Mi | Jubileumi év

Apáczais Farsangi Bál

2005. szeptember 4. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium alapításának 50. évfordulója alkalmából farsangi bálra hívjuk egykori diákjainkat, az egykori és a jelenlegi tanárokat, valamint partnereiket.

A bál ideje: 2006. január 21. (szombat) 19 órától másnap hajnalig,
helye: BM Duna Palota összes terme (Bp. V. Zrínyi utca 5.)

A bál alkalmas lesz arra, hogy találkozzunk egymással, tanárainkkal, elegáns helyen, fehér asztalnál vacsorázzunk, kellemes zeneszó mellett beszélgessünk, táncoljunk, mulassunk.

A bált az „Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány” (közhasznú alapítvány!) szervezi, így aki eljön, az Alapítványt 10 ezer forinttal támogatja.

Mit kapunk a támogatásért?
elegáns, hangulatos helyszínt,
fogadó koktélt,
háromfogásos vacsorát,
indító italt (bor, sör, vagy üdítő),
az ATLANTIS együttes kitűnő zenéjét,
sztárvendéget,
kellemes hangulatot,
tombolát,
nosztalgiázó beszélgetéseket egykori tanárokkal, akiket vendégül látunk.
  (A többletfogyasztást ki-ki maga rendezi!)

A támogatásokból befolyt összeg és a kiadások különbsége az Alapítvány céljait szolgálja.

Határozzuk el, hogy a sok munka mellett szakítunk időt a kikapcsolódásra, különösen akkor, amikor alma materünk jubileuma évében színvonalas helyen, jó társaságban tehetjük ezt. Bizonyítsuk be, hogy élnek bennünk ifjúságunk legszebb éveinek emlékei, kötődünk az Apáczais Családhoz.

A hozzájárulások befizethetők, a Meghívók és az adóigazolások átvehetők a Gimnázium portáján tartózkodó szervezőtől 2005 december 5-16-ig, ill. 2006 január 3-13-ig minden munkanapon 16 és 20 óra között. Ekkor nyílik lehetőség a helyszínrajz alapján asztal kiválasztására is.

Amennyiben előzetes felhívásunk felkeltette érdeklődésedet, hívd fel az egykori társak, barátok figyelmét is a nem mindennapi apáczais eseményre.

Az Apáczai Gimnázium Igazgatósága, Tantestülete nevében partnerével együtt hív és vár minden egykori apáczais diákot sokak tanára, valamennyi öregdiák tisztelője és barátja:

dr. Pfeiffer Ádám
nyugállományú vezetőtanár, igazgató, az Apáczais Farsangi Bál főszervezője
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

2023. február 2.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat tanulmányok, közösségi programok támogatására és szociális problémák megoldására is irányul.

Őszi túra a Gerecsében

2022. november 21.

2022. november 3-án az Apáczai Túrakör tagjaival a Gerecsében jártunk.

Kirándulás Szlovákiába

2022. szeptember 25.

A 12.B osztály – pár diákkal kiegészülve – a tavalyi tanév végén ötnapos felvidéki osztálykirándulásra utazott. Az utat Bethlen Gábor Zrt. Határtalanul! pályázata, valamint a járvány miatti másfél éves tilalmak és lezárások enyhítése tette lehetővé. A mindig elhalasztott kirándulást már igen vártuk, hisz sokat készültünk rá, még a tiztedikes földrajz, majd a tizenegyedikes magyarórákon is.

Tanulmányi ösztöndíj

2022. június 9.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány kuratóriuma pályázatot ír ki tanulmányi ösztöndíjra azon tanulók számára, akik a 2021/2022. tanévben a gimnázium diákjai voltak.

Fél évszázados a kollégiumunk – programfüzettel frissítve

2022. április 27.

Az idén 50 éves kollégiumunk az 1971/1972-es tanévben nyitotta meg kapuit. A fél évszázados jubileum kapcsán ünnepséget tartunk a gimnáziumban.