Mi | Kirándulások

A 9.B osztálykirándulása


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2012. május 9. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Az osztály első „hivatalos” osztálykirándulására május hatodika és nyolcadika között került sor. A légkör meghitt, a hangulat fantasztikus volt, az egész napos rossz idő sem tudta elkedvetleníteni osztályunkat.

Az indulás napján (vasárnap) fél tizenkettőkor találkoztunk a Déli pályaudvaron, ahonnan rövidesen el is indultunk. Több, mint három óra utazás után – ami alatt főleg kártyázással, olvasással, viccmeséléssel, alvással és hasonló hétköznapi dolgokkal ütöttük el az időt – szálltunk le Zánkafürdő megállóhelyen. Innen a szállás felé vettük az irányt, ahol az első kellemetlen meglepetés ért bennünket. Ugyanis a szálláson lévő másik csoport igencsak kellemetlennek tűnt, barátságos fogadtatásuk mindösszesen annyi volt: „Tüzetek van? ”.

A lepakolást és átöltözést követően métáztunk és fociztunk a vacsoráig. Utána a vállalkozó kedvűek lesétáltak a Balaton partjára, ahol szemet gyönyörködtető, igazi balatoni naplementés tájjal találkoztunk. Személy szerint engem ez a látvány mindig elkápráztat, de a legtöbbünket megihletett legalább néhány kép erejéig. Mikor teljesen besötétedett, kimentünk a közeli víztározóhoz és tábortüzet raktunk.


Képgaléria

Másnap (tehát hétfőn) reggel szomorúan kellett tudomásul vennünk, hogy bizony ez alkalommal beigazolódott a meteorológusok jelentése, és valóban itt a rossz idő. Nem sokáig bánkódtunk, bár Tapolcára nem jutottunk el, az egész napos osztályközösség-formáló játékok valószínűleg senkinek sem ártottak meg. Kint esett, de mi remekül szórakoztunk, rengeteget nevettünk.

Sajnos az utolsó napunk igencsak rövidre sikeredett. A reggeli után gyorsan bepakoltunk, és miután mindenki átment a szobaellenőrzésen, elhagytuk a szállást. Tekintve, hogy ragyogó időnek örvendhettünk, úgy döntöttünk, a parton töltjük el azt a másfél órát, ami az indulásig hátravan. Méta, fürdés a Balatonban, napozás, ilyesmi szerepelt a listánkon. Számomra alig hogy felkeltünk, már véget is ért a nap, leszálltunk a vonatról és mindenki szétszéledt. Köszönöm ezt a három napot az osztályomnak! És mindenkinek sok sikert a Sportnapon, az érettségin, kinek melyiken… :)

Seben Laura

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat elsősorban a tanulmányok és a közösségi programok támogatására irányul, szociális problémákra nem kínál megoldást.

Az Apáczai Túrakör a fellegekben

Az idei és tavalyi téli túra néhány szóban és rengeteg sok képben.

7.D a kémialaborban

A téli szünet előtt a digitális 7.D osztály tanulói beszabadultak a kémialaborba.

A Föld himnusza

Iskolánk tanulóink számára pályázatot ír ki „A Föld himnusza” címmel egy dal megkomponálására. A benyújtott pályaművek közül a legjobbat gimnáziumunk tanáraiból álló bizottság fogja kiválasztani. A győztes pályázó díjazásban részesül.

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat elsősorban a tanulmányok és a közösségi programok támogatására irányul, szociális problémákra nem kínál megoldást.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.