Nagyszünet | Szösszenetek

13 darab

Szösszenetek →

Egy kép – Balla A. Aladár

2018. március 12.

Régi diák vagyok a háznál, 1968-ban érettségiztem a IV.C-ben, Korányi Erzsi néninél. Ennek immár 50 éve. Ezúttal eszembe jutott Balla A. Aladár – ő és trafikja vagy 55 évig élt velünk és iskolámmal.

Szösszenetek →

Akkor most hogy van?

2012. március 18.

Manapság mindenhonnan a globális felmelegedésről, annak okairól, veszélyeiről, megoldásairól hallunk. Nincs ember, aki ne fújná kívülről: „a globális felmelegedés rossz, az üvegházhatás rossz … meghalnak a jegesmacik! … és szakad az ózon tőle…”. A továbbiakban a megoldásokat igyekszem bemutatni egy másik szemszögből.

Szösszenetek →

Energiaital tízezer forintért

2010. március 26.

Egy enyhe éjszaka, három barát, egy kellemesnek ígérkező szórakozóhely, három hölgy, egy sör fejenként. Majd fenyegetések és egy éjszakai rohanás.

Szösszenetek →

Jó ide járni!

2009. december 2.

Az Apáczai… Azon gondolkoztam el, hogy milyen jó is, hogy apáczais vagyok. Persze ez nem így van, amikor egymást érik a dolgozatok, de tudom, hogy ez hosszútávon megéri, és mielőtt bárki azt gondolná, hogy az Apáczaiban csak tanulás van, és minden más elhanyagolható, és kizárandó, akkor ellent kell mondanom.

Szösszenetek →

Szemet szúr!

2007. február 7.

Kinézünk az ablakon, és mit látunk? Napról napra eltérő természeti csapások követik egymást. A közelmúltban egyre többször hallhattuk a televízióban és a rádióban: –Földrengés rázta meg Közép-Magyarországot!

Szösszenetek →

Az emberi közönyösség

2007. január 22.

Tegnap kaptam egy üzenetet egy régi ismerősömtől. Ez a bizonyos ismerős mindenkit megkért, hogy továbbítsa ezt a történetet annak, akinek tudja. Gondoltam, a Meridián a legjobb hely arra, hogy sok ember értesüljön erről a megdöbbentő dologról.

Szösszenetek →

Itt vagyunk

2006. november 1.

A felsősöktől csak annyit hallani, hogy „gólyák”, de nekünk ez sokkal többet jelent. Furcsa érzés megjelenni nap mint nap az iskolában, tele élettel, majd hazamenni úgy, mint egy ember, aki lélekben fényéveket öregedett.

Szösszenetek →

Az Apáczairól – egy hónap után egy hetedikes szavaival

2006. október 17.

Miután elvállaltam ezt a feladatot, szélsebesen rohantam le osztálytársaimat ezzel a kérdéssel: Milyen az Apáczai?

Szösszenetek →

Egy elmaradt meccs krónikája

2005. február 24.

Kedd este van. Úton vagyok a Ferencváros–Újpest hokimeccsre. Szakad a hó. Utoljára meccsen tavaly voltam, amikor a kanadaiak itt jártak a BS-ben. Akkor is nagy volt a cirkusz, most is az.

Szösszenetek →

Bombariadó

2004. május 27.

Épp egy várva-várt matekdolgozat előtt álltunk. Mindenki fel volt rá készülve, így nem lett volna probléma. Ám a feltételes mód nem véletlen. Már épp a csoportbeosztás felírásánál tartottunk, mikor a halk kopogás után belépő Pálréti Orsolya tanárnő diszkréten közölte, hogy bombariadó van az iskolában, és el kellene hagyni az épületet.

Szösszenetek →

A TEJ

2003. december 5.

Először is le kell, hogy szögezzem, a cikket a „kék mappa” hatására írom. Azok számára, akiknek ez nem világos, elárulom, hogy a „kék mappa” egy olyan „csomag”, ami tele van kidolgozandó matematika feladatokkal, amiket persze időre kell leadni.

Szösszenetek →

Zongoráról

2003. november 10.

Azt hiszem, nem kell sokat magyarázni, mi is az a zongora, habár, amikor egy osztálytársammal épp arról beszélgettem, mit is írjak erről a témáról, megjegyezte: „Hát írd, hogy 4 lába van…”

Szösszenetek →

Valóságshow

2003. október 30.

A napjainkban oly divatos valóságshow-k ihlették ezt az írást.

Aktuális események

2024. június 4.
Nemzeti összetartozás napja

2024. június 5. –
   2024. június 12.

Érettségi (emeltszintű szóbelik)
Dress Code: Business Formal

2024. június 14.
Év végi osztályozó értekezletek

2024. június 17. –
   2024. július 3.

Érettségi (közép szintű szóbelik)
Dress Code: Business Formal

2024. június 28.
Tanévzárás


Napló »


Kiállítások
   Mi mondtuk

T. Zeusz? Milyen T. Zeusz? Az Thézeus!