Mi | Kirándulások

A 11.A osztálykirándulása


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2012. május 15. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

A 11.A osztály már rutinosan indult neki az idei kirándulásnak (egy-két otthonfelejtett fogkefe nem számít). Idén is a lehető legjobban kihasználtuk azt a három napot, amit együtt töltöttünk.

Vasárnap 7.45-kor (egyesek szerint hajnalban) találkoztunk a Déli pályaudvaron, és 8.11-kor már el is indultunk úti célunk, Szombathely felé. A vonaton mindenki kényelmesen elfért, nem is érződött olyan soknak az a három és fél óra utazás. A vonatról leszállva Gyöngyösfalu volt a cél, pontosabban a Holdfény Liget kalandpark. Itt mindenki megtalálta a neki való programot, nagyon széles volt a választék: focipálya, játszótér, drótkötél akadálypálya, mászófal, mezítlábas élményösvény.

Miután mindenki kellően elfáradt, ismét buszra ültünk, elindultunk Ják felé, ahol megnéztük a magyar románkori építészet egyik legkiemelkedőbb darabját, a jáki templomot, ami sajnos érkezésünkkor fel volt állványozva, de így is szép látványt nyújtott. Este hat óra körül érkeztünk meg Bajánsenyére, a körülbelül 500 fős kis faluba, ahol rögtön birtokba vettük a Malom Panziót és kipakoltuk a csomagjainkat. A szállás nagyon kényelmes és tágas volt, a falut pedig még aznap este körbejárta mindenki.

Hétfőn sajnos eleredt az eső, így az eredeti biciklitúra helyett lehetett választani a buszos tájházlátogatást hazasétálással. A csoport nagy része azonban így is a biciklizést választotta, és hősiesen végigjárta a közeli falvak templomait a zuhogó esőben. Másnapra ez elég sok megfázást és torokfájást jelentett, rendesen elfáradtunk, de azért nagyon élveztük.


Képgaléria

Keddre már mindenki elég kimerült volt, de sikerült mindent összepakolni, és reggeli után elindulni, megnézni a bajánsenyei falumúzeumot. Itt sok érdekességet megtudtunk a falu életéről és történelméről, illetve aki nagyon unatkozott, nézhette az udvaron szaladgáló harmadikosok tesióráját is.

Egy rövid bevásárlás az útra, és máris indultunk az őriszentpéteri vasútállomásra, ahol felszálltunk a Citadella nemzetközi gyorsvonatra. Öt, kártyázással, beszélgetéssel, alvással és más elfoglaltságokkal eltöltött óra után meg is érkeztünk a Déli pályaudvarra, ahol mindenki elköszönt a többiektől és elindult hazafelé. Köszönjük ezt a három napot Sparing Ildikó tanárnőnek, aki megszervezte nekünk a kirándulást és a programokat, illetve Parancs Anna tanárnőnek, aki elkísért minket!

Bérczes Virág

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat elsősorban a tanulmányok és a közösségi programok támogatására irányul, szociális problémákra nem kínál megoldást.

Az Apáczai Túrakör a fellegekben

Az idei és tavalyi téli túra néhány szóban és rengeteg sok képben.

7.D a kémialaborban

A téli szünet előtt a digitális 7.D osztály tanulói beszabadultak a kémialaborba.

A Föld himnusza

Iskolánk tanulóink számára pályázatot ír ki „A Föld himnusza” címmel egy dal megkomponálására. A benyújtott pályaművek közül a legjobbat gimnáziumunk tanáraiból álló bizottság fogja kiválasztani. A győztes pályázó díjazásban részesül.

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat elsősorban a tanulmányok és a közösségi programok támogatására irányul, szociális problémákra nem kínál megoldást.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.