Ajánló | Könyv

Michael Ende: Momo

2003. november 6. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:34

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Egy könyv az időről, valamint annak a hiányáról. Amikor senkinek sincs ideje a semmire és senkire.

Idő! Erről a szóról sok dolog juthat az ember eszébe, de ilyen érdekes felfogásban ritkán hallani róla. A regény korunk igen fontos problémájára hívja fel a figyelmet. Olvasmányosan és izgalmasan tárja elénk, milyen is az a világ, ahol senkinek semmire nincsen ideje. Valamint azt, hogy hogyan szerzi vissza egy árva kislány az ellopott idővirágokat a szürke uraktól az embereknek.

Ez a könyv mindenkit el fog gondolkoztatni rohanós napjainkról. Vajon megéri sietnünk?

A könyv olvasása után egy évvel:

Persze a hétköznapi életünkre vonatkozóan körülbelül ennyit veszünk észre a könyvből, ami így magában is értékes. De szerintem, van egy távolabbra mutató része is. Az író az idő fizikáját próbálta közérthetőbbé tenni meseszerű történetként.

Akárcsak Verne, ő is felfogott valami távolabbra mutatót a világ fejlődéséből, amit az akkori emberek nem értettek, ezért ránk hagyta „mesébe kódolva”. Itt a lehetőség, hogy mi is megértsük az idő dinamikáját.

Ajánlom szeretettel Mindenkinek, aki érdeklődik a Világ dolgai iránt!

Czímer Krisztina
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Karácsonyi filmajánló

2018. december 23.

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot. Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést kívánunk Mindenkinek!

Ketrec

2018. október 15.

Programajánló: 2018. december 7. (péntek) 19 óra, Marczibányi téri Művelődési Központ.

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

2018. május 2.

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

2017. március 1.

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

2016. november 7.

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.