Mi | Színdarabok

Frederico García Lorca: Vérnász
A cikk linkje:
2004. április 3. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

A tegnapi Adáshiba után erre a kissé borongós szombati délutánra is maradt egy újabb premier. Forró István rendező úr állítása szerint a gombhoz varrta a kabátot, így a spanyol zenéhez választott darabot, Lorca Vérnászát. A színpadon ma – az Adáshibával ellentétben – többnyire olyan diákok játszottak, akikkel tanítási időben gyakran találkozhatunk.

A kezdeti bizonytalanságot Csombok Mariann (szomszédasszony) játéka oldotta fel, és innentől az előadás végéig nem is nagyon láthattunk bizonytalan játékot. A szereplők nagy kihívás előtt álltak, mivel Lorca darabja a XX. századi drámák egyik legnagyszerűbb alkotása, mely a szerelemféltésről és vérbosszúról mesél nekünk.


Képgaléria

Tavalyról maradt szokás, hogy meghívott vendégművészek is színre lépnek. Idén Leonardo szerepében Damu Rolandot láthattuk, akinek lendületes és lebilincselő játéka valószínűleg hozzájárult ahhoz, hogy a többiek is felszabadultan, gátlások nélkül játszhassanak. De vitathatatlan, hogy játékával a pálmát Balási Noémi – Szilágy Zsófi – Váradi Viktória hármasa vitte el. Noémi (menyasszony) hitelesen játszotta az érzelmeivel vívódó nőt, míg Zsófi (Leonardo felesége) a megcsalt és mellőzött asszony szerepében alakított nagyot. Viktória (cselédasszony) már a tegnapi Adáshibában Saciként is remekelt, ma pedig ezt tovább tudta fokozni. Karakteres hangjával és arcjátékával fokozta az előadás hangulatát.

Ezen diákok játékára mindenképpen érdemes időt szakítani, mert színészi teljesítményükkel valóban igényes szórakozást biztosítanak mindenkinek. Ha évről évre ennyit fejlődik a Színjátszókör, kíváncsi vagyok már most, hogy jövőre mire számíthatunk!

Bakodi Nóra és Tóth Attila

Frederico García Lorca: Vérnász

rendező: Forró István

szereplők:
Anya: Lázár Enikő
Vőlegény: Vajnai Dávid
Menyasszony: Balási Noémi
Leonardo: Damu Roland m.v.
Leonardo felesége: Szilágyi Zsófi
Cselédasszony: Váradi Viktória
Menyasszony apja: Lippényi Zoltán
Anyós: Zelenka Rita
Szomszédasszony: Csombok Mariann
Nyoszolyólányok: Kézi Kriszta, Balogh Borsi
Fiatal lány: Kármán Krisztina
Koldusasszony: Juhász Lilla
Vőfély: György Ábel
Favágók: Szabó Pál, Geiszler Szabolcs, Szilvási Dániel
És a Násznép

BEMUTATÓK:
Április 3. (szombat) 17.00
Április 5. (hétfő) 17.00
Április 6. (kedd) 17.00
A legfrissebb cikkek a rovatban

Fogadj örökbe egy kísérleti eszközt! – elindult a program landing page-e

Az Apáczai gimnázium fizika munkaközössége az Önök segítségét és támogatását kéri fizika szertárunk megújulásában.

Bubi, 5-ös metró és a 118-as busz – Fónai Kendével beszélgettünk

Az Apáczaiban köztudott, hogy Kende és a közlekedés közti vonzalom nem ma kezdődött: kezdetektől fogva megvolt köztük a kémia. Most megkérdeztük erről.

Apáczai Jubileumi Utcabál

Tegnap került megrendezésre, immár ötödik alkalommal az Apáczai Jubileumi Utcabál, amelyen számos program közül válogathattunk.

Ilyen volt a Jubileumi Bál

2016. április 16-án este negyedik alkalommal rendezte meg iskolánk az évek óta nagy sikernek örvendő Támogatói Bált, idén az „Apáczai 60” programsorozat részeként.

Ünnepi közgyűlés a Gólyavárban

Túl vagyunk az első napon az „Apáczai Napok” névre hallgató programsorozatban. Ez számomra mindenképpen új élmény volt, de szerintem azoknak is érdekes lehetett, akiknek nem ez volt az első.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2017 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.