Mi | Kirándulások

A 9.B osztálykirándulása
A cikk linkje:
2012. május 9. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Az osztály első „hivatalos” osztálykirándulására május hatodika és nyolcadika között került sor. A légkör meghitt, a hangulat fantasztikus volt, az egész napos rossz idő sem tudta elkedvetleníteni osztályunkat.

Az indulás napján (vasárnap) fél tizenkettőkor találkoztunk a Déli pályaudvaron, ahonnan rövidesen el is indultunk. Több, mint három óra utazás után – ami alatt főleg kártyázással, olvasással, viccmeséléssel, alvással és hasonló hétköznapi dolgokkal ütöttük el az időt – szálltunk le Zánkafürdő megállóhelyen. Innen a szállás felé vettük az irányt, ahol az első kellemetlen meglepetés ért bennünket. Ugyanis a szálláson lévő másik csoport igencsak kellemetlennek tűnt, barátságos fogadtatásuk mindösszesen annyi volt: „Tüzetek van? ”.

A lepakolást és átöltözést követően métáztunk és fociztunk a vacsoráig. Utána a vállalkozó kedvűek lesétáltak a Balaton partjára, ahol szemet gyönyörködtető, igazi balatoni naplementés tájjal találkoztunk. Személy szerint engem ez a látvány mindig elkápráztat, de a legtöbbünket megihletett legalább néhány kép erejéig. Mikor teljesen besötétedett, kimentünk a közeli víztározóhoz és tábortüzet raktunk.


Képgaléria

Másnap (tehát hétfőn) reggel szomorúan kellett tudomásul vennünk, hogy bizony ez alkalommal beigazolódott a meteorológusok jelentése, és valóban itt a rossz idő. Nem sokáig bánkódtunk, bár Tapolcára nem jutottunk el, az egész napos osztályközösség-formáló játékok valószínűleg senkinek sem ártottak meg. Kint esett, de mi remekül szórakoztunk, rengeteget nevettünk.

Sajnos az utolsó napunk igencsak rövidre sikeredett. A reggeli után gyorsan bepakoltunk, és miután mindenki átment a szobaellenőrzésen, elhagytuk a szállást. Tekintve, hogy ragyogó időnek örvendhettünk, úgy döntöttünk, a parton töltjük el azt a másfél órát, ami az indulásig hátravan. Méta, fürdés a Balatonban, napozás, ilyesmi szerepelt a listánkon. Számomra alig hogy felkeltünk, már véget is ért a nap, leszálltunk a vonatról és mindenki szétszéledt. Köszönöm ezt a három napot az osztályomnak! És mindenkinek sok sikert a Sportnapon, az érettségin, kinek melyiken… :)

Seben Laura
A legfrissebb cikkek a rovatban

Fogadj örökbe egy kísérleti eszközt! – elindult a program landing page-e

Az Apáczai gimnázium fizika munkaközössége az Önök segítségét és támogatását kéri fizika szertárunk megújulásában.

Bubi, 5-ös metró és a 118-as busz – Fónai Kendével beszélgettünk

Az Apáczaiban köztudott, hogy Kende és a közlekedés közti vonzalom nem ma kezdődött: kezdetektől fogva megvolt köztük a kémia. Most megkérdeztük erről.

Apáczai Jubileumi Utcabál

Tegnap került megrendezésre, immár ötödik alkalommal az Apáczai Jubileumi Utcabál, amelyen számos program közül válogathattunk.

Ilyen volt a Jubileumi Bál

2016. április 16-án este negyedik alkalommal rendezte meg iskolánk az évek óta nagy sikernek örvendő Támogatói Bált, idén az „Apáczai 60” programsorozat részeként.

Ünnepi közgyűlés a Gólyavárban

Túl vagyunk az első napon az „Apáczai Napok” névre hallgató programsorozatban. Ez számomra mindenképpen új élmény volt, de szerintem azoknak is érdekes lehetett, akiknek nem ez volt az első.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2017 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.