Mi | Kirándulások

A 11.A osztálykirándulása


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2012. május 15. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

A 11.A osztály már rutinosan indult neki az idei kirándulásnak (egy-két otthonfelejtett fogkefe nem számít). Idén is a lehető legjobban kihasználtuk azt a három napot, amit együtt töltöttünk.

Vasárnap 7.45-kor (egyesek szerint hajnalban) találkoztunk a Déli pályaudvaron, és 8.11-kor már el is indultunk úti célunk, Szombathely felé. A vonaton mindenki kényelmesen elfért, nem is érződött olyan soknak az a három és fél óra utazás. A vonatról leszállva Gyöngyösfalu volt a cél, pontosabban a Holdfény Liget kalandpark. Itt mindenki megtalálta a neki való programot, nagyon széles volt a választék: focipálya, játszótér, drótkötél akadálypálya, mászófal, mezítlábas élményösvény.

Miután mindenki kellően elfáradt, ismét buszra ültünk, elindultunk Ják felé, ahol megnéztük a magyar románkori építészet egyik legkiemelkedőbb darabját, a jáki templomot, ami sajnos érkezésünkkor fel volt állványozva, de így is szép látványt nyújtott. Este hat óra körül érkeztünk meg Bajánsenyére, a körülbelül 500 fős kis faluba, ahol rögtön birtokba vettük a Malom Panziót és kipakoltuk a csomagjainkat. A szállás nagyon kényelmes és tágas volt, a falut pedig még aznap este körbejárta mindenki.

Hétfőn sajnos eleredt az eső, így az eredeti biciklitúra helyett lehetett választani a buszos tájházlátogatást hazasétálással. A csoport nagy része azonban így is a biciklizést választotta, és hősiesen végigjárta a közeli falvak templomait a zuhogó esőben. Másnapra ez elég sok megfázást és torokfájást jelentett, rendesen elfáradtunk, de azért nagyon élveztük.


Képgaléria

Keddre már mindenki elég kimerült volt, de sikerült mindent összepakolni, és reggeli után elindulni, megnézni a bajánsenyei falumúzeumot. Itt sok érdekességet megtudtunk a falu életéről és történelméről, illetve aki nagyon unatkozott, nézhette az udvaron szaladgáló harmadikosok tesióráját is.

Egy rövid bevásárlás az útra, és máris indultunk az őriszentpéteri vasútállomásra, ahol felszálltunk a Citadella nemzetközi gyorsvonatra. Öt, kártyázással, beszélgetéssel, alvással és más elfoglaltságokkal eltöltött óra után meg is érkeztünk a Déli pályaudvarra, ahol mindenki elköszönt a többiektől és elindult hazafelé. Köszönjük ezt a három napot Sparing Ildikó tanárnőnek, aki megszervezte nekünk a kirándulást és a programokat, illetve Parancs Anna tanárnőnek, aki elkísért minket!

Bérczes Virág
A legfrissebb cikkek a rovatban

Járvány, kisfilm, rádiózás, naptár, rekonstrukció és őstörténet – a legjobb projektmunkák

Az Apáczai-nap keretein belül kerültek bemutatásra az elkészült projektmunkák. Íme a legjobbak!

Környezettudatos Sportparty

Szeretsz focizni, vagy imádsz röpizni? Foglalkoztat a környezettudatosság? Ha legalább az egyik válasz igen, akkor a Környezettudatos Sportparty Neked is szól!

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány (frissítve)

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat elsősorban a tanulmányok és a közösségi programok támogatására irányul, szociális problémákra nem kínál megoldást.

Az Apáczai Túrakör a fellegekben

Az idei és tavalyi téli túra néhány szóban és rengeteg sok képben.

7.D a kémialaborban

A téli szünet előtt a digitális 7.D osztály tanulói beszabadultak a kémialaborba.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.