Sport | Kosárlabda

Egy fergeteges mérkőzés


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2003. november 6. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Nusi, Nusi, Nu-si, Nu-si, N-u-s-i, N-u-s-i!!! Hallatszik a tornateremben. Az egész csapat áll a kispadon, és őrülten figyeli az éppen pályán lévő társakat. Nusi a büntetőnél, hopp, rádob… a labda bemegy! Éljen! Mindenki keze a levegőben, Nusit ünnepeljük. Egyenlítettünk, kapcsol mindenki hirtelen.

Az egész október tizenkettedikén, reggel hét órakor kezdődött a Forgách utcai metrómegállóban. Itt gyülekezik a serdülő kosárlabdacsapat. Sziszi az első, aki legmesszebbről jön, és így tovább.

Mikor mindenki megérkezett, még kicsit álmosan, de várakozva elindultunk a Röppentyű utca hatvankettőbe. Az öltözőkben gyorsan átöltöztünk, és már indulhatott is a bemelegítés. A nagyok, a tizenegyedikesek vezették az edzést. Hála nekik, hamar kiröppent szemünkből az álom és a pihe-puha ágyikó emléke. Egy gyors, erőteljes, hatásos és csuda jó bemelegítésben volt részünk. A végére még egy-két büntető és már kezdődhetett volna is a mérkőzés, de… még valaki hiányzott, egy olyan személy, akire nagyon nagy szükség volt, nem más, mint a bíró. A két csapat – a szerbek és mi – úgy egyezett meg, hogy az első félidőt az ő edzőjük, a másodikat pedig Vanda tanárnő fújja.

Feldobás. A meccs elkezdődött. A tizedik percnél persze befutott a játékvezető is, így teljesen szabályos keretek közt folytatódott a mérkőzés. Egy kosár itt, egy kosár ott, nagyon erős volt az ellenfél. Hátrány az is, hogy magyar helyett szerbül karattyoltak. Izgalmas negyven percet játszottunk végig, de ami utána jött…

A negyvenedik percben mindenki tombol és NUSI nevét kiálltja. Rajta múlik minden. A büntetőnél áll, ha bedobja, hosszabbítás, ha nem, vesztünk. És mint már kiderült, Nusi bedobta. A csapat nagyon boldog. Nevetünk, sírunk és sírva nevetünk. Rövid szünet után folytatódik a meccs. Látszik, hogy fáradtak a csapatok, azonban még mindig ugyanolyan lelkesek. (Legalábbis MI.) A hosszabbítás utolsó percének végére ismét döntetlen. Újabb öt perc, még van esélyünk, még nyerhetünk. A csapatban körülbelül ugyanaz játszódik le, mint az előbb: egymást biztatva és erősítve indulunk újra pályára. Mindenki hajt, de hiába. Egymás után két faultot is adtunk, a szerbek ezért kétszer két büntető nyertesei. A négy szerezhető pontból hármat be is gyűjtöttek, és ezt már nem tudtuk behozni.

De senki se szomorkodjon! Nem ez a lényeg, persze ez is fontos, meg mi is nyerni akartunk, de az a fő, hogy egy nagyon jót játszottunk, és mindent megtettünk, amit tudtunk. És még nincs is veszve minden. Ez a vereség betudható annak, hogy a szezon első mérkőzése volt, és egy elég kemény csapattal kerültünk szembe. De!!! Még hátravan a visszavágó! November huszonnegyedikén mi megmutatjuk nekik! Aki nem hiszi, járjon utána!!!

Fekete Szandra

Kapcsolódó cikkek

Az ész diadala

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

Halloween Cup 2017 – nemzetközi jégtánc verseny

Búcsú Ákos (8.C, párja: Kedves Katica) a hétvégén megrendezett nemzetközi jégtánc versenyen kitűnően szerepeltek.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.