Mi | Kirándulások

A 9.B osztálykirándulása
A cikk linkje:
2012. május 9. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Az osztály első „hivatalos” osztálykirándulására május hatodika és nyolcadika között került sor. A légkör meghitt, a hangulat fantasztikus volt, az egész napos rossz idő sem tudta elkedvetleníteni osztályunkat.

Az indulás napján (vasárnap) fél tizenkettőkor találkoztunk a Déli pályaudvaron, ahonnan rövidesen el is indultunk. Több, mint három óra utazás után – ami alatt főleg kártyázással, olvasással, viccmeséléssel, alvással és hasonló hétköznapi dolgokkal ütöttük el az időt – szálltunk le Zánkafürdő megállóhelyen. Innen a szállás felé vettük az irányt, ahol az első kellemetlen meglepetés ért bennünket. Ugyanis a szálláson lévő másik csoport igencsak kellemetlennek tűnt, barátságos fogadtatásuk mindösszesen annyi volt: „Tüzetek van? ”.

A lepakolást és átöltözést követően métáztunk és fociztunk a vacsoráig. Utána a vállalkozó kedvűek lesétáltak a Balaton partjára, ahol szemet gyönyörködtető, igazi balatoni naplementés tájjal találkoztunk. Személy szerint engem ez a látvány mindig elkápráztat, de a legtöbbünket megihletett legalább néhány kép erejéig. Mikor teljesen besötétedett, kimentünk a közeli víztározóhoz és tábortüzet raktunk.


Képgaléria

Másnap (tehát hétfőn) reggel szomorúan kellett tudomásul vennünk, hogy bizony ez alkalommal beigazolódott a meteorológusok jelentése, és valóban itt a rossz idő. Nem sokáig bánkódtunk, bár Tapolcára nem jutottunk el, az egész napos osztályközösség-formáló játékok valószínűleg senkinek sem ártottak meg. Kint esett, de mi remekül szórakoztunk, rengeteget nevettünk.

Sajnos az utolsó napunk igencsak rövidre sikeredett. A reggeli után gyorsan bepakoltunk, és miután mindenki átment a szobaellenőrzésen, elhagytuk a szállást. Tekintve, hogy ragyogó időnek örvendhettünk, úgy döntöttünk, a parton töltjük el azt a másfél órát, ami az indulásig hátravan. Méta, fürdés a Balatonban, napozás, ilyesmi szerepelt a listánkon. Számomra alig hogy felkeltünk, már véget is ért a nap, leszálltunk a vonatról és mindenki szétszéledt. Köszönöm ezt a három napot az osztályomnak! És mindenkinek sok sikert a Sportnapon, az érettségin, kinek melyiken… :)

Seben Laura
A legfrissebb cikkek a rovatban

Bubi, 5-ös metró és a 118-as busz – Fónai Kendével beszélgettünk

Az Apáczaiban köztudott, hogy Kende és a közlekedés közti vonzalom nem ma kezdődött: kezdetektől fogva megvolt köztük a kémia. Most megkérdeztük erről.

Apáczai Jubileumi Utcabál

Tegnap került megrendezésre, immár ötödik alkalommal az Apáczai Jubileumi Utcabál, amelyen számos program közül válogathattunk.

Ilyen volt a Jubileumi Bál

2016. április 16-án este negyedik alkalommal rendezte meg iskolánk az évek óta nagy sikernek örvendő Támogatói Bált, idén az „Apáczai 60” programsorozat részeként.

Ünnepi közgyűlés a Gólyavárban

Túl vagyunk az első napon az „Apáczai Napok” névre hallgató programsorozatban. Ez számomra mindenképpen új élmény volt, de szerintem azoknak is érdekes lehetett, akiknek nem ez volt az első.

A káprázatos tiszavirágzás

A tiszavirágzás varázslatos jelenség, ami a Disney mesék világába röpít minket hatalmas méreteivel, mozgalmasságával és semmihez sem hasonlítható harmóniájával.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2017 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.