A klasszikus történetet súlyosan lebutítva tálalta Wolfgang Petersen rendező, és még jobban Akhilleuszra hegyezte ki. A város, amely az eposzban 10 évig állta az egyesített görögség seregeinek nyomását, a filmben két hét alatt elesik.

Film →

Kill Bill: Volume 2.

2004. május 13.

Ott hagytuk abba legutóbb, hogy 3 főre apadt a halállistánk, tehát még 138 percen keresztül élvezhetjük a fekete mamba bosszúhadjáratának 2. felvonását. :-) Már csak Budd, az alkoholista, Elle, a félszemű, és Bill, a címszereplő van hátra. Quentin Tarantino, Uma Thurman és Hanzo Hattori pengéje megállíthatatlan. Mivel a frappáns előzetesből már megtudtuk, hogy Uma Thurman „will kill Bill”, így több szót nem fecsérlünk (ezúttal sem) a sztorira.

Film →

Van Helsing

2004. május 12.

Van Helsing: egy név, amely félelmet és rettegést ébreszt a vámpírokban, kertitörpékben és vérmókusokban, és lincshangulatot a népben. Van Helsing: egy név, amely nem ettől a filmtől lesz legendás.

Film →

Underworld

2004. április 30.

Két faj fejlődött ki az emberek között hosszú évszázadok alatt: az arisztokrata vámpír és a lázadó Lycan (farkasember). Úgy élnek a normális emberek között, hogy ők nem is tudnak a létezésükről. Mindent, ami a vámpírokról és a farkasemberekről szól, csak mesének tartanak.

Film →

Ben Stiller kétszer (Derült égből Polly, Starsky és Hutch)

2004. április 28.

E havi meglepetésünk kedves rajongóinknak (:-)), akik még egy e-maillel sem képesek megdobni minket, egy exkluzív Ben Stiller dupla-kritika, mivel a színész e hónapban 2 filmmel is képviselteti magát a honi mozipalettán. Elöljáróban csak annyit, hogy az egyik szemünk sír, a másik pedig nevet…

Film →

Rocksuli

2004. március 29.

Dewey Finn (Jack Black) egy igazi rockzenész, akit nem a külsőségek varázsolnak el, hanem a tudás. Sajnos a saját zenekara ezt nem így gondolja, ezért az egyik fellépésük után kiteszik őt a bandából. Az anyagi gondokkal bajlódó Dewey albérlete is veszélybe kerül, mikor keményen felszólítják arra, hogy fizessen. Épp kapóra jön neki egy munkaajánlat: tanítani kell egy jóhírű elit általános iskolában.

Film →

A mohácsi vész

2004. március 22.

Jancsó Miklós legújabb filmjében Kapa és Pepe visszatér történelmünk egyik fordulópontjához, a mohácsi vészhez. Hőseink időgépbe ülnek, hogy néhány csőre töltött kalasnyikov megnyugtató társaságában lenyomják Szulejmánt. S ha nincsen mohácsi vész, nagyhatalom leszünk, világnyelv lesz a magyar, az indiai kisgyerekek Petőfit fognak eredetiben szavalni az iskolában, a kínaiak pedig megtanulják az ikes igéket és a magánhangzók illeszkedését. Legalábbis valahogy így képzelik Kapáék.

Film →

A felejtés bére

2004. március 8.

Michael Jennings profi konstruktőr. Munkája nagyon érdekes és izgalmas: mások által piacra dobott és forradalmian új termékekből a megrendelői óhajára beszerez egyet magának, amivel titkos laborjába visszavonul úgy egy-két hónapra. Ott alkotórészeire szedi szét azokat, hogy kitalálja működésüket. A továbbfejlesztett változatot pedig a megbízó cég óriási haszonnal újból piacra dobja – de most már mint saját fejlesztést.

Film →

A texasi láncfűrészes

2004. február 26.

Sok feldolgozás látott napvilágot, de talán a legismertebb az 1974-es Tobe Hooper által rendezett The Texas Chainsaw Massacre. (Nem véletlenül olvashatjuk a forgatókönyv írói között most az ő nevét is.) Természetesen a filmesek mindig kiszínezik az alapot, így került bele a filmbe és a címbe is a láncfűrész.

Film →

A Gyűrűk Ura: A király visszatér

2004. február 10.

Itt az idő, hogy valaki végre megsemmisítse a gyűrűt. Elég rég óta vártunk már erre. Gollam még mindig nyomi, Frodó még mindig alacsony, Samu még mindig kövér, Aragorn még mindig szőrös, senki sem változott semmit. Végül is ez is valami. A sztorit nem kell ecsetelni, mindenki ismeri. (Ha valaki mégsem ismerné: lásd: első mondat.)

Film →

Némó nyomában

2004. január 13.

Némó apja násztársa brutális elvesztésekor erős sokkhatást élt meg. Olyannyira, hogy azóta is üldözési mániában szenved, és ebben a szellemben neveli egy szem ivadékát, a kis Némót is. Az emlegetett porontyot az első iskolanapján elrabolja két búvár. Apja azonnal mentőakcióba kezd.

Film →

Kontroll

2004. január 13.

Nehéz az ellenőrök élete. Versengés, szerelem, gyilkosság, halál és vér. Ezekkel a problémákkal néz szembe nap mint nap egy fiktív városban, egy fiktív BKV közlekedési vállalat alagútjaiban Bulcsú és 4 tagú elit-ellenőrcsapata. Sőt, helyzetüket tetézi egy titokzatos csuklyás gyilkos is.

Film →

S.W.A.T. – Különleges kommandó

2003. november 21.

A S.W.A.T. (Special Weapons And Tactics) egy különleges rendőri alakulat, mely a 60-as években alakult meg Los Angelesben. A S.W.A.T. egységek tagjai rendőrök, akik kiválóan teljesítik a munkájukat. Ha veszélyes feladatot kell végrehajtani, őket hívják. Filmünk egy ilyen S.W.A.T. egység felállításába és mindennapi munkájába enged betekintést.

Film →

Kegyetlen bánásmód

2003. november 13.

Miles Massey (George Clooney) nagymenő Los Angeles-i válóperes ügyvéd, akinek szinte minden megadatott, ami az életben fontos: sikeres a munkájában, sőt még tisztelik is, továbbá róla neveztek el egy teljességgel kikezdhetetlen házasság előtti szerződést. Egy aprócska probléma mégis akad: kezd rettentően unalmas lenni ez a sikeres élet. Nincs olyan tárgyalás, ami kihívás lenne neki.

Film →

Kill Bill

2003. november 10.

Ez tényleg Hanzo Hattori pengéje?
avagy
Ez tényleg Quentin Tarantino filmje?

Aktuális események

2021. szeptember 1.
Tanévnyitás


Napló »


Kiállítások