Mi | Színdarabok

Szakonyi Károly: Adáshiba

2004. április 2. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 22:30

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Mottó: „Eljött az Emberfia, aki eszik és iszik, és azt mondjátok: Íme falánk és részeges ember, vámszedők és bűnösök barátja. De minden gyermekében igazolódott az ő bölcsessége.” (Mt. 11.2-19)

Több szempontból is érdekes ősbemutatónak ígérkezett ez a mai. Egyfelől olyan kedves diákok neveit lehetett a plakátokon olvasni, akik ebben az iskolában lettek érettek, akiket jómagam is személyesen ismerhettem, sőt taníthattam. Másfelől igen nagy megtiszteltetés érte a rendező urat, a színészeket és a közönséget: Szakonyi Károly, a darab szerzője az első sorból nézte végig a két felvonást (8. kép). Figyeltem őt előadás közben: komoly tekintettel figyelte a fiatalokat a színpadon, csak néha mosolygott. De úgy láttam, az szívből jött. Remélem, elégedett volt a szereplők játékával!


Képgaléria

A színészek (én úgy érzem, nagyképűség nélkül állíthatom róluk egytől egyig, hogy azok) minden egyes percben nagyot teljesítettek. Teljes átéléssel játszották a rájuk kirótt feladatokat. Ha kellett, viccesek voltak, ha kellett, nagyon buták, de azt hiszem, hogy mindenki megértette azt, amit nekünk át akartak adni: Tudnunk kell élni a bűnöktől való megszabadulás lehetőségével!

Büszkék lehetünk ezekre a fiatalokra, akik ebből az iskolából már elballagtak, de erre a pár estére visszatérnek iskolánk négy fala közé, és valami fergeteges játékkal szórakoztatnak minket majdnem két órán keresztül. Nem szabad elfelejtkezni arról az emberről sem, aki segíti ezeket az ifjú művészeket, aki évek óta sok-sok időt tölt el velük: Forró István tanár úrról és rendező úrról. Rettentő nagy energiával és lendülettel veti bele magát minden évben a rendezésbe, és ez a lendület a szereplőkre is átragad. (Idén újfenn párhuzamosan két darabot is színre visz a tanár úr.)

A mai ősbemutató után csak gratulálni lehet a Hölgyeknek és Uraknak! Minden elismerésünk az övék!

Tóth Attila

Szakonyi Károly: Adáshiba

rendező: Forró István

szereplők:
Bódog: Orbán Balázs
Bódogné: Katona Réka
Vanda: Sosity Hajnalka
Saci: Váradi Viktória
Dönci: Kuffler Árpád
Imrus: Ivicsics Bálint
Emberfi: Szabó Krisztián
Szűcs úr: Lippényi Zoltán

BEMUTATÓK:
Április 2. (péntek) 17.00
Április 3. (szombat) 19.00
Április 7. (szerda) 17.00
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

2020. október 8.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat tanulmányok, közösségi programok támogatására és – az Alapítvány az Apáczai Gimnáziumért szervezettel való egyesülés miatt – immár szociális problémák megoldására is irányul.

Járvány, kisfilm, rádiózás, naptár, rekonstrukció és őstörténet – a legjobb projektmunkák

2020. március 5.

Az Apáczai-nap keretein belül kerültek bemutatásra az elkészült projektmunkák. Íme a legjobbak!

Környezettudatos Sportparty

2020. február 27.

Szeretsz focizni, vagy imádsz röpizni? Foglalkoztat a környezettudatosság? Ha legalább az egyik válasz igen, akkor a Környezettudatos Sportparty Neked is szól!

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány (frissítve)

2020. február 10.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat elsősorban a tanulmányok és a közösségi programok támogatására irányul, szociális problémákra nem kínál megoldást.

Az Apáczai Túrakör a fellegekben

2020. január 9.

Az idei és tavalyi téli túra néhány szóban és rengeteg sok képben.