Ízletes kacsapecsenye receptje.
1 db egész, pucolt, hízott kacsa vagy liba
fekete ürömfű
só
őrölt bors
1-2 db közepes alma vagy narancs, esetleg mindkettő
Kacsapecsenye
A kibelezett és megtisztított kacsát vagy libát dörzsöljük be jó erősen (a hasüregét is) apróra morzsolt fekete ürömfűvel, majd lefóliázva vagy nylon tasakba csomagolva egy éjszakára tegyük be a hűtőszekrénybe. Sütés előtt közvetlenül besózzuk, és ízlés szerint borsozzuk. Hasüregébe helyezzük be a gyümölcsöket (az almát hámozatlanul, a narancsot meghámozva, de mindkettőt egészben). A szárnyast csomagoljuk be alufóliába, majd közepesen meleg sütőben süssük két órán keresztül. Két óra elteltével vágjuk fel a fóliát, vigyázva hogy a benne lévő, a baromfiból kisült zsiradék ne menjen veszendőbe. Amennyiben a hús még nem elég puha és nem elég piros, ropogós, akkor saját zsiradékát felhasználva tepsiben pároljuk vagy sütjük tovább.
Szeretettel látunk titeket 2019. október 4-én (péntek) a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának Oktatási Centrumában karunk nyílt napján.
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kara fotópályázatot hirdet.
A BME Építőmérnöki Kara idén is szeretettel várja az érdeklődőket önálló Kari Nyílt Napjára 2018. november 10-én. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Az E-tanodában új ismeretségek köttetnek, barátságok szövődnek, miközben megosztjuk egymással azt, amit tudunk. Gimnazista mentorok skype-on segítenek egy-egy tantárgyból hátrányos helyzetű diákoknak, digitális tananyagokat fejlesztenek, megismerik saját képességeiket, felfedezik a bennük rejlő tanárt személyes találkozók és virtuális tanórák sorozatán keresztül.
Tájékoztató az emelt szintű dolgozatok megtekintéséről, melynek időpontja 2018. június 5. (kedd) 8.0016.00.