Mi | Jubileumi év

Ünnepi közgyűlés a Gólyavárban

Elkezdődtek az Apáczai Napok


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2016. március 21. | utolsó módosítás: 2016. december 30., 14:54
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Túl vagyunk az első napon az „Apáczai Napok” névre hallgató programsorozatban. Ez számomra mindenképpen új élmény volt, de szerintem azoknak is érdekes lehetett, akiknek nem ez volt az első. Számos érdekes előadást hallgathattunk meg, néhány zeneszámmal és videóval tűzdelve.

Az esemény színhelyéül az ELTE BTK Gólyavár épülete szolgált. Méltó nyitányaként a rendezvénynek elénekeltük a Himnuszt, amit az iskolai kórus éneke követett. Ezután dr. Mezey Barna (egyetemi tanár, az ELTE rektora) beszéde következett, amelyben hangsúlyozta és megköszönte az évek óta tartó harmonikus együttműködést az egyetem és az Apáczai között. Ezt iskolánk igazgatójának, Munkácsy Lászlónak az ünnepi köszöntője követte. A későbbiekben a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum igazgatója, Vörös Alpár mondott beszédet.


Ünnepi közgyűlés a Gólyavárban

A beszédek előtt, között, illetve után különböző zenés produkciókat, verseket hallhattunk iskolánk tanulóitól, emellett Holics László tanár úr videó felvételeibe nyerhettünk betekintést. Rövid ízelítőt kaptunk a régi Apáczairól mostani tanáraink segítségével, akik egykor idejártak. Elmondták milyen volt akkor, milyen emlékeik vannak és mit jelent nekik ma az iskola.


Ünnepi közgyűlés a Gólyavárban

Rövid, tízperces szünet után következtek az előadások, amelyeket az iskola volt tanulói adtak. Ennek házigazdája dr. Király Júlia címzetes egyetemi tanár volt. Előadóink voltak dr. Csermely Péter, dr. Kriván Gergely, dr. Karsai György és dr. Köllő János, akik megannyi érdekes dologról meséltek nekünk, amit nem is tudnék felsorolni, de csakhogy párat említsek: hálózatkutatás, csontvelő-transzplantáció, antik mítoszok.


Ünnepi közgyűlés a Gólyavárban

Úgy gondolom, remek indítása volt ez a hétnek és a rendezvénynek, izgalommal várjuk az elkövetkező két nap programjait is.

Barát Noémi

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

A Föld himnusza

Iskolánk tanulóink számára pályázatot ír ki „A Föld himnusza” címmel egy dal megkomponálására. A benyújtott pályaművek közül a legjobbat gimnáziumunk tanáraiból álló bizottság fogja kiválasztani. A győztes pályázó díjazásban részesül.

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat elsősorban a tanulmányok és a közösségi programok támogatására irányul, szociális problémákra nem kínál megoldást.

Péntekig lehet pályázni az iskolai alapítványnál

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány e tanévi utolsó pályázati ciklusára péntek (2018. május 18.) délután 2-ig lehet beadni pályázatokat.

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat elsősorban a tanulmányok és a közösségi programok támogatására irányul, szociális problémákra nem kínál megoldást.

Fogadj örökbe egy kísérleti eszközt! – elindult a program landing page-e

Az Apáczai gimnázium fizika munkaközössége az Önök segítségét és támogatását kéri fizika szertárunk megújulásában.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.