Egy újabb egyszerűen elkészíthető sütemény.
20 dkg tortabevonó, vagy étcsokoládé
7-8 dkg vaj
25 dkg kakaós piskóta
2 evőkanál neszkávé
2 zacskó vaníliás cukor
>7-8 dkg darált, hámozott mandula
>kb. 5 evőkanál tejszínes krémlikőr
porcukor, kakaópor, csokoládéreszelék, kókuszreszelék
1. Az étcsokoládét, vagy a bevonót vízgőz felett megolvasztjuk, majd a vajat is.
2. A piskótát szétmorzsoljuk. A neszkávét két evőkanál forrásban lévő vízben feloldjuk.
3. Egy nagy tálban a folyékony csokoládét, a vajat, a piskótamorzsát, a vaníliás cukrot, a kávét, a darált mandulát és a likőrt összekeverjük. 1-1,5 óráig állni hagyjuk a hűtőben.
4. A masszából hideg kézzel golyókat formálunk, csokoládéreszelékkel, kakaóval, porcukorral és kókuszreszelékkel díszíthetjük.
Kapcsolódó cikkek
Szeretettel látunk titeket 2019. október 4-én (péntek) a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának Oktatási Centrumában karunk nyílt napján.
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kara fotópályázatot hirdet.
A BME Építőmérnöki Kara idén is szeretettel várja az érdeklődőket önálló Kari Nyílt Napjára 2018. november 10-én. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Az E-tanodában új ismeretségek köttetnek, barátságok szövődnek, miközben megosztjuk egymással azt, amit tudunk. Gimnazista mentorok skype-on segítenek egy-egy tantárgyból hátrányos helyzetű diákoknak, digitális tananyagokat fejlesztenek, megismerik saját képességeiket, felfedezik a bennük rejlő tanárt személyes találkozók és virtuális tanórák sorozatán keresztül.
Tájékoztató az emelt szintű dolgozatok megtekintéséről, melynek időpontja 2018. június 5. (kedd) 8.0016.00.