Ajánló | Színház

KOMA Bázis közösségi színház

2016. október 3. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

A KOMA Bázis közösségi színház ajánlóját olvashatjátok.

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás. Célunk, hogy a velünk együtt dolgozók átérezzék fontosságukat, megtanulják kifejezni magukat, irányítottan foglalkozzanak hétköznapjaik problémáival úgy, hogy közben észrevétlenül közelebb jutnak a megoldáshoz is. Hiszünk a közös élmények, az alkotó munka erejében, hiszünk abban, hogy a felelősség mindenkié akkor, amikor társadalmi problémákról, kirekesztettségről, feszültségekről van szó. Hiszünk abban, hogy a színház, mint funkcionális eszköz az egyik leghatékonyabb közlési mód nem csak a gócpontok felkutatására és felmutatására, de megoldására is.

Programunk:
2016.10.07. péntek 19.30: Mesterdetektív
2016.10.14. péntek 19.30: Mesterdetektív
2016.10.15. szombat 19.30: kattogas@por.no
2016.10.28. péntek 19.30: Te tudod, én élem
2016.10.29. szombat 19.30: Te tudod, én élem

Az előadásokról:
Tantermi előadásként is kérhető, előzetes egyeztetés után hétköznaponként tudjuk játszani iskolákban a következő előadásunkat:

kattogas@por.no

Szereplők: Patocskai Katalin, Zrinyi Gál Vince

A Férfi egész nap dolgozott. Minden rendben. Szereti a Nőt, csak fáj a feje. De minden rendben. Nincs kedve az intimitáshoz. Csak egy kis nyugalomra vágyik. Megvárja, míg elcsendesedik a ház. Minden rendben. Reggelig nézi a pornót, majd kávéval fogadja a Nőt. Minden rendben? A pornó leginkább a Coolidge hatásra épít, amire a biológusok az 1950-es évek elején figyeltek fel. A férfiak libidója jelentősen megnő, ha partnert cserélnek – pontosabban az agy vágyközpontja serkenti a dopamin nevű boldogsághormon termelését a szervezetükben. Ezek a jelenlegi tudományos adatok.

De hol van az ember? Mit jelentenek ezek a jelenségek a mindennapokban? Mi történik egy párkapcsolattal és milyen együtt élni egy pornófüggővel?

További információ: http://www.komabazis.org

Legújabb közösségi színházi előadásunk a családi problémák és viszonyok témakörét boncolgatja a szereplők valós élethelyzeteiből merítve, ez lesz az októberi bemutatónk:

Te tudod, én élem

Szereplők: Czendrey Csenge, Karakai Dóra, Karlovitz Kinga, Katona Dóra, Kristóffy Róbert, Ragályi Balázs, Tormássy Viktória
Rendező: Zrinyi Gál Vince

„Tehát annak ellenére, hogy amilyen az apám és… tényleg abszolút, tehát itt nincs szó egyáltalán szeretetről, vagy semmi, de valahogy mégis… úgy érzem, hogy azért a része. De még nem is így fogalmazva, hanem lehet, hogy itt már inkább a szükségről van szó ugye, hogy anyagilag; satöbbi, gyerekekkel. Ugye édesanyám nem bírná egyedül, tehát lehet, hogy inkább… ha bírná, ha bírná, akkor biztos, hogy nem!”

Anthony Shaffer: Mesterdetektív
– krimi –

Szereplők: Szabó Zoltán, Zrinyi Gál Vince

A Mesterdetektív egy igazi krimi, ami a 70-es években eredetileg színpadra íródott. A sikeres filmek után, most újra színházban a híresen nagy színészi munkát igénylő darab.

„Zrínyi Gál Vince és Szabó Zoltán kiemelkedő, sokoldalú, sokszínű alakítása az előadást lendületessé, izgalmassá, és életszerűvé teszi. Üdítő szórakozást és számos remek színészi pillanatot nyújt a Koma Bázison látható produkció gimnazisták és felnőttek számára egyaránt.”

Ajánló: http://comfortzone.blog.hu/2016/09/26/mesterdetektiv_a_koma_bazison

Amennyiben valamelyik előadás érdekli Önöket, tudok további, részletes információkat küldeni, vagy telefonon tájékoztatást adni. A tantermi előadást akár még október hónapra is tudjuk egyeztetni, rendkívül kedvező feltételekkel.

Üdvözlettel:

Kiss Mónika
KOMA Bázis
06-30-99-78-273

Kapcsolódó linkek

http://www.komabazis.org
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Karácsonyi filmajánló

2018. december 23.

A karácsony, illetve az azzal járó készülődés az év legszebb időszaka. Most összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek biztosan meghozzák az ünnepi hangulatot. Kellemes mézeskalács falatozós, forró teát kortyolgatós filmezést kívánunk Mindenkinek!

Ketrec

2018. október 15.

Programajánló: 2018. december 7. (péntek) 19 óra, Marczibányi téri Művelődési Központ.

Diákpolc a könyvtárban – csatlakozz Te is!

2018. május 2.

Majdnem két hete pakoltam ki az új könyveket az ajánlópolcra, azóta folyamatosan mondom az ismerőseimnek, hogy menjenek kölcsönözni, mert jókat raktam ki. A legtöbben persze nem tudják, miről is beszélek.

Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején

2017. március 1.

A Centropa Alapítvány szeretettel meghívja az érdeklődőket a Túlélés Szarajevóban – barátság a háború idején című kiállításának megnyitójára.

A KOMA Bázis novemberi programajánlója

2016. november 7.

A közösségi színház mint működési forma lényege, hogy a körülöttünk élő, civil lakosságot vonjuk be az előadások, színházi események létrehozásába, akár mint szereplő, akár mint író vagy háttérmunkás.