Ajánló | Film

B13 – A bűnös negyed

2010. január 20. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 22:07

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

A film érdekes szerkezetű. Besson tolla ezúttal hamarabb kifogyott a kelleténél, ezért a fő sztori csak 40 perc hosszúra sikeredett. Ebből kifolyólag a film elején, mintegy felvezetésként 2×15 percben bemutatkozik a film két főhőse, és ezzel már meg is van az a 75 perc (IGEN, egy 75 perces film a mozikban), ami elegendő volt a nagyvászonra kerüléshez. Cserébe viszont valóban non-stop akciót kapunk.

Történet: van a zsaru, na meg persze a sittes (mint egy tipikus akciófilmben). A kormány leadja nekik azt a sztorit, hogy ha 24 órán belül nem hatástalanítanak egy bombát, akkor felrobban a város gettójában. Persze igazából azért küldik oda őket, mert a helyi rosszfiúknak beküldték a bombát, csak aktiválni kell, hogy ne legyen több baj ezzel a lepusztult kerülettel. A zsaru minden egyes szót elhisz és teljesíteni próbál, viszont a sittesnek összeáll a kép, hogy akkor robban a bomba, ha beütik a kódot. Leállítja a zsarut és a film végén videóra veszik, ahogyan a polgármester mindent bevall.

Vélemény: Nekem nagyon tetszett a film, ajánlom mindenkinek, aki szereti az akciófilmeket.

Fenyvesi Csaba

B13 – A bűnös negyed (Banlieue 13), színes, magyarul beszélő, francia akció-vígjáték, 84 perc, 2004

rendező: Pierre Morel
forgatókönyvíró: Luc Besson, Bibi Naceri
zene: Da Octopuss
operatőr: Manuel Teran

szereplők:
Damien: Cyril Raffaelli
Leito: David Belle
K2: Tony D'Amario
Taha: Bibi Naceri
Lola: Dany Verissimo

Kapcsolódó linkek

http://www.banlieue13-lefilm.com
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Karácsonyi filmajánló

2018. december 23.

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot. Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést kívánunk Mindenkinek!

Ketrec

2018. október 15.

Programajánló: 2018. december 7. (péntek) 19 óra, Marczibányi téri Művelődési Központ.

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

2018. május 2.

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

2017. március 1.

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

2016. november 7.

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.