Ajánló | Zene

14 darab

Zene →

Korunk Zenéje 2012 – kortárs zenei koncertsorozat

2012. szeptember 25.

Különleges lesz ebben az esztendőben a Korunk Zenéje sorozat, hiszen összes koncertjén nagy együttesek lépnek pódiumra az Olasz Kultúrintézetben és a Magyar Rádió 6-os stúdiójában.

Zene →

Quimby: Lármagyűjtögető

2009. december 30.

A Quimby rendesen belehúzott évvégére, de január-februárban kisebb pihenőre vonul az együttes. Ajjajjaj maxi. Új videoklipek. Koncert a PECSA-ban. És egy különleges CD+DVD kiadás, amit most részletesebben szeretnék bemutatni.

Zene →

Gallows Pole, Laza Sójom

2008. április 28.

Őszintén szólva nem tartom kizártnak, hogy a kétezres évek második évtizede a blues és a rock and roll nagy feltámadásának éve lesz. Bár ez igen elhamarkodott következtetésnek tűnhet összesen két fiatal banda ténykedését hallva, a dolog nem is akkora hülyeség, mint amilyennek elsőre látszik.

Zene →

Tankcsapda: Mindenki vár valamit, Thom Yorke: The Eraser, Kiscsillag: The Greatest Hits Vol. 1

2007. február 19.

Rendhagyó tripla kritika – három az egyben.

Zene →

Monchichi Potenciál

2005. december 20.

Senki ne rémüljön meg, nem fizika óra lesz, csak az egyik kedvenc zenekaromról akarok Nektek is életjelet adni. Tehát az együttes neve: Monchichi Potenciál. A moncsicsit gondolom mindenki ismeri, arról a szőrös kis makiról van szó.

Zene →

R.E.M.: Around the Sun

2005. július 28.

Kicsit több mint három évet kellett várnunk a georgiai művészi alternatív rockegyüttes, az R.E.M. legújabb stúdiólemezére. 2001-ben, hasonló várakozási idő után jelent meg legutóbbi, Reveal című lemezük, mely, bár voltak rajta kitűnő dalok is, egészében nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket.

Zene →

U2: How to Dismantle an Atomic Bomb?

2005. február 9.

Mindig nagy várakozást vált ki a rajongókból egy válogatás-lemez utáni első album, a U2 esetében azonban ez hatványozottan igaz, hiszen legutóbbi stúdiólemezük, az All That You Can't Leave Behind még 2000-ben jelent meg.

Zene →

Green Day: American Idiot

2005. január 28.

Nem gondoltam volna, hogy valaha még lenyűgözhet a Green Day. Nyolc-tíz éves koromban ugyanis tanúsítottam már a mostanihoz hasonló, hirtelen jött rajongást az együttes iránt.

Zene →

KoRn: Take a Look in the Mirror

2004. július 27.

Szinte minden lapban az a kérdés merült fel az új KoRn anyaggal kapcsolatban, hogy vajon túl tudja-e szárnyalni az eddigi legnépszerűbb albumuk, az Untouchables (2000) sikereit. Engem ez – bár egy kritikustól nem túl szép dolog – egyáltalán nem érdekel. Ugyanis egy, a rockzene szinte bármely területéről feltörő banda sikere bizony nagyon ritkán múlik a zenéjük minőségén. Sőt!

Zene →

Moby Dick: Golgota

2004. június 30.

Az utolsó, nyár előtti Meghallgattukban a Moby Dick tizedik albumáról szándékszom írni. Aki az anyag meghallgatása előtt még gyorsan átfutja a dalok címeit (Ámen, Mennyből az angyal, Kánaán, Teremtés, Megfeszítve), az viszonylag gyorsan rájöhet, a dalszövegek most inkább elvonatkoztatottak, s nem is mentesek a vallási jellegű témáktól, sőt!

Zene →

Oliver Shanti & friends: Rainbow Way

2004. április 1.

A szerzőről sajna nem tudok sokat, de így legalább nem befolyásolt a muzsikája megítélésében.

Zene →

Kövi Szabolcs: A titkos kert

2004. március 26.

Ez a CD a szerző legújabb alkotásának eredménye.

Zene →

Howard Shore: The Lord of the Rings

2004. január 29.

Tolkien zseniális története végre vászonra került, zseniális rendezéssel és színészekkel, még zseniálisabb zenével.

Zene →

Dark Clouds: Tenacity

2003. október 31.

A magyar underground zenei világ középtempós death/doom metal zenét játszó csapata a Dark Clouds. A 2002-ben megjelent második nagylemezük után (Global Depressing System) nagyon vártam a harmadik nagylemezt. Köves Hugó, a zenekar gitárosa jóvoltából már tavasz óta megvan az a lemez, ami most az ősszel, a zenekar 10. születésnapja alkalmából harmadik lemezként megjelenik.

Aktuális események

2021. szeptember 1.
Tanévnyitás


Napló »


Kiállítások