Mi | Tudomány

8 darab

Tudomány →

7.D a kémialaborban

2020. január 6.

A téli szünet előtt a digitális 7.D osztály tanulói beszabadultak a kémialaborba.

Tudomány →

A káprázatos tiszavirágzás

2015. október 14.

A tiszavirágzás varázslatos jelenség, ami a Disney mesék világába röpít minket hatalmas méreteivel, mozgalmasságával és semmihez sem hasonlítható harmóniájával. Európában már szinte csak hazánkban figyelhető meg, ahogy a rejtélyes életű kérészek varázsütésre nászruhát húznak és izgatottan keresik párjukat a víz fölött. Amikor júniusban Tiszainokán jártunk az osztállyal, nekünk is lehetőségünk volt megcsodálni az irdatlan rovartömeget.

Tudomány →

Perez-Lopez Áron Ricardo cikke a Nature Scientific Reportsban

2015. május 12.

Perez-Lopez Áron Ricardo nevével mindenki találkozhatott már, aki kicsit is nyitott szemekkel és fülekkel jár az Apáczaiban. Egy újabb eredményéről számolhatunk be nagy büszkeséggel.

Tudomány →

Caltanissetta 2010

2010. december 10.

A szicíliai Caltanissettában november 9. és november 15. között egy nemzetközi diáktalálkozót rendeztek, a Comenius program keretein belül. A rendezvény tematikája a '60-as évek történései, művészete, élete volt. A találkozón hazánkat két középiskola képviselte, a Leőwey Klára Gimnázium és mi. Iskolánk 2+5 fős delegációjának tagjai: Kalásziné Ványi Klára tanárnő és Jakab Péter tanár úr, valamint Kanjo Anna, Koltai Anna, Mészáros Ágnes, Schmidt Gréta és Szűcs Andrea Dóra. Egy nagyon jól sikerült, élményekben gazdag hetet tudhatunk magunk mögött!

Tudomány →

Motivációs látogatás a SOTE Klinikai Kísérleti Kutató- és Humán Élettani Intézetében

2010. december 9.

December 6-án néhány 11. évfolyamos kollégiumi diákkal (Gábor Kata, Horváth Kata, Pethő Orsolya, Rácz Réka, Soltész Petra és Földi Attila) motivációs látogatást tettünk a SOTE Klinikai Kísérleti Kutató- és Humán Élettani Intézetében.

Tudomány →

Távcsöves észlelések – így láttuk mi (2004 nyara)

2004. október 1.

Az utóbbi időben valóban bővelkedtünk olyan eseményekben, amelyek nemcsak megdobogtatják a csillagászok szívét, de a magányos éjszakázást vagy elszánt várakozást is megérik, hogy egy-egy ritka esemény tanúi lehessünk. Arról, hogy mi folyik egy bemutató alkalmával, csak kevesen tudnak.

Tudomány →

Melyek a SZERENCSÉS, illetve a SZERENCSÉTLEN számok?

2004. május 24.

Vegyél részt az alábbi szép számelméleti probléma teljes megoldásában!

Tudomány →

A Nap, a Föld és az ember – geomágneses aktivitás

2004. január 29.

Napkitörés, napszél, sarki fény. Biztosan mindenki hallott már róluk. Sőt, sokan tanultak is róla. Néha unalmasnak is tűnhet, amit a végletekig ismételgetünk. Ebben az esetben erről szó sincs!

Aktuális események

2021. szeptember 1.
Tanévnyitás


Napló »


Kiállítások