|
|
2010. december 23. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35
Ízletes kacsapecsenye receptje.
1 db egész, pucolt, hízott kacsa vagy liba
fekete ürömfű
só
őrölt bors
1-2 db közepes alma vagy narancs, esetleg mindkettő
Kacsapecsenye
A kibelezett és megtisztított kacsát vagy libát dörzsöljük be jó erősen (a hasüregét is) apróra morzsolt fekete ürömfűvel, majd lefóliázva vagy nylon tasakba csomagolva egy éjszakára tegyük be a hűtőszekrénybe. Sütés előtt közvetlenül besózzuk, és ízlés szerint borsozzuk. Hasüregébe helyezzük be a gyümölcsöket (az almát hámozatlanul, a narancsot meghámozva, de mindkettőt egészben). A szárnyast csomagoljuk be alufóliába, majd közepesen meleg sütőben süssük két órán keresztül. Két óra elteltével vágjuk fel a fóliát, vigyázva hogy a benne lévő, a baromfiból kisült zsiradék ne menjen veszendőbe. Amennyiben a hús még nem elég puha és nem elég piros, ropogós, akkor saját zsiradékát felhasználva tepsiben pároljuk vagy sütjük tovább.
2025. június 23.
Az ELTE Lágymányosi Campusára beköltözik a jövő: robotok, mesterséges intelligencia és interaktív technológiák várják az érdeklődőket.
2025. május 22.
Novellapályázat diákoknak: írj a humanoid robotokkal való együttélés jövőjéről, akár mesterséges intelligencia segítségével!
2025. május 9.
Közeleg a tanév vége, ennek ellenére a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen még most is szuper programokkal készülnek.
2025. április 2.
Az ELTE Informatikai Kar szeretettel vár benneteket a Lányok Napján, ahol felfedezhetitek, milyen csodálatos lehetőségek rejlenek ebben a szakmában!
2025. március 26.
Idén első alkalommal rendezi meg a KÖSZE-napot a Középiskolások Szabadegyeteme Egyesülete a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közös kollaborációban.