Nagyszünet | Ajándékkészítés

Egyszerű fonott karkötők
A cikk linkje:
2004. január 14. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető ajándék.

1. Vegyünk két körülbelül 80 cm hosszú fonalat. (Ha színes karkötőt szeretnénk, legyenek különböző színűek.) Vegyünk ezek mellé két további szálat, melyek hossza körülbelül 60 cm. (Nem baj, ha hosszabb, a végén majd levághatjuk.) Ez lesz a karkötő váza, ami nem fog látszódni. Csomózzuk össze a négy fonalat úgy, hogy középen legyen a két rövidebb szál, és rögzítsük. (A csomós végét például egy biztosítótűvel lehet az ágy széléhez rögzíteni, a másik végén pedig csak a két középsőt fogjuk a lábunk közé úgy, hogy a szálak feszesek legyenek.)

2. Az egy oldalon lévő szárat hajtsuk rá a középső szálakra úgy, hogy egy hurok alakuljon ki.

3. A másik oldalon lévőt tegyük rá az áthajtott szárra, majd a középső szálak alatt vigyük át és húzzuk be a hurokba.

Így felcserélődtek a szárak. Mindkettőt azonos erővel húzzuk meg a csomóig.

4. Ismételjük meg ezt a másik oldalról is. Így mindig ugyanazzal a fonallal képezzük a hurkot. Egy kicsit később így fog kinézni a karkötő:

És egy kicsit közelebbről:

1. tipp: A karkötőt díszithetjük gyöngyökkel is.

2. tipp: Ha a hurkot mindig ugyanazon az oldalon készítjük, tehát egyszer az egyik, másszor a másik szárral képezzük, akkor csavart mintát kapunk.

A végeredmény így fog kinézni:

Fekete Szandra

Kapcsolódó cikkek

Hobbiboltok a városban
A legfrissebb cikkek a rovatban

Nyílt Nap a BME-n

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nyílt Napján, melyet idén 2017. november 24-én (péntek) rendezünk, kiváló tájékozódási lehetőséget adunk a pályaválasztás előtt álló diákok számára, hiszen a Műegyetem képzéseinek teljes kínálata áttekinthető egy helyszínen, egyetlen nap alatt.

Nyílt Nap az Építőmérnöki Karon

A BME Építőmérnöki Kara szeretettel vár Benneteket a kari nyílt napra! A rendezvényen megismerhetitek az építőmérnöki szakma érdekességeit, szépségeit, és a Kar által biztosított lehetőségeket, hogy Ti is a szakma művelőivé válhassatok!

Koltai Tamás kritikapályázat – A Színházi Kritikusok Céhe kritikapályázati felhívása

A színházi kritika utánpótlásának biztosítása céljából kétfordulós színikritika-pályázatot hirdetünk Koltai Tamás kritikapályázat néven, 75 éve született kollégánk emlékére és tiszteletére.

ELTEfeszt 2017

Több mint hatvan program, interaktív workshopok, látványos kísérletek, nemzetközi lehetőségek és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó órái: az Eötvös Loránd Tudományegyetem Trefort-kerti Campusa 2017. október 13-án átváltozik az interaktív pályaválasztó fesztivál idejére.

Átvétel az Apáczaiba más iskolából

Friss tájékoztató az átvétel feltételeiről.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2017 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.