Nagyszünet | Kétszintű érettségi

Tájékoztató az előrehozott érettségire és az augusztusi osztályozóvizsgára való jelentkezésekről
A cikk linkje:
2005. június 2. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Garam Ágnes május 28-i tájékoztatóját olvashatjátok.

I. A sikeres osztályozóvizsgát tett tanulók további teendői:

1. Az osztályfőnököknek az anyakönyvbe és az év végi bizonyítványba be kell írniuk az adott tantárgyból osztályozóvizsgán szerzett jegyet. Ha a tanuló több évfolyam anyagából szerzett osztályzatot, akkor azt külön-külön föl kell tüntetni mindkét dokumentumban. Természetesen záradékolni is kell. A záradék szövege: „............ tárgy ............ évfolyamából érdemjegyét a 2005. ............. hó ............. napján letett osztályozóvizsgán szerezte.” A tanuló csak akkor jelentkezhet érettségi vizsgára, ha a bizonyítványában szerepelnek az osztályzatok a megfelelő záradékkal!

Figyelem! Nem kellett osztályozó vizsgát tennie azoknak az adott nyelvet az iskolában tanuló diákoknak, akik 11. évfolyamosok, és legalább középfokú nyelvvizsgával rendelkeznek, vagy alsóbb évfolyamra járnak, és felsőfokú nyelvvizsgájuk van. De az ő bizonyítványukba és anyakönyvükbe is be kell írni az osztályzatot (osztályzatokat), csak más záradékkal: „............ tárgy ............. évfolyamából érdemjegyét nyelvvizsgabizonyítványa alapján szerezte. Nyelvvizsga-bizonyítványának száma: .............”

2. Osztályozóvizsga birtokában a tanuló jelentkezhet előrehozott érettségi vizsgára. Ehhez ki kell tölteni a „Jelentkezés egyes vizsgatárgyakból érettségi vizsgára” című nyomtatványt, amihez mellékelni kell egy nyelvvizsga-bizonyítvány másolatot. (A múltkor leadott fénymásolat az osztályozóvizsgához kellett!)

3. Az előrehozott érettségi vizsgára jelentkezett tanulók szeptember 1-jén, az első tanítási napon az osztályfőnöküktől megkapják a jelentkezési lap nyomtatott változatát, amelyen ellenőrizniük kell a bevitt adatok helyességét. Az esetleges hibák javítása után a jelentkezési lap végső változatát a szülővel is alá kell íratni.

II. Azok a tanulók, akik időközben szereztek nyelvvizsgát, jelentkezhetnek az augusztusi osztályozó vizsgákra. Ehhez ki kell tölteni a „Jelentkezés osztályozóvizsgára” című nyomtatványt, és mellékelni kell a nyelvvizsga-bizonyítvány másolatát. A jelentkezési lapot a tizenegyedikes tanulóknak is ki kell tölteni, de természetesen nekik nem kell ténylegesen letenniük az osztályozó vizsgát.

A jelentkezés határideje: június 27. (hétfő)

Aki a nyár folyamán szerez nyelvvizsgát, a jelentkezését augusztus 17-ig adhatja be a szerdai ügyeleti napokon 9-12 óra között.

A vizsgák időpontja:
augusztus 24. (szerda) 9 óra – írásbeli
augusztus 25-26. (csütörtök-péntek) – szóbelik (a beosztást az írásbeli napján kifüggesztjük)

Sikeres osztályozóvizsga után augusztus 31-ig lehet jelentkezni az előrehozott érettségire.

Garam Ágnes
A legfrissebb cikkek a rovatban

Nyílt Nap a BME-n

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nyílt Napján, melyet idén 2017. november 24-én (péntek) rendezünk, kiváló tájékozódási lehetőséget adunk a pályaválasztás előtt álló diákok számára, hiszen a Műegyetem képzéseinek teljes kínálata áttekinthető egy helyszínen, egyetlen nap alatt.

Nyílt Nap az Építőmérnöki Karon

A BME Építőmérnöki Kara szeretettel vár Benneteket a kari nyílt napra! A rendezvényen megismerhetitek az építőmérnöki szakma érdekességeit, szépségeit, és a Kar által biztosított lehetőségeket, hogy Ti is a szakma művelőivé válhassatok!

Koltai Tamás kritikapályázat – A Színházi Kritikusok Céhe kritikapályázati felhívása

A színházi kritika utánpótlásának biztosítása céljából kétfordulós színikritika-pályázatot hirdetünk Koltai Tamás kritikapályázat néven, 75 éve született kollégánk emlékére és tiszteletére.

ELTEfeszt 2017

Több mint hatvan program, interaktív workshopok, látványos kísérletek, nemzetközi lehetőségek és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó órái: az Eötvös Loránd Tudományegyetem Trefort-kerti Campusa 2017. október 13-án átváltozik az interaktív pályaválasztó fesztivál idejére.

Átvétel az Apáczaiba más iskolából

Friss tájékoztató az átvétel feltételeiről.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2017 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.