Mi | Projektmunkák

Hogyan fogyj egészségesen?


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2013. március 8. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Új alrovatunkban projektmunkákat mutatunk be. Első cikkünk Kiss Márk „Hogyan fogyj egészségesen?” című munkáját mutatja be.

Számos diák keres meg bennünket, testnevelő tanárokat azzal az elképzeléssel, hogy projektmunkáját egy adott sportágról, egy sporteseményről, egy ismert sportolóról vagy éppen az egészséges életmóddal kapcsolatos témákról készítse.

Egy ilyen feladatra, legyen az interjú, újságcikk, makett vagy kisfilm, a diákokat számos dolog ösztönözheti: egy-egy sportágban való jártasság, különböző sportesemények (OB., EB., VB., Olimpia, Világjátékok stb.) iránti érdeklődés, az egészséges táplálkozás, a fogyókúra-fogyás, a rendszeres testmozgás, a teljesítménynövelő szerek hatásai… és még sorolhatnám.

Egy ilyen motiváció eredményeként készített Kiss Márk 11.B osztályos tanuló egy honlapot, melynek címe: „Hogyan fogyj egészségesen?”, és amelyet ajánlok mindenki figyelmébe:

http://www.project-fogyas.comuf.com

Nemcsak maga a weboldal lett rendkívül igényes, összeszedett, lényegre törő, jól átlátható, hanem figyelemre méltó Márk belső indíttatása is, amit a következőképpen fogalmazott meg:


Hogyan fogyj egészségesen?

„Ami ihletet adott a projektem elkészítéséhez és témájához, az a saját fogyásom volt. 2012 nyara előtt elhatároztam, hogy lefogyok. Sikerült is, több mint 20 kilót. Ezek után úgy éreztem, valami ehhez kötődő témát kell választanom. Mivel ehhez még csak hasonló téma sem volt meghirdetve, ezért én magam kerestem fel testnevelő tanáromat, ő pedig elfogadta a javaslatom. Úgy gondoltam, nem csak leírom, hogyan kell egészségesen fogyni, hanem ezt egy weboldalon prezentálom, ami így hozzáad egy kis pluszt ahhoz, amit készítek, és bárki által, bármikor elérhetővé válik.

Viszonylag sok weboldalt csináltam már. Egy barátom tanított meg rá, hogyan kell. Ez az illető informatikus, így jobb ember nem is segíthetett volna. Mivel csak az alapokat tanította meg, így a projektem elkészítésének egy részéhez muszáj volt használnom egy programot, így sokkal egyszerűbbé vált. Az oldal szöveges tartalmát kizárólag az én írásom adja, semmilyen másik oldalról nem másoltam, de még csak nem is fogalmaztam át dolgokat. A tápanyagokról és a szervezetünkről és ezek által közvetett módon a fogyásról való tudás legnagyobb részét, biológia tanáromtól sajátítottam el, a kisebb részét pedig az internetről, még tavaly nyáron.

A projekt elkészítésében igyekeztem a lehető legjobbat kihozni a tudásomból. Sokáig gondolkodtam hogyan kellene felépülnie a weboldalnak, milyen menüpontokat kellene létrehozni. Miután úgy éreztem, összeállt a fejemben az egész, nekiálltam és a téli szünetben napokig azon dolgoztam. A végeredmény remélem majd hasznára lesz valakinek, aki az oldalra téved. Igyekszem majd promotálni is pár helyen annak érdekében, hogy minél többekhez eljusson. A weboldal elkészítése számomra nem teher, hanem inkább öröm volt, főleg egy olyan témáról ami engem is érint.”

Azt gondolom, Márk erőfeszítései tiszteletre méltóak, az eredmény, amit elért pedig önmagáért beszél és ösztönző erejű lehet sokak számára.

Molnárné Illés Vanda

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

A Föld himnusza

Iskolánk tanulóink számára pályázatot ír ki „A Föld himnusza” címmel egy dal megkomponálására. A benyújtott pályaművek közül a legjobbat gimnáziumunk tanáraiból álló bizottság fogja kiválasztani. A győztes pályázó díjazásban részesül.

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat elsősorban a tanulmányok és a közösségi programok támogatására irányul, szociális problémákra nem kínál megoldást.

Péntekig lehet pályázni az iskolai alapítványnál

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány e tanévi utolsó pályázati ciklusára péntek (2018. május 18.) délután 2-ig lehet beadni pályázatokat.

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat elsősorban a tanulmányok és a közösségi programok támogatására irányul, szociális problémákra nem kínál megoldást.

Fogadj örökbe egy kísérleti eszközt! – elindult a program landing page-e

Az Apáczai gimnázium fizika munkaközössége az Önök segítségét és támogatását kéri fizika szertárunk megújulásában.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.