Ajánló | Könyv

12 darab

Könyv →

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

2018. május 2.

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Könyv →

Imprimatur, Veritas, Secretum, Mysterium

2012. október 22.

Rita Monaldi és Francesco Sorti olasz (jelenleg Bécsben élő) író házaspár munkái a történelmi regények legújabb és legnépszerűbb darabjai. A címeket összeolvasva a többkötetes regényfolyam egyetlen latin mondattá fog összeállni a teljes kiadás végén.

Könyv →

Szeghalmi Lőrincz: Levelek az árnyékvilágból

2012. május 3.

A sötét borítójú, sárga bagolyszemekkel telizsúfolt borítójú kötetet nem nagy lelkesedéssel tettem be a bevásárlókosárba kedvesem unszolására. Az Alt Krisztián által jegyzett levélregényt viszont magam is két nap alatt olvastam el – letehetetlennek bizonyult.

Könyv →

Philip Pullman: Északi fény

2007. január 24.

Ez egy nagyon fura könyv. Bevallom, először nem is tetszett. De most… Nagyon jó. El kell érni egy bizonyos kort ahhoz, hogy az ember megértse.

Könyv →

Jane Austen regényei

2006. október 12.

Jane Austen regényeit szeretném mindenkinek a figyelmébe ajánlani, aki szereti a romantikus szerelmi történeteket, de magas színvonalú, szépirodalmi igényességgel megírt könyveket szeretne olvasni.

Könyv →

Jane Roberts: Seth megszólal

2004. november 4.

Egy rövid könyvajánló.

Könyv →

Leslie L. Lawrence: Ahol a pajpaj jár

2004. május 21.

„A dzsungelben minden ehető. Te is.” – ezzel a pápua mondással kezdődik ez a fantasztikus könyv. A fantasztikus szót vehetjük két értelemben, ugyanis a könyv szuper, és nagy szükségünk van a fantáziánkra, ha érteni akarjuk.

Könyv →

Mitológia ábécé

2004. március 5.

Ez a könyv átfogó képet ad a régebbi korok hitrendszereiről. Magába foglalja Óceánia, Afrika, Észak- és Dél-Amerika, Ázsia és Európa népeinek korábbi hitvilágát.

Könyv →

Chyczy-Dráveczky Zsuzsa: Asszony a fáraók trónján

2004. március 4.

A fáraó rejtélyes halála után ki teheti a fejére Egyiptom Kettős Koronáját?

Könyv →

Rémhíresek – Albert Einstein

2004. január 29.

Valaki már a címtől elretten. Ne tegye! Ez ugyanis egy fantasztikus rész a sorozatban.

Könyv →

Susan Kay: A Fantom

2004. január 13.

„Egy ember története, aki szörnyű bűnökre ragadtatta magát, holott akkora szíve volt, hogy az egész világ belefért volna.”

Könyv →

Michael Ende: Momo

2003. november 6.

Idő! Erről a szóról sok dolog juthat az ember eszébe, de ilyen érdekes felfogásban ritkán hallani róla. A regény korunk igen fontos problémájára hívja fel a figyelmet. Olvasmányosan és izgalmasan tárja elénk, milyen is az a világ, ahol senkinek semmire nincsen ideje.

Aktuális események

2021. szeptember 1.
Tanévnyitás


Napló »


Kiállítások