Mi | Kirándulások

A 9.B osztálykirándulása

2012. május 9. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 22:27

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Az osztály első „hivatalos” osztálykirándulására május hatodika és nyolcadika között került sor. A légkör meghitt, a hangulat fantasztikus volt, az egész napos rossz idő sem tudta elkedvetleníteni osztályunkat.

Az indulás napján (vasárnap) fél tizenkettőkor találkoztunk a Déli pályaudvaron, ahonnan rövidesen el is indultunk. Több, mint három óra utazás után – ami alatt főleg kártyázással, olvasással, viccmeséléssel, alvással és hasonló hétköznapi dolgokkal ütöttük el az időt – szálltunk le Zánkafürdő megállóhelyen. Innen a szállás felé vettük az irányt, ahol az első kellemetlen meglepetés ért bennünket. Ugyanis a szálláson lévő másik csoport igencsak kellemetlennek tűnt, barátságos fogadtatásuk mindösszesen annyi volt: „Tüzetek van? ”.

A lepakolást és átöltözést követően métáztunk és fociztunk a vacsoráig. Utána a vállalkozó kedvűek lesétáltak a Balaton partjára, ahol szemet gyönyörködtető, igazi balatoni naplementés tájjal találkoztunk. Személy szerint engem ez a látvány mindig elkápráztat, de a legtöbbünket megihletett legalább néhány kép erejéig. Mikor teljesen besötétedett, kimentünk a közeli víztározóhoz és tábortüzet raktunk.


Képgaléria

Másnap (tehát hétfőn) reggel szomorúan kellett tudomásul vennünk, hogy bizony ez alkalommal beigazolódott a meteorológusok jelentése, és valóban itt a rossz idő. Nem sokáig bánkódtunk, bár Tapolcára nem jutottunk el, az egész napos osztályközösség-formáló játékok valószínűleg senkinek sem ártottak meg. Kint esett, de mi remekül szórakoztunk, rengeteget nevettünk.

Sajnos az utolsó napunk igencsak rövidre sikeredett. A reggeli után gyorsan bepakoltunk, és miután mindenki átment a szobaellenőrzésen, elhagytuk a szállást. Tekintve, hogy ragyogó időnek örvendhettünk, úgy döntöttünk, a parton töltjük el azt a másfél órát, ami az indulásig hátravan. Méta, fürdés a Balatonban, napozás, ilyesmi szerepelt a listánkon. Számomra alig hogy felkeltünk, már véget is ért a nap, leszálltunk a vonatról és mindenki szétszéledt. Köszönöm ezt a három napot az osztályomnak! És mindenkinek sok sikert a Sportnapon, az érettségin, kinek melyiken… :)

Seben Laura
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

2020. október 8.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat tanulmányok, közösségi programok támogatására és – az Alapítvány az Apáczai Gimnáziumért szervezettel való egyesülés miatt – immár szociális problémák megoldására is irányul.

Járvány, kisfilm, rádiózás, naptár, rekonstrukció és őstörténet – a legjobb projektmunkák

2020. március 5.

Az Apáczai-nap keretein belül kerültek bemutatásra az elkészült projektmunkák. Íme a legjobbak!

Környezettudatos Sportparty

2020. február 27.

Szeretsz focizni, vagy imádsz röpizni? Foglalkoztat a környezettudatosság? Ha legalább az egyik válasz igen, akkor a Környezettudatos Sportparty Neked is szól!

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány (frissítve)

2020. február 10.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat elsősorban a tanulmányok és a közösségi programok támogatására irányul, szociális problémákra nem kínál megoldást.

Az Apáczai Túrakör a fellegekben

2020. január 9.

Az idei és tavalyi téli túra néhány szóban és rengeteg sok képben.