|
|
Egy újabb egyszerűen elkészíthető sütemény.
20 dkg tortabevonó, vagy étcsokoládé
7-8 dkg vaj
25 dkg kakaós piskóta
2 evőkanál neszkávé
2 zacskó vaníliás cukor
>7-8 dkg darált, hámozott mandula
>kb. 5 evőkanál tejszínes krémlikőr
porcukor, kakaópor, csokoládéreszelék, kókuszreszelék
1. Az étcsokoládét, vagy a bevonót vízgőz felett megolvasztjuk, majd a vajat is.
2. A piskótát szétmorzsoljuk. A neszkávét két evőkanál forrásban lévő vízben feloldjuk.
3. Egy nagy tálban a folyékony csokoládét, a vajat, a piskótamorzsát, a vaníliás cukrot, a kávét, a darált mandulát és a likőrt összekeverjük. 1-1,5 óráig állni hagyjuk a hűtőben.
4. A masszából hideg kézzel golyókat formálunk, csokoládéreszelékkel, kakaóval, porcukorral és kókuszreszelékkel díszíthetjük.
Kapcsolódó cikkek
2025. június 23.
Az ELTE Lágymányosi Campusára beköltözik a jövő: robotok, mesterséges intelligencia és interaktív technológiák várják az érdeklődőket.
2025. május 22.
Novellapályázat diákoknak: írj a humanoid robotokkal való együttélés jövőjéről, akár mesterséges intelligencia segítségével!
2025. május 9.
Közeleg a tanév vége, ennek ellenére a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen még most is szuper programokkal készülnek.
2025. április 2.
Az ELTE Informatikai Kar szeretettel vár benneteket a Lányok Napján, ahol felfedezhetitek, milyen csodálatos lehetőségek rejlenek ebben a szakmában!
2025. március 26.
Idén első alkalommal rendezi meg a KÖSZE-napot a Középiskolások Szabadegyeteme Egyesülete a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közös kollaborációban.