Mi | Kirándulások

Osztálykirándulás Sástón
A cikk linkje:
2012. május 16. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Év elején jött az ötlet, hogy menjünk el a sástói kalandparkba. Az osztálynak tetszett, már csak meg kellett szervezni. Erre is sor került, ami főleg osztályfőnökünk érdeme.

Az indulás május 6-án volt reggel 8-kor a Keleti pályaudvarról. A gyülekező az indulás előtt fél órára volt kikiáltva, de azért (hogy a biztonságérzet meglegyen), 5 perccel korábban kellett a helyszínen lenni. Kb. 3/4 8 körül létszámellenőrzés volt, ezt követően pedig beszállás a vonatba.

Nagy nehezen találtunk egy olyan vagont, ahol majdnem az egész osztály elfért. Felszállásunkat követően nemsokára elindult a vonat, és utazásunk Sástó felé ténylegesen elkezdődött. Az osztály minden tagja élvezte az oda utat, beszélgetés és nevetés volt hallható az egész vagonban, ami a többi utast nem (legalábbis remélhetőleg kicsit sem) zavarta.

Vámosgyörkre érve egy gyors átszállási manőverrel a Gyöngyösre érkező vonatra pakolt fel a csoport. Nem sokkal később befutottunk végállomásunkra, ahol egy különjáratos busz várt, ami továbbvitt a kalandparkba. Végre megérkeztünk.

Ott, a parknál bemutatkozott a csoportvezetőnk, elmondta a szabályokat és a programot. Mindezek után belevágtunk a nap fénypontjának közepébe, a bobozásba.

Volt, akinek ez teljesen új élményeket ígért, de volt olyan is, aki régi motorosnak számított a szakmában. Mindenki kétszer csúszhatott. Utána az íjászat következett. Ez is vicces eredményekkel zárult, de több-kevesebb sikerrel mindenki eltalálta a céltáblát. Persze ebben a témában is jártas volt jópár tagja az osztálynak.

Mindezek után felvettük a csomagjainkat, és megindultunk a szállás felé, csoportvezetőnkkel az élen. Igazi dzsungelharcosoknak érezhettük magunkat, ahogy átvágtunk az erdő bozótján, néhány vicces kedélyű emberke pedig megkönnyebbülten kiáltotta a „civilizáció” szót, amikor végre megláttuk a motelt. Amikor beértünk, lepakoltunk, megkaptuk a szobakulcsot, és elhelyezkedtünk. Pihenésre éppen nem volt sok időnk, mert indultunk vissza a parkba, ahol várt ránk az adrenalin pálya.

Az adrenalin pályát próbáltuk ki, ami rengeteg kitartást, erőt és türelmet igényelt, ugyanis fáról fára kellett eljutni különböző akadályokon keresztül. Miután mindenki teljesítette a pályát, visszatértünk a szállásra vacsorázni.


Képgaléria

A vacsora után már csak szabadprogramunk volt, amit mindenki a tó körül töltött, ezek után pedig visszamentünk a lakóhelyre, és mindenki elfoglalta magát.

A másnapi időjárás nem kecsegtetett túl sok jóval, egész nap esett az eső. Egyértelművé vált számunkra, hogy valami fedett helyet kell találni programnak. Ezért mentünk a Mátra Múzeumba.

Busszal mentünk Gyöngyösig, onnan pedig gyalog közelítettük meg célpontunkat. A múzeum sok érdekességet sorolt fel, kezdve a kőzetektől egészen a néprajzig. Számomra a legérdekesebb a vadászat részleg volt. A múzeum fő attrakciója az ott talált bébi mamut csontváz, amit méretéből ítélve még nagyon jóindulatúan sem mondanék bébinek. Ezek után átsétáltunk a múzeum másik épületébe, ahol állatok voltak kitömve, illetve a terrárium részben néhány élő állatot is megnézhettünk. Miután mindenki kinézelődte magát, illetve oltotta tudásszomját a múzeum által nyújtott lehetőségekből, ismét szabadprogramunk volt, amit mindenki a boltban lógva, vagy gyorséttermet keresve töltött. Nemsokára indultunk vissza a szálláshelyre, s ezek után ismét szabadprogramunk volt a rossz idő miatt.

Harmadnap már nem volt eső, viszont hideg volt reggel. Később kisütött a nap, és felmelegítette a levegőt.

Reggeli után felmentünk a kilátóhoz, majd pedig a parkba mentünk, ahol bobbal indítottunk, bepótolva a múlt napi elmaradást. Miután mindenki végzett, elsétáltunk a függőhídig, ami elég félelmetesnek ígérkezett (számomra legalábbis, mert tériszonnyal áldott meg a sors). Miután mindenki átért, lehetőséget kaptunk számháborúra. Bár sokan nem éltek a lehetőséggel, mert saras és vizes volt a pálya, helyette a szabadprogramot választották.

Pár óra elteltével megjött a buszunk, ami elvitt a szállásra, és megvárta, amíg felpakoltuk a cuccainkat és elköszöntünk ideiglenes otthonunktól.

Mikor kiértünk az állomásra, a vonat már ott állt. Mindenki gyorsan felszállt, és elfoglalt egy helyet. Vámosgyörkön ismét át kellett szállnunk, de most többet kellett várnunk a vonatra. Az időt néhányan „túrázással” múlatták, néhányan pedig felkerestek egy boltot vagy büfét. Végre megérkezett a vonat, és már csak a Keletiben kellett leszállnunk.

Összességében véve én (aki most tölti első évét az Apáczai falai között) nagyon élveztem a kirándulást, remélem, a többiek is egyetértenek velem. A szervezésért külön köszönet Tóth Attila osztályfőnöknek, a felügyeletért pedig Hegedűs Mónika tanárnőnek. Köszönjük szépen! :)

Berdó Emma
A legfrissebb cikkek a rovatban

Fogadj örökbe egy kísérleti eszközt! – elindult a program landing page-e

Az Apáczai gimnázium fizika munkaközössége az Önök segítségét és támogatását kéri fizika szertárunk megújulásában.

Bubi, 5-ös metró és a 118-as busz – Fónai Kendével beszélgettünk

Az Apáczaiban köztudott, hogy Kende és a közlekedés közti vonzalom nem ma kezdődött: kezdetektől fogva megvolt köztük a kémia. Most megkérdeztük erről.

Apáczai Jubileumi Utcabál

Tegnap került megrendezésre, immár ötödik alkalommal az Apáczai Jubileumi Utcabál, amelyen számos program közül válogathattunk.

Ilyen volt a Jubileumi Bál

2016. április 16-án este negyedik alkalommal rendezte meg iskolánk az évek óta nagy sikernek örvendő Támogatói Bált, idén az „Apáczai 60” programsorozat részeként.

Ünnepi közgyűlés a Gólyavárban

Túl vagyunk az első napon az „Apáczai Napok” névre hallgató programsorozatban. Ez számomra mindenképpen új élmény volt, de szerintem azoknak is érdekes lehetett, akiknek nem ez volt az első.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2017 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.