Ajánló | Könyv

Chyczy-Dráveczky Zsuzsa: Asszony a fáraók trónján

2004. március 4. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:34

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

A fáraó rejtélyes halála után ki teheti a fejére Egyiptom Kettős Koronáját? Először talán senkit nem is érdekel, hogy ki…

De a könyv mégis sokkal érdekesebbnek ígérkezik, mint egy krimi. Az egymástól független és kapcsolatmentes emberi sorsok hirtelen összefonódása fogja izgalmassá tenni! Minden sorban igaz és megtörtént eseményekről olvashatunk, olyan eseményekről, amelyek akár velünk is megtörténhettek volna, ha akkoriban jövünk a világra. Olyan érzés, mintha ott lennél a király (vagy királynő?) pompás udvarában, a templomok megszentelt falai között. Mintha ott lennél a nagy tömegben, mely a dicső istenfáraó felvonulását gyűlt össze megcsodálni. Meghökkensz, ahogy a világ legszebb és legnagyobb halotti templomát építik fel a szemed láttára. Egy szóval szokások, szertartások, titkok és cselszövések, örök szerelmesek és küzdelmek várnak rád, ha úgy döntesz, hogy elolvasod Chyczy-Dráveczky Zsuzsa Asszony a fáraók trónján című könyvét.

Junger Dária
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Karácsonyi filmajánló

2018. december 23.

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot. Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést kívánunk Mindenkinek!

Ketrec

2018. október 15.

Programajánló: 2018. december 7. (péntek) 19 óra, Marczibányi téri Művelődési Központ.

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

2018. május 2.

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

2017. március 1.

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

2016. november 7.

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.