Nagyszünet | Egyetemi élet

10 darab

Egyetemi élet →

Az egyetemi élet külföldön; az élet külföldön; és külföld és élet és egyetem (nagyon komolyan hangzik, mi?)

2006. október 25.

Hát igen, külföldön tanulni egy teljesen más dolog, mint otthon. Szép kis közhely, utólag is elnézést kérek Klobusovszki tanár úrtól. De most komolyan. Jó, azért hiányzik egy csomó dolog, ami nincs itt, de azért izgi. Leszámítva azt, hogy itt mindenki olaszul beszél, egész mókás. Azért az első pár napom nagyon húzós volt, de akkor inkább időrendben haladok.

Egyetemi élet →

„Párosan szép!” Szakok és szakpárok a bölcsészkaron

2005. április 19.

Eme pár sor abban a reményben készült, hogy apró iránytű lesz azok számára, akik a bölcsészettudományi kar(ok) szakjait böngészve a bőség zavarában érzik magukat, netán még „vajúdnak” a döntéssel.

Egyetemi élet →

Az Általános Vállalkozási Főiskola bemutatása

2004. június 2.

A Villányi Úti Konferenciaközpont és Szabadegyetem Alapítványa 1990. július 1-jén jött létre. 1996 szeptemberében kezdte meg működését az Általános Vállalkozási Főiskola.

Egyetemi élet →

SOTE

2004. február 17.

Örömmel értesültem ezen hírportál létrejöttéről, s el is határoztam, ennek örömére írok néhány sort arról az egyetemről, ahová járok. Ez konkrétan a Semmelweis Egyetem, ennek is általános orvostudományi kara.

Egyetemi élet →

Képzés a Közgázon

2004. február 13.

Negyedéves közgázosként már elég sok mindent láttam az egyetemen, úgyhogy megpróbálok egy kis segítséget nyújtani azoknak, akik kacérkodnak ezzel a pályával.

Egyetemi élet →

Bölcsészképzés az ELTE-n

2004. február 5.

Elsőéves magyar és történelem szakos hallgatóként még én is csak ízelítőt kaptam az egyetemi életből, de remélem, szolgálhatok néhány hasznos információval azon elvetemült diáktársaimnak, akik szintén a BTK felé kacsingatnak.

Egyetemi élet →

Vizsgálat alatt: a vizsgaidőszak

2004. február 2.

Átvirrasztott éjszakák, intenzív puskagyártás, napi több liter kávé, öltöny nyakkendővel – hát ez lenne a vizsgaidőszak. A „szak”, amelyet az összes egyetemen és főiskolán teljesíteni kell.

Egyetemi élet →

BME Építészmérnöki kar

2004. február 2.

Őszintén bevallom, négy és fél évvel ezelőtt kizárólag egy dolog miatt jelentkeztem a BME Építész Karára: nem kell tanulni, csak rajzolni! Legalábbis ismerőseim, akik így vagy úgy kapcsolatban álltak az említett intézménnyel, ezt állították. (Persze volt még egy dolog, de ez annyira természetes, hogy meg sem említem: szépek a lányok…)

Egyetemi élet →

BME Építőmérnöki kar

2004. január 28.

Egy kicsit népszerűsíteném a kart, és segíteni szeretnék azokon, akik „valamilyen mérnök, de még nem tudom, milyen” szindrómában szenvednek.

Egyetemi élet →

Gondolatok az egyetemi életről…

2003. december 1.

Jelenleg végzős hallgató vagyok az ELTE-BTK német bölcsész szakán. Úgy gondoltam, én a legelső félévi élményeimbe adok Nektek egy rövid, tömör betekintést.

Aktuális események

2024. június 4.
Nemzeti összetartozás napja

2024. június 5. –
   2024. június 12.

Érettségi (emeltszintű szóbelik)
Dress Code: Business Formal

2024. június 14.
Év végi osztályozó értekezletek

2024. június 17. –
   2024. július 3.

Érettségi (közép szintű szóbelik)
Dress Code: Business Formal

2024. június 28.
Tanévzárás


Napló »


Kiállítások
   Mi mondtuk

Közeljövőbeli holnap. Akarom mondani, a következő holnap. Izé… holnapután.