|
|
2010. december 23. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35
Ízletes kacsapecsenye receptje.
1 db egész, pucolt, hízott kacsa vagy liba
fekete ürömfű
só
őrölt bors
1-2 db közepes alma vagy narancs, esetleg mindkettő
Kacsapecsenye
A kibelezett és megtisztított kacsát vagy libát dörzsöljük be jó erősen (a hasüregét is) apróra morzsolt fekete ürömfűvel, majd lefóliázva vagy nylon tasakba csomagolva egy éjszakára tegyük be a hűtőszekrénybe. Sütés előtt közvetlenül besózzuk, és ízlés szerint borsozzuk. Hasüregébe helyezzük be a gyümölcsöket (az almát hámozatlanul, a narancsot meghámozva, de mindkettőt egészben). A szárnyast csomagoljuk be alufóliába, majd közepesen meleg sütőben süssük két órán keresztül. Két óra elteltével vágjuk fel a fóliát, vigyázva hogy a benne lévő, a baromfiból kisült zsiradék ne menjen veszendőbe. Amennyiben a hús még nem elég puha és nem elég piros, ropogós, akkor saját zsiradékát felhasználva tepsiben pároljuk vagy sütjük tovább.
2024. szeptember 11.
Elindult az új tanév és mi, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen ismét fantasztikus programokkal készülünk.
2024. május 28.
Szia! ️Középiskolás vagy? Nem vagy biztos benne, merre tovább suli után? Szeretnél egyetemistákkal táborozni nyáron? Ha a kérdésekre igen a válaszod, itt a helyed!
2024. április 18.
Az ELTE Informatikai Kar idén is színes programmal várja az informatika iránt érdeklődő középiskolás lányokat.
2024. március 14.
Generációk egymás közt mi jut eszedbe erről a témáról? Mondd el versben és oszd meg a nyilvánossággal!
2024. február 8.
2024. március 1-jén 14 órától ismét lehetősége nyílik a felsőbb éves diákoknak ellátogatni a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre egy különleges bemutatóra.