Ajánló | Színház

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

2016. november 7. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

A KOMA Bázis közösségi színház ajánlóját olvashatjátok.

November havi programunk:
2016. november 10. 19.30 – te tudod, én élem – közösségi színház, családtörténetek
2016. november 17. 19.30 – mesterdetektív – szórakoztató krimi
2016. november 19. 19.30 – te tudod, én élem
2016. november 25. 19.30 – kattogas@por.no – párkapcsolat és függőség

Apáczais diákoknak külön kedvezmény november hónapra: 1200 Ft.

XV. kerületi lakosoknak állandó kedvezmény: 800 Ft.
A kedvezményes jegyek kizárólag a következő elérhetőségeken vehető igénybe:
Kiss Mónika 06-30-99-78-273, monika@komabazis.org, jegy@komabazis.org

A KOMA Bázis 2014 óta közösségi színházként és közösségi helyként működik. 2014-ben és 2015-ben kerületi fiatalokkal együttműködve hoztuk létre Blokkoló és Cyberbully című darabjainkat egy általunk fejlesztett módszer segítségével, ami a résztvevők személyes érintettségén alapul. Mindkét témát – élet a panelban, internetes zaklatás – az ő történeteik, élményeik és tapasztalataik inspirálták. A résztvevők személyes beszámolóira és a több hónapos témafeldogozó próbafolyamatra építve született meg az előadás váza és szövegkönyve.

2016-ra már olyan vonzereje lett a KOMA Bázisnak, hogy nemcsak fiatalok, hanem felnőttek is megkerestek minket azzal, hogy szeretnének egy előadást létrehozni a segítségünkkel. Az előadás témáját, ahogy eddig is, a szereplők élete és élményeik szolgáltatják, középpontjában a család áll.

te tudod, én élem

Szereplők: Czendrey Csenge, Karlovitz Kinga, Katona Dóra, Kristóffy Róbert, Ragályi Balázs, Tormássy Viktória
Rendező: Zrinyi Gál Vince
Rendezőasszisztens: Anka Kristóf
Író: Mattyasovszky-Zsolnay Bálint, Zrinyi Gál Vince

Az előadás szereplője 6 civil (19-43 év), akik családjukról, megélt történeteikről, sikereikről és kudarcaikról mesélnek, megmutatnak egy-egy élethelyzetet, amivel mindenki nap mint nap találkozhat. Család. Mindenkire ez van a legnagyobb hatással az életben. És tudjuk, hogy nincs olyan, hogy normális. De nem tudjuk, hogy van-e mérce, ami alapján mondhatjuk a Te tudod, én élem szereplőire, hogy boldogok vagy sem.

„A boldog családok mind hasonlók egymáshoz, minden boldogtalan család a maga módján az.” – az Anna Karenina kezdőmondata.

„Tehát annak ellenére, hogy amilyen az apám és… tényleg abszolút, tehát itt nincs szó egyáltalán szeretetről, vagy semmi, de valahogy mégis… úgy érzem, hogy azért a része. De még nem is így fogalmazva, hanem lehet, hogy itt már inkább a szükségről van szó ugye, hogy anyagilag; satöbbi, gyerekekkel. Ugye édesanyám nem bírná egyedül, tehát lehet, hogy inkább… ha bírná, ha bírná, akkor biztos, hogy nem!”

A mesterdetektív és a kattogas@por.no darabokról a KOMA Bázis közösségi színház című cikkünkben olvashattok bővebben.

Közösségi színházi előadásaink célja, hogy a velünk együtt dolgozók átérezzék fontosságukat, megtanulják kifejezni magukat, irányítottan foglalkozzanak hétköznapjaik problémáival úgy, hogy közben észrevétlenül közelebb jutnak a megoldáshoz is, a nézők számára pedig hiteles, valódi, őszinte élmények és gondolatok közvetítésével nyújtanak betekintést élethelyzeteikbe és gondolkodásra késztessenek hétköznapjaink közös problémáiról.

Üdvözlettel:

Kiss Mónika
KOMA Bázis
06-30-99-78-273

Kapcsolódó cikkek

KOMA Bázis közösségi színház

Kapcsolódó linkek

http://www.komabazis.org
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Karácsonyi filmajánló

2018. december 23.

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot. Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést kívánunk Mindenkinek!

Ketrec

2018. október 15.

Programajánló: 2018. december 7. (péntek) 19 óra, Marczibányi téri Művelődési Központ.

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

2018. május 2.

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

2017. március 1.

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

2016. november 7.

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.