Ajánló | Könyv

Rémhíresek – Albert Einstein

2004. január 29. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:34

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Valaki már a címtől elretten. Ne tegye! Ez ugyanis egy fantasztikus rész a sorozatban. Magába foglalja Einstein életének és munkásságának majdnem minden mozzanatát.

Bár elsőre nem olyan könnyű olvasmány, az ember hamar belejön. Ha nem lusta arra, hogy megértse az általános és speciális relativitás-elméletet könnyített formában, sok új dolgon elgondolkozhat, többek közt arról, miért nem lehetséges időgépet építeni, pontosabban miért nem lenne értelmes azt megalkotni. Semmi egyenlet – kivéve azt a hármat, amit a szerző csak muszájból említ meg. Megismerhetjük egy zseni küzdését a háború és az emberölés ellen, hogy hogyan lett egyre magányosabb az emberek között, és közben hogyan jutott el a hírnév csúcsára. Nagyon ajánlom azoknak, akik érdeklődnek a tudomány iránt, és azoknak is, akik szórakozni akarnak.

Jó olvasást!

Kalácska Szilvia
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Karácsonyi filmajánló

2018. december 23.

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot. Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést kívánunk Mindenkinek!

Ketrec

2018. október 15.

Programajánló: 2018. december 7. (péntek) 19 óra, Marczibányi téri Művelődési Központ.

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

2018. május 2.

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

2017. március 1.

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

2016. november 7.

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.