Mi | Színdarabok

Frederico García Lorca: Vérnász


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2004. április 3. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

A tegnapi Adáshiba után erre a kissé borongós szombati délutánra is maradt egy újabb premier. Forró István rendező úr állítása szerint a gombhoz varrta a kabátot, így a spanyol zenéhez választott darabot, Lorca Vérnászát. A színpadon ma – az Adáshibával ellentétben – többnyire olyan diákok játszottak, akikkel tanítási időben gyakran találkozhatunk.

A kezdeti bizonytalanságot Csombok Mariann (szomszédasszony) játéka oldotta fel, és innentől az előadás végéig nem is nagyon láthattunk bizonytalan játékot. A szereplők nagy kihívás előtt álltak, mivel Lorca darabja a XX. századi drámák egyik legnagyszerűbb alkotása, mely a szerelemféltésről és vérbosszúról mesél nekünk.


Képgaléria

Tavalyról maradt szokás, hogy meghívott vendégművészek is színre lépnek. Idén Leonardo szerepében Damu Rolandot láthattuk, akinek lendületes és lebilincselő játéka valószínűleg hozzájárult ahhoz, hogy a többiek is felszabadultan, gátlások nélkül játszhassanak. De vitathatatlan, hogy játékával a pálmát Balási Noémi – Szilágy Zsófi – Váradi Viktória hármasa vitte el. Noémi (menyasszony) hitelesen játszotta az érzelmeivel vívódó nőt, míg Zsófi (Leonardo felesége) a megcsalt és mellőzött asszony szerepében alakított nagyot. Viktória (cselédasszony) már a tegnapi Adáshibában Saciként is remekelt, ma pedig ezt tovább tudta fokozni. Karakteres hangjával és arcjátékával fokozta az előadás hangulatát.

Ezen diákok játékára mindenképpen érdemes időt szakítani, mert színészi teljesítményükkel valóban igényes szórakozást biztosítanak mindenkinek. Ha évről évre ennyit fejlődik a Színjátszókör, kíváncsi vagyok már most, hogy jövőre mire számíthatunk!

Bakodi Nóra és Tóth Attila

Frederico García Lorca: Vérnász

rendező: Forró István

szereplők:
Anya: Lázár Enikő
Vőlegény: Vajnai Dávid
Menyasszony: Balási Noémi
Leonardo: Damu Roland m.v.
Leonardo felesége: Szilágyi Zsófi
Cselédasszony: Váradi Viktória
Menyasszony apja: Lippényi Zoltán
Anyós: Zelenka Rita
Szomszédasszony: Csombok Mariann
Nyoszolyólányok: Kézi Kriszta, Balogh Borsi
Fiatal lány: Kármán Krisztina
Koldusasszony: Juhász Lilla
Vőfély: György Ábel
Favágók: Szabó Pál, Geiszler Szabolcs, Szilvási Dániel
És a Násznép

BEMUTATÓK:
Április 3. (szombat) 17.00
Április 5. (hétfő) 17.00
Április 6. (kedd) 17.00

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat elsősorban a tanulmányok és a közösségi programok támogatására irányul, szociális problémákra nem kínál megoldást.

Az Apáczai Túrakör a fellegekben

Az idei és tavalyi téli túra néhány szóban és rengeteg sok képben.

7.D a kémialaborban

A téli szünet előtt a digitális 7.D osztály tanulói beszabadultak a kémialaborba.

A Föld himnusza

Iskolánk tanulóink számára pályázatot ír ki „A Föld himnusza” címmel egy dal megkomponálására. A benyújtott pályaművek közül a legjobbat gimnáziumunk tanáraiból álló bizottság fogja kiválasztani. A győztes pályázó díjazásban részesül.

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat elsősorban a tanulmányok és a közösségi programok támogatására irányul, szociális problémákra nem kínál megoldást.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.