|
|
2004. február 12. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35
Egy egyszerűen elkészíthető sütemény.
100 ml tejszín
200 g jó minőségű tejcsokoládé
25 g puha vaj
1-2 teáskanál fahéj
kevés darált keksz, esetleg kókuszreszelék
Forrald fel a tejszínt, majd húzd félre a tűzről! Törd vagy vágd apró darabokra a csokit, és add a tejszínhez a vajjal és a fahéjjal együtt! Állandó kavargatás közben olvaszd fel a vajat és a csokoládét a meleg tejszínben! Hagyd egy kissé kihűlni, majd adj hozzá annyi darált kekszet, hogy gyúrható állaga legyen a masszának! (A keksz egy része helyett adhatsz hozzá akár kókuszreszeléket is.) Ezután tiszta kézzel formálj pici golyócskákat belőle, és szórd meg kókuszreszelékkel vagy hempergesd meg benne! Végül rakd őket papírkapszliba, és tedd be egy időre a hűtőbe!
Készítheted saját részre vagy vendégeknek, sőt helyes dobozkába csomagolva ajándékba is adhatod. :)
Kapcsolódó cikkek
2024. szeptember 11.
Elindult az új tanév és mi, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen ismét fantasztikus programokkal készülünk.
2024. május 28.
Szia! ️Középiskolás vagy? Nem vagy biztos benne, merre tovább suli után? Szeretnél egyetemistákkal táborozni nyáron? Ha a kérdésekre igen a válaszod, itt a helyed!
2024. április 18.
Az ELTE Informatikai Kar idén is színes programmal várja az informatika iránt érdeklődő középiskolás lányokat.
2024. március 14.
Generációk egymás közt mi jut eszedbe erről a témáról? Mondd el versben és oszd meg a nyilvánossággal!
2024. február 8.
2024. március 1-jén 14 órától ismét lehetősége nyílik a felsőbb éves diákoknak ellátogatni a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre egy különleges bemutatóra.