Mi | Színdarabok

Szakonyi Károly: Adáshiba


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2004. április 2. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Mottó: „Eljött az Emberfia, aki eszik és iszik, és azt mondjátok: Íme falánk és részeges ember, vámszedők és bűnösök barátja. De minden gyermekében igazolódott az ő bölcsessége.” (Mt. 11.2-19)

Több szempontból is érdekes ősbemutatónak ígérkezett ez a mai. Egyfelől olyan kedves diákok neveit lehetett a plakátokon olvasni, akik ebben az iskolában lettek érettek, akiket jómagam is személyesen ismerhettem, sőt taníthattam. Másfelől igen nagy megtiszteltetés érte a rendező urat, a színészeket és a közönséget: Szakonyi Károly, a darab szerzője az első sorból nézte végig a két felvonást (8. kép). Figyeltem őt előadás közben: komoly tekintettel figyelte a fiatalokat a színpadon, csak néha mosolygott. De úgy láttam, az szívből jött. Remélem, elégedett volt a szereplők játékával!


Képgaléria

A színészek (én úgy érzem, nagyképűség nélkül állíthatom róluk egytől egyig, hogy azok) minden egyes percben nagyot teljesítettek. Teljes átéléssel játszották a rájuk kirótt feladatokat. Ha kellett, viccesek voltak, ha kellett, nagyon buták, de azt hiszem, hogy mindenki megértette azt, amit nekünk át akartak adni: Tudnunk kell élni a bűnöktől való megszabadulás lehetőségével!

Büszkék lehetünk ezekre a fiatalokra, akik ebből az iskolából már elballagtak, de erre a pár estére visszatérnek iskolánk négy fala közé, és valami fergeteges játékkal szórakoztatnak minket majdnem két órán keresztül. Nem szabad elfelejtkezni arról az emberről sem, aki segíti ezeket az ifjú művészeket, aki évek óta sok-sok időt tölt el velük: Forró István tanár úrról és rendező úrról. Rettentő nagy energiával és lendülettel veti bele magát minden évben a rendezésbe, és ez a lendület a szereplőkre is átragad. (Idén újfenn párhuzamosan két darabot is színre visz a tanár úr.)

A mai ősbemutató után csak gratulálni lehet a Hölgyeknek és Uraknak! Minden elismerésünk az övék!

Tóth Attila

Szakonyi Károly: Adáshiba

rendező: Forró István

szereplők:
Bódog: Orbán Balázs
Bódogné: Katona Réka
Vanda: Sosity Hajnalka
Saci: Váradi Viktória
Dönci: Kuffler Árpád
Imrus: Ivicsics Bálint
Emberfi: Szabó Krisztián
Szűcs úr: Lippényi Zoltán

BEMUTATÓK:
Április 2. (péntek) 17.00
Április 3. (szombat) 19.00
Április 7. (szerda) 17.00

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat elsősorban a tanulmányok és a közösségi programok támogatására irányul, szociális problémákra nem kínál megoldást.

Az Apáczai Túrakör a fellegekben

Az idei és tavalyi téli túra néhány szóban és rengeteg sok képben.

7.D a kémialaborban

A téli szünet előtt a digitális 7.D osztály tanulói beszabadultak a kémialaborba.

A Föld himnusza

Iskolánk tanulóink számára pályázatot ír ki „A Föld himnusza” címmel egy dal megkomponálására. A benyújtott pályaművek közül a legjobbat gimnáziumunk tanáraiból álló bizottság fogja kiválasztani. A győztes pályázó díjazásban részesül.

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat elsősorban a tanulmányok és a közösségi programok támogatására irányul, szociális problémákra nem kínál megoldást.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.