Ajánló | Film

Sherlock Holmes

2010. január 19. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 22:07

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Hétvégén elmentem moziba. Nem tudtam még, hogy mit nézzek meg, valami jó kis vígjátékra vágytam, de hát ez nem jött össze. Igazából nem nagyon szeretem az akciófilmeket, de rábeszéltek, hogy ezt nézzem meg…

A film elején úgy gondoltam, hogy kidobtam 990 Ft-ot a semmiért. Totál sötéten indult. Üldözés az esős Londonban… Aztán kezdett érdekesebb lenni. Guy Ritchie Sherlock Holmesból szuperhőst csinált. És ez ezúttal – szerintem – nem is olyan rossz dolog. Downey Jr. nagyon jó Holmes, Strong mint mindig zseniális, és McAdams is gyönyörű. Teljesen más, mint az „eredeti” Holmes.

Szerintem mindenki ismeri a tipikus Holmes-karaktert: úriember, aki mindenhez ért, mindig makulátlan öltözetben van. Most, hogy elképzeltük milyen az a tipikus Holmes, ezt elfelejthetjük, mert totál más ebben a filmben. Itt szakadt, koszos ruhákban jár. Kicsit faragatlan is. Nekem Dr. House jut róla eszembe… Nem hiányozhat a segítője, Dr. John Watson sem. Ő már inkább hasonlít az eredeti történetben megismert Watsonhoz!

Egy nagyon érdekes ügy előtt állnak: adott egy férfi, aki sötét varázslatokkal öl meg embereket, akit kivégeznek, de feltámad a halálból, megöl még három embert, és a világ ura akar lenni. Holmes nem hisz a varázslatban. Mindent logikával próbál megmagyarázni, és nem lát tovább az orra hegyénél.

Nagyon-nagyon izgalmas az egész történet. Rejtélyek, gyilkosságok egy kis érzelemmel keverve. A befejezést nem árulom el, mert akkor senki nem menne el megnézni.

A végén már nem gondoltam azt, hogy kidobtam 990 Ft-ot, hanem hogy jól tettem, hogy ezt a filmet néztem meg. Mindenkinek ajánlom.

Molnár Szabina

Sherlock Holmes (Sherlock Holmes), színes, magyarul beszélő, angol-ausztrál-amerikai akciófilm, 128 perc, 2009

rendező: Guy Ritchie
író: Sir Arthur Conan Doyle
forgatókönyvíró: Michael Robert Johnson, Anthony Peckham,
Simon Kinberg, Lionel Wigram
zeneszerző: Hans Zimmer
operatőr: Philippe Rousselot

szereplők:
Sherlock Holmes: Robert Downey Jr.
Dr. John Watson: Jude Law
Irene Adler: Rachel McAdams
Lord Blackwood: Mark Strong
Mary Morstan: Kelly Reilly
Lestrade felügyelő: Eddie Marsan
Sir Thomas: James Fox
John Standish: William Hope

Kapcsolódó linkek

http://sherlock-holmes-movie.warnerbros.com
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Karácsonyi filmajánló

2018. december 23.

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot. Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést kívánunk Mindenkinek!

Ketrec

2018. október 15.

Programajánló: 2018. december 7. (péntek) 19 óra, Marczibányi téri Művelődési Központ.

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

2018. május 2.

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

2017. március 1.

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

2016. november 7.

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.