Mi | Felhívás

Fogadj örökbe egy kísérleti eszközt! – elindult a program landing page-e

2017. szeptember 12. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Kedves szülők, diákok, öregdiákok, támogatók! Az Apáczai gimnázium fizika munkaközössége az Önök segítségét és támogatását kéri fizika szertárunk megújulásában.

Az elmúlt években néhányszor sikerült olyan eszközbeszerzést végrehajtanunk, amellyel a legszükségesebb eszköztárunkat meg tudtuk újítani, de sokszor ütköztünk anyagi nehézségekbe. Kollégáink nem ritkán saját zsebükbe nyúltak, hogy egy-egy eszközt megrendeljenek, amellyel aztán az órákat színesíthették. Tapasztalatunk szerint a diákok számára sokat jelent egy-egy tanórán a kísérletezés, a demonstrációs kísérleteknél pedig sokkal mélyebb ismeretelsajátítást eredményez, ha ők maguk is használhatják az eszközöket, mérhetnek, kísérletezhetnek, felfedezhetnek. Úgy érezzük azonban, a szélesebb körű megújulás önerőből nem megvalósítható. Ezért munkaközösségünk meghirdeti a Fogadj örökbe egy kísérleti eszközt! című programot.

Miről szól ez a program?

A program célja, hogy a szertárunkat olyan, többségében egész osztályt ellátó tanulói kísérletekre alkalmas eszközökkel szereljük fel, amellyel a tanórákat modernebbé és élményközpontúbbá tehetjük a diákok számára. Ezek az eszközök többnyire egyenként nem kerülnek jelentősebb összegbe, de lévén, hogy egy egész osztályt szeretnénk felszerelni, összesen már komolyabb anyagi terhet jelentenének számunkra. Akadnak olyan eszközök is, amelyeket tanári demonstrációra, illetve az érettségi vizsgára és versenyekre való felkészítésre szeretnénk felhasználni, ezen eszközökből általában egy darabra lenne szükségünk, áruk azonban magasabb a tanulói eszközökénél. Azon támogatóinkat, akik szeretnének anyagi segítséget nyújtani az iskolánknak, arra kérjük, hogy egy (vagy akár több) ilyen eszköz megvásárlásával, „örökbefogadásával” legyenek segítségünkre.

Mit kap az örökbefogadó?

Az örökbefogadó az eszközadományért a következő nem anyagi juttatásokban részesül:

Nevét és az örökbefogadás tényét a hirdetőfalunkon, a honlapon és az eszközön is feltüntetjük. (Természetesen, ha az örökbefogadó anonim módon szeretne adományozni, azt is megteheti.)
Az örökbefogadott eszköznek nevet adhat, amely nevet az eszközön szintén feltüntetjük.
Látogathatási jogot kap, amelynek értelmében a munkaközösséggel egyeztetett időpontban meglátogathatja az eszközt, kipróbálhatja azt és akár kísérleteket, méréseket is elvégezhet vele, munkatársaink segítsége mellett.


Fogadj örökbe egy kísérleti eszközt! – elindult a program landing page-e

Hogyan fogadhatok örökbe eszközt?

Az örökbefogadható eszközök listáját az alábbi címen találják:

http://fogadjorokbe.apaczai.elte.hu

Ha az oldal a fentebbi címen nem tölthető be, így is el lehet érni:
http://www.apaczai.elte.hu/fogadjorokbe

Ezen a landing page-en láthatják az örökbefogadható eszközök nevét, egy rövid leírást az eszközről, illetve arról, hogy milyen témakörben szeretnénk használni azt, az eszköz körülbelüli árát (ez az aukciós oldalakon kis mértékben folyamatosan változik, néha akciós leértékelések is történhetnek egy rövid időre), valamint azt is, hogy hány darabra lenne az iskolának szüksége. A tanulói eszközökből általában 18-at vagy 36-ot szeretnénk beszerezni, többnyire pármunkás foglalkozásra. A kiválasztott eszköznél az „Érdekel” opcióra kattintva küldhetnek üzenetet Vass Miklós tanár úrnak. Ebben az üzenetben a nevüket, emailcímüket és a telefonszámukat kell megadniuk, valamint azt, hogy hány darab eszközt fogadnának örökbe. Az üzenet részhez egyéb megjegyzést, kérdést is írhatnak. A rendszer ezután egy levelet küld majd a tanár úrnak, aki a továbbiakkal kapcsolatban keresni fogja önöket. Az örökbefogadás kétféleképpen történhet. Amennyiben szeretnék, az eszközt önök is megrendelhetik, ilyenkor tárgyi adományként az iskolának adományozhatják. Ha úgy kívánják, az eszköz árát közvetlenül is kifizethetik Vass tanár úrnak, ő ezután az eszközrendelést maga fogja elintézni. Az eszköz megérkeztéről ezesetben értesítjük Önöket.

Hova fordulhatok kérdéseimmel?

Nyugodtan keressék kérdéseikkel a fizika munkaközösségből Vass Miklós tanár urat a miklos.vass@gmail.com e-mail címen, illetve Basa István tanár urat is kereshetik a sixfreed@gmail.com e-mail címen. A tanár urak szívesen beszélnek ezekről az eszközökről akár szóban is.

Köszönettel:

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium
Fizika munkaközössége

Kapcsolódó cikkek

Köszönet a sok örökbe­fo­ga­dás­ért
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Tanulmányi ösztöndíj

2024. június 14.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány kuratóriuma pályázatot ír ki tanulmányi ösztöndíjra azon tanulók számára, akik a 2023/2024. tanévben a gimnázium diákjai voltak.

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

2024. február 13.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat tanulmányok, közösségi programok támogatására és szociális problémák megoldására is irányul.

Fülöp Benjámin a New York-i Carnegie Hall színpadán

2024. január 10.

A két ünnep között, 2023. december 28-án a New York-i Carnegie Hallban rendezték meg az American Protégé International Piano and Strings Competiton nemzetközi zenei verseny gálahangversenyét, amelyen fellépett Fülöp Benjámin iskolánk végzős, természettudományi tagozatos tanulója.

Tanulmányi ösztöndíj

2023. október 9.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány kuratóriuma pályázatot ír ki tanulmányi ösztöndíjra azon tanulók számára, akik a 2022/2023. tanévben a gimnázium diákjai voltak.

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

2023. február 2.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat tanulmányok, közösségi programok támogatására és szociális problémák megoldására is irányul.