Médiaajánlat

Meridián – az apáczaisok hírportálja

Köszöntő

Iskolánk igen eredményes iskolának mondható, ami a felvételiző és versenyző diákok sikerességét illeti. Ezért az eredményért – valljuk be magunknak – a diákok nagyon sokat dolgoznak. Ezt az internetes hírportált azért indítottuk el, hogy összefoglaló képet adhassunk iskolánk diákjainak és tanárainak életéről, hogy naprakész információkkal segítsük akár a tanulást, akár a kikapcsolódást. Reméljük, általunk jobban megismered azokat, akik nap mint nap ebben az épületben vannak! Ha érdekel Téged, milyen apáczaisnak lenni, olvass bele a Meridián cikkeibe! Mostantól keresd és használd az #apibackstage hashtaget a közösségi oldalakon!

Internetes megjelenés

Az Internethez hozzáférők száma napjainkban dinamikusan növekszik és ez a közeljövőben is várható trend, köszönhető a mindenki számára elérhető számítógépeknek, táblagépeknek és mobiltelefonoknak. Az Internet lehetővé teszi számunkra is, hogy a nap 24 órájában elérhetőek legyünk. Ez a lehetőség továbbá rugalmas, dinamikus és költséghatékony, nem utolsósorban pedig jól mérhető az eredményessége. A Meridián tartalma és szolgáltatásai vélhetően megteremtik a diákok és tanárok hétköznapi élete mellé azt a többletet, amit egy ilyen közösség a tanulás és tanításon túl nyújthat egymásnak.

A portálról általánosságban

A kezdetek

2002 őszén kezdődött a hírportál tervezése, mely tervezési periódus 2003 őszére fejeződött be. Ebben az egy évben különös figyelemmel követtük iskolánk életét, természetesen a diákok és tanárok igényeit szem előtt tartva. Sok ötletünk merült fel látván a hiányosságokat és a gyenge pontokat. Beszéltünk jelenlegi és már végzett apáczais diákokkal, tanárokkal, továbbá középiskolás és egyetemista tanulókkal, akik véleményeit megszívleltük. Mindezek szem előtt tartásával kezdődött meg a portálunk kialakítása.

Portálunk megtervezésekor a dinamikusság megteremtése volt a legfontosabb szempontunk. Úgy érezzük, ez a sikeresség legszükségesebb feltétele. Sikerült elérnünk, hogy könnyedén tudjunk példának okáért egy új alrovatot nyitni, amennyiben erre igény van. Ez azért is fontos, mert bár hosszú hónapokig terveztük a portálunkat, többször kiderült, hogy nem tudunk mindenre gondolni.

2002-től 2009-ig

2004. február 4-én indítottuk el a Meridián Online hírportált. Célunk az volt, hogy összegyűjtsünk minél több információt az Apáczai gimnáziumról többnyire az apáczais diákoknak. Igyekeztünk természetesen arra is, hogy a külső érdeklődő is reális képet kaphasson iskolánkról. Reméljük, ezzel segíthettünk például azoknak a diákoknak, akik ebben a gimnáziumban szerettek volna továbbtanulni, de bizonytalanok voltak! Oldalainkont rendszeresen jelennek meg tájékoztatók az új, kétszintű érettségi vizsgákkal kapcsolatban. Idővel több iskolai esemény internetes megjelenése is a Meridián Online oldalain történt. Ilyen például többek között a Szalagavató Bál, az Apáczai Napok, de a testnevelők eredményei is itt jelennek meg. Külső felkéréseket is kapunk. Rendszeresen ajánlanak az oldalainkon színi előadásokat, hogy csak egyet emeljünk ki a sok felkérés közül.

2009-től 2016-ig

2009 őszén, 7 évvel azok után, hogy elkezdődött a hírportál tervezése, belevágtunk a felújításba, frissítésbe. A portál azon túl, hogy teljesen új külsőt kapott, további fontos változáson is keresztülesett. A 6 év különféle tapasztalatai annyi információval láttak el bennünket, hogy idejét éreztük annak, hogy az új igényeknek megfelelően átalakítsuk a portált.

A változás azzal kezdődött, hogy egy teljesen új, sokkal több információt tartalmazó címlapot kapott a portál. A rovatok és alrovatok között nagy változás nem állt be, de a cikkek megjelenése szintén változott.

Végül egy apró változás. A hírportál nevét Meridián Online-ról Meridiánra rövidítettük.

2016-tól 2020-ig

Újabb 7 év után, 2016 elején ismét nagyszabású frissítésen esett át a Meridián. Igyekeztünk az elmúlt 12 évben szerzett tapasztalataink segítségével újragondolni a hírportál szerkezetét, funkcióit. Szintén 2016 elején indult el a Meridián oldala a közkedvelt képmegosztó oldalon, az Instagramon.

2020-tól

2020 kora őszén új arculatot kapott a portál, a sorban ez már a negyedik. Letisztultabb, egyszerűbb lett, és mostantól teljeskörűen támogatja a mobileszközöket is.

A Meridián iskolánkban az első ilyen jellegű vállalkozás és jelenleg az egyetlen.

Nézzük közelebbről a dolgokat!

A rovatainkat állandó kategóriákba soroltuk. Ezek: Tízórai, Mi, Sport, Ajánló, Nagyszünet, Hasznos holmik és Napló. Ez a besorolás nem befolyásolja a dinamikusságot.

A Tízórai rovatunk tartalmazza az aktualitásokat. Ajánlókat és beszámolókat találhatsz iskolai eseményekről, aktualitásokról. Ebben a rovatban lehet olvasni Rövidhírek nevű alrovatunkat is.

A Mi talán a legfontosabb rovatunk. Minden, ami kötődik hozzánk, minden, ami apáczais! Megismerheted az ide járó osztályokat, olvashatsz verseket, megnézhetsz saját kiállításokat. Sőt, iskolai zenekarok is bemutatkozhatnak itt. És ami nagyon fontos: olvashatsz iskolai és érettségi dolgozatokat (főleg irodalmi és történelmi témában), de itt jelennek meg az apáczaisoknak szóló felhívások és pályázatok is. Érdemes ezt a rovatot nagyon gyakran látogatni!

A testmozgást kiemelten fontosnak tartjuk, Sport rovatunk a rendszeres hobby vagy profi sportoláshoz ad néhány tippet, illetve mutat be olyan sportágakat, amiket csak kevesen ismernek igazán.

Ajánló rovatunk segít abban, hogy a szabadidődet jobban és hasznosabban tudd eltölteni. Filmek kritikája, lemezek ajánlója, könyvek bemutatója kap itt helyet, de étterem, teázó és cukrászdaajánlónk is adhat sok jó ötletet.

Tarts egy kis szünetet! A Nagyszünet egyéb jellegű információk széles palettájával várja az érdeklődőket. Találhatsz itt többek között hosszabb elmélkedéseket valamilyen témában, otthon könnyen elkészíthető ajándékokat részletes leírással. Ennek a rovatnak van komolyabb oldala is: például képet lehet alkotni az egyetemek és főiskolák életéről, arról, hogy milyen ma egyetemistaként tanulni.

A Hasznos holmik egy linkgyűjtemény, amely hasznos információkhoz tartalmaz eléréseket. Érettségi, jogszabályok, gyakori félreértések…

A Napló tartalmazza az iskola munkatervében is szereplő megemlékezéseket és ünnepélyeket, és ezek fontosabb részleteit, illetve az ezekről készült beszámolókhoz vezető linkeket.

Webkettes oldalaink

A Meridián friss információi elérhetőek az X-en, de kereshetsz minket az Instagramon is! Érdemes ezeken a közösségi oldalakon a Meridiánt követni, jelölni, mert a friss információkhoz a leggyorsabban így lehet hozzájutni, továbbá így lehetőség adódik a vélemények megosztására, a cikkekhez való hozzászólásokhoz.

Kérünk Téged arra, hogy a megjegyzéseidet kulturált formában tedd közzé! Nagyon köszönjük!

Meridián az X-en:
https://twitter.com/meridianapaczai
Meridián az Instagramon:
https://www.instagram.com/meridianapaczai
Meridián a YouTube-on:
https://www.youtube.com/channel/
UCBIN7hLFvsV1QSoxOgCYE4Q

Hirdetések, reklámok

További szolgáltatásaink közül a legfontosabbak a hirdetési felületeink. Itt is végeztünk változtatásokat, így mostantól több lehetőség van hirdetések elhelyezésére. Bizonyos megkötések szem előtt tartásával bárki hirdethet olyan dolgokat, amik az iskola diákjainak és tanárainak érdeklődésére igényt tarthatnak. Legyen ez egy tanfolyam, egy osztálykezdeményezés, akár egy buli, koncert.

Hirdetési felületek

A banner (reklámcsík) az internetes reklámozás eszköze. Az internetes oldalakon általában feltűnő helyen található reklám célú információ, melyre kattintva betöltődik a hirdető internetes oldala. A banner méretét képpontban (pixelben) határozzák meg (szélesség×magasság), formátuma állókép vagy animált grafika.

A Meridiánon jelenleg az alábbi hirdetési felületek közül lehet választani:

Banner #1 (1140×200): A címlapon, a rovatok és az alrovatok oldalán a menü sora alatt, az oldalakon teljes szélességben megjelenő fekvő reklámcsík. Legfeljebb egy darabot jelentetünk meg, de a banner oldalletöltésenként változhat. Mobileszközökön a banner mérete kisebb lehet, de ebben az esetben is teljes szélességben jelenik meg.

Banner #2 (750×90): A cikkek alatt, azok teljes szélességében megjelenő fekvő reklámcsík. Legfeljebb három darabot jelentetünk meg. Mobileszközökön a banner mérete kisebb lehet, de ebben az esetben is a cikk teljes szélességében jelenik meg.

Banner #3: A címlapon, a rovatok és az alrovatok oldalán a jobb szélső hasábban megjelenő reklámcsík. Mérete és oldalaránya tetszőleges (a kép vízszintes éle jó, ha minimum 750 pixel), a megjelenítő eszköz felbontásától függ a valós mérete. Mobileszközökön a banner mérete kisebb lehet, de ebben az esetben is a cikk teljes szélességében jelenik meg.

Szponzorált oldal: Bármelyik bannerhez igény esetén biztosítani tudunk szponzorált oldalt is. Ezt az oldalt a Meridián URL-je után begépelt egyedi, a hirdetésre jellemző azonosító segítségével érhetik el az érdeklődők (a bannerre kattintva ez az oldal töltődik be):

http://meridian.apaczai.elte.hu/egyedi_nev

Figyelem! Az oldalainkon elhelyezett reklámok, hirdetések az azokat beküldők véleményét tükrözik, melyek nem feltétlenül egyeznek meg mások véleményével.

Hirdetés feladása

Elkészített bannereidet személyesen vagy elektronikus úton is eljuttathatod hozzánk.

Személyesen: Keresd Tóth Attilát, és add át valamilyen elektronikus adathordozón (pl.: pendrive)!

Elektronikus úton: Küldd el valamelyik általunk is használt üzenetküldő szolgáltatással (Instagram, e-mail)! Ne feledd feltüntetni az üzenetben:
témaként (subject): Hirdetés feladása
nevedet és ha apáczais diák vagy, az osztályodat
internetes elérhetőségedet
és végül, hogy melyik felületünkre szánod

Szükség esetén mi is elkészítjük a bannert számodra, de ehhez mindenképp vedd fel Tóth Attilával a kapcsolatot személyesen vagy üzenetben!

Zárszóként

Reméljük, hogy törekvéseink segítenek Téged abban, hogy jobban átlásd, milyen is ez az iskola belülről! Milyenek a diákjaink, milyenek a tanáraink, milyen itt tanulni és tanítani. Végül ne feledd keresni a #apibackstage hashtaget a közösségi oldalakon!

Várjuk jelentkezésedet!

Jelen médiaajánlatunk
2020. szeptember 26-tól
visszavonásig érvényes.

Aktuális események

2024. június 4.
Nemzeti összetartozás napja

2024. június 5. –
   2024. június 12.

Érettségi (emeltszintű szóbelik)
Dress Code: Business Formal

2024. június 14.
Év végi osztályozó értekezletek

2024. június 17. –
   2024. július 3.

Érettségi (közép szintű szóbelik)
Dress Code: Business Formal

2024. június 28.
Tanévzárás


Napló »


Kiállítások
   Mi mondtuk

Tessék szíves lenni figyelni marhára! Illetve Zsoltra.