Mi | Kollégium

Fél évszázados a kollégiumunk – programfüzettel frissítve

2022. április 27. | utolsó módosítás: 2022. május 18., 21:16

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Az idén 50 éves kollégiumunk az 1971/1972-es tanévben nyitotta meg kapuit. A fél évszázados jubileum kapcsán ünnepséget tartunk a gimnáziumban.

Az Apáczai Kollégium ebben a tanévben ünnepeli az 50. tanévét. Ebből az alakalomból jubileumi ünnepséget tartunk az intézményünkben. Az ünnepélyes megnyitó 2022. május 20-án (péntek) 18 órakor lesz a gimnázium színháztermében.

A pénteki ünnepséget követően és szombaton reggel 9 órától változatos programokkal, kötetlen beszélgetésekkel próbáljuk megeleveníteni az elmúlt fél évszázad életét a kollégiumunkban. A családias hangulatot a házi büfénk is biztosítja a vendégeink számára.

Szeretettel hívjuk minden kedves volt diákunkat, akik az Apáczai Kollégiumban laktak, kötődnek a kollégiumhoz, és szívesen részt vennének a programokon és a megemlékezéseken.

Programfüzet »

A kollégiumi nevelőtanárok nevében:

Rácz Tibor
kollégiumvezető
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

2023. február 2.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat tanulmányok, közösségi programok támogatására és szociális problémák megoldására is irányul.

Őszi túra a Gerecsében

2022. november 21.

2022. november 3-án az Apáczai Túrakör tagjaival a Gerecsében jártunk.

Kirándulás Szlovákiába

2022. szeptember 25.

A 12.B osztály – pár diákkal kiegészülve – a tavalyi tanév végén ötnapos felvidéki osztálykirándulásra utazott. Az utat Bethlen Gábor Zrt. Határtalanul! pályázata, valamint a járvány miatti másfél éves tilalmak és lezárások enyhítése tette lehetővé. A mindig elhalasztott kirándulást már igen vártuk, hisz sokat készültünk rá, még a tiztedikes földrajz, majd a tizenegyedikes magyarórákon is.

Tanulmányi ösztöndíj

2022. június 9.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány kuratóriuma pályázatot ír ki tanulmányi ösztöndíjra azon tanulók számára, akik a 2021/2022. tanévben a gimnázium diákjai voltak.

Fél évszázados a kollégiumunk – programfüzettel frissítve

2022. április 27.

Az idén 50 éves kollégiumunk az 1971/1972-es tanévben nyitotta meg kapuit. A fél évszázados jubileum kapcsán ünnepséget tartunk a gimnáziumban.