Mi | Színdarabok

Szakonyi Károly: Adáshiba
A cikk linkje:
2004. április 2. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Mottó: „Eljött az Emberfia, aki eszik és iszik, és azt mondjátok: Íme falánk és részeges ember, vámszedők és bűnösök barátja. De minden gyermekében igazolódott az ő bölcsessége.” (Mt. 11.2-19)

Több szempontból is érdekes ősbemutatónak ígérkezett ez a mai. Egyfelől olyan kedves diákok neveit lehetett a plakátokon olvasni, akik ebben az iskolában lettek érettek, akiket jómagam is személyesen ismerhettem, sőt taníthattam. Másfelől igen nagy megtiszteltetés érte a rendező urat, a színészeket és a közönséget: Szakonyi Károly, a darab szerzője az első sorból nézte végig a két felvonást (8. kép). Figyeltem őt előadás közben: komoly tekintettel figyelte a fiatalokat a színpadon, csak néha mosolygott. De úgy láttam, az szívből jött. Remélem, elégedett volt a szereplők játékával!


Képgaléria

A színészek (én úgy érzem, nagyképűség nélkül állíthatom róluk egytől egyig, hogy azok) minden egyes percben nagyot teljesítettek. Teljes átéléssel játszották a rájuk kirótt feladatokat. Ha kellett, viccesek voltak, ha kellett, nagyon buták, de azt hiszem, hogy mindenki megértette azt, amit nekünk át akartak adni: Tudnunk kell élni a bűnöktől való megszabadulás lehetőségével!

Büszkék lehetünk ezekre a fiatalokra, akik ebből az iskolából már elballagtak, de erre a pár estére visszatérnek iskolánk négy fala közé, és valami fergeteges játékkal szórakoztatnak minket majdnem két órán keresztül. Nem szabad elfelejtkezni arról az emberről sem, aki segíti ezeket az ifjú művészeket, aki évek óta sok-sok időt tölt el velük: Forró István tanár úrról és rendező úrról. Rettentő nagy energiával és lendülettel veti bele magát minden évben a rendezésbe, és ez a lendület a szereplőkre is átragad. (Idén újfenn párhuzamosan két darabot is színre visz a tanár úr.)

A mai ősbemutató után csak gratulálni lehet a Hölgyeknek és Uraknak! Minden elismerésünk az övék!

Tóth Attila

Szakonyi Károly: Adáshiba

rendező: Forró István

szereplők:
Bódog: Orbán Balázs
Bódogné: Katona Réka
Vanda: Sosity Hajnalka
Saci: Váradi Viktória
Dönci: Kuffler Árpád
Imrus: Ivicsics Bálint
Emberfi: Szabó Krisztián
Szűcs úr: Lippényi Zoltán

BEMUTATÓK:
Április 2. (péntek) 17.00
Április 3. (szombat) 19.00
Április 7. (szerda) 17.00
A legfrissebb cikkek a rovatban

Fogadj örökbe egy kísérleti eszközt! – elindult a program landing page-e

Az Apáczai gimnázium fizika munkaközössége az Önök segítségét és támogatását kéri fizika szertárunk megújulásában.

Bubi, 5-ös metró és a 118-as busz – Fónai Kendével beszélgettünk

Az Apáczaiban köztudott, hogy Kende és a közlekedés közti vonzalom nem ma kezdődött: kezdetektől fogva megvolt köztük a kémia. Most megkérdeztük erről.

Apáczai Jubileumi Utcabál

Tegnap került megrendezésre, immár ötödik alkalommal az Apáczai Jubileumi Utcabál, amelyen számos program közül válogathattunk.

Ilyen volt a Jubileumi Bál

2016. április 16-án este negyedik alkalommal rendezte meg iskolánk az évek óta nagy sikernek örvendő Támogatói Bált, idén az „Apáczai 60” programsorozat részeként.

Ünnepi közgyűlés a Gólyavárban

Túl vagyunk az első napon az „Apáczai Napok” névre hallgató programsorozatban. Ez számomra mindenképpen új élmény volt, de szerintem azoknak is érdekes lehetett, akiknek nem ez volt az első.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2018 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.