Mi | Kirándulások

Kirándulás Brüsszelbe
A cikk linkje:
2011. február 25. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Az Európai Unió pályázata lehetővé tette, hogy iskolánk 7. osztályosai közül 25 fő látogatást tegyen az Európai Bizottság székházában.

Február 15-én reggel indultunk a Ferihegyi Repülőtér 2A termináljáról. A kb. 2 órás repülőút után délben már Brüsszelben voltunk. Busszal utaztunk a szállodáig. Közben megnéztük az Atomiumot.


Kirándulás Brüsszelbe

A délutáni program városnézés és vásárlás volt. Megnéztük a Manneken Pist, a pisilős szobrot és a Szent Mihály és Gudula Székesegyházat. Jártunk a Grand Place-en, ahol láttuk a városházát, a céhházakat és más épületeket. Sok csokit, ajándékot vásároltunk, és néhányan gofrit is ettek. Brüsszelben sok a szép park, és az utcák is sokkal tisztábbak, mint Budapesten. Délután esni kezdett az eső, de nem volt hideg. A hőmérséklet 10 fok körül lehetett.


Kirándulás Brüsszelbe

Este egy gyorsétteremben vacsoráztunk, majd szabadon sétálhattunk a városban.

Szállásunk Brüsszel belvárosában, a Hotel Astridban volt, ahol kétágyas, fürdőszobás szobákban kaptunk elhelyezést. Fél tízkor feküdtünk le.

Másnap a szállodában reggeliztünk. Ezután busszal mentünk az Európai Bizottság épületébe, ami egy hatalmas, modern üvegpalota, belsejében fákkal. Itt sok érdekes dolgot mutattak be az Európai Unió tevékenységével kapcsolatban, továbbá játékos feladatokat oldottunk meg. Lehetőségünk volt bolgár gyerekekkel megismerkedni és angolul beszélgetni. Később velük fogyasztottuk el a finom ebédet.


Kirándulás Brüsszelbe

Kora délután indultunk vissza a repülőtérre, ahol még volt lehetőségünk nézelődésre, vásárlásra.

Este fáradtan, de sok élménnyel gazdagodva érkeztünk haza.


Kirándulás Brüsszelbe
A legfrissebb cikkek a rovatban

Péntekig lehet pályázni az iskolai alapítványnál

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány e tanévi utolsó pályázati ciklusára péntek (2018. május 18.) délután 2-ig lehet beadni pályázatokat.

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat elsősorban a tanulmányok és a közösségi programok támogatására irányul, szociális problémákra nem kínál megoldást.

Fogadj örökbe egy kísérleti eszközt! – elindult a program landing page-e

Az Apáczai gimnázium fizika munkaközössége az Önök segítségét és támogatását kéri fizika szertárunk megújulásában.

Bubi, 5-ös metró és a 118-as busz – Fónai Kendével beszélgettünk

Az Apáczaiban köztudott, hogy Kende és a közlekedés közti vonzalom nem ma kezdődött: kezdetektől fogva megvolt köztük a kémia. Most megkérdeztük erről.

Apáczai Jubileumi Utcabál

Tegnap került megrendezésre, immár ötödik alkalommal az Apáczai Jubileumi Utcabál, amelyen számos program közül válogathattunk.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2018 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.