Ajánló | Film

Beépített szépség 2. – Csábítunk és védünk

A zseni nyomozónő a zseniálisan béna bűnözők ellen

2005. május 17. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:34

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Sandra Bullock újra beépített szépség lett.

Gracie Hart (Sandra Bullock) az első részben megismert szépségversenyes cirkusz után végre visszatérhet valódi énjéhez. Nem kell csinosnak és jólneveltnek tűnnie, mindössze azt csinálhatja, amihez ért: kemény szövetségi ügynökként védi a rendet. Pontosabban csak védené, mert sajnos hamar rájön, hogy a szépségverseny után úton-útfélen felismerik. Valljuk be, ez nem olyan jó akkor, amikor fegyveres bankrablókat akar az ember ártalmatlanná tenni. Ez, és egy magánéletbeli kudarc is arra sarkallja, hogy fogadja el főnöke ajánlatát, és legyen ő az FBI új PR-arca. Így a sajtótájékoztatók és talk-show-k felvételei között több időt fordít magára, mint eddig bármikor. De amint elrabolják Miss Americát, a jó barátját, saját kezébe veszi a nyomozást… és a Glockját.

Tetszett, hogy a film elején egy pillanatra visszakaptuk azt a zsörtölődő, enyhén hibbant csajszit, akit az első részben megismertünk. Azonban a folytatásból ez a hangulat kihalt, egy „dr. Szöszit” láttunk a vásznon, aki semmiben sem hasonlít korábbi önmagához. Túl hamar hódolt be a szükségnek, lett reklámcica, a feltételezhetően komoly döntés hátteréből semmit nem láttunk. (Mondhatnánk, hogy a vígjátéknak nem pont ez az elsődleges célja, viszont poénok tekintetében is gyenge a film.) Nincsenek árnyalt karakterek: a két rosszfiú amolyan kacsamesés Beagle Boyok, Fuller és a meleg stylist abszolút klisés. A film plakátjáról ne is beszéljünk…

Összegezve: a kedves és mosolygós Hart ügynökből egy törtető médiasztár lesz, aki a történet végén – amikor szükség lesz rá – rögtön, átmenet nélkül megtalálja régi énjét. Vicces(ebb) is lehetett volna a csinibabából való visszaalakulás…

Értékelés: 4/10

Kalácska Szilvia és Tóth Attila

Beépített szépség 2. – Csábítunk és védünk (Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous), színes magyarul beszélő amerikai akció-vígjáték, 136 perc, 2005

rendező: John Pasquin
forgatókönyvíró: Marc Lawrence, Katie Ford
operatőr: Peter Menzies Jr.

szereplők:
Gracie Hart: Sandra Bullock
Sam Fuller: Regina King
Jeff Foreman: Enrique Murciano
Joel Myers: Diedrich Bader
Cheryl Frasier: Heather Burns
Stan Fields: William Shatner
Janet: Elisabeth Röhm
Collins: Treat Williams

Kapcsolódó linkek

http://www2.warnerbros.com/misscongeniality2
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Karácsonyi filmajánló

2018. december 23.

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot. Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést kívánunk Mindenkinek!

Ketrec

2018. október 15.

Programajánló: 2018. december 7. (péntek) 19 óra, Marczibányi téri Művelődési Központ.

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

2018. május 2.

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

2017. március 1.

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

2016. november 7.

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.