Mi | Kirándulások

A 9.B osztálykirándulása

2012. május 9. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 22:27

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Az osztály első „hivatalos” osztálykirándulására május hatodika és nyolcadika között került sor. A légkör meghitt, a hangulat fantasztikus volt, az egész napos rossz idő sem tudta elkedvetleníteni osztályunkat.

Az indulás napján (vasárnap) fél tizenkettőkor találkoztunk a Déli pályaudvaron, ahonnan rövidesen el is indultunk. Több, mint három óra utazás után – ami alatt főleg kártyázással, olvasással, viccmeséléssel, alvással és hasonló hétköznapi dolgokkal ütöttük el az időt – szálltunk le Zánkafürdő megállóhelyen. Innen a szállás felé vettük az irányt, ahol az első kellemetlen meglepetés ért bennünket. Ugyanis a szálláson lévő másik csoport igencsak kellemetlennek tűnt, barátságos fogadtatásuk mindösszesen annyi volt: „Tüzetek van? ”.

A lepakolást és átöltözést követően métáztunk és fociztunk a vacsoráig. Utána a vállalkozó kedvűek lesétáltak a Balaton partjára, ahol szemet gyönyörködtető, igazi balatoni naplementés tájjal találkoztunk. Személy szerint engem ez a látvány mindig elkápráztat, de a legtöbbünket megihletett legalább néhány kép erejéig. Mikor teljesen besötétedett, kimentünk a közeli víztározóhoz és tábortüzet raktunk.


Képgaléria

Másnap (tehát hétfőn) reggel szomorúan kellett tudomásul vennünk, hogy bizony ez alkalommal beigazolódott a meteorológusok jelentése, és valóban itt a rossz idő. Nem sokáig bánkódtunk, bár Tapolcára nem jutottunk el, az egész napos osztályközösség-formáló játékok valószínűleg senkinek sem ártottak meg. Kint esett, de mi remekül szórakoztunk, rengeteget nevettünk.

Sajnos az utolsó napunk igencsak rövidre sikeredett. A reggeli után gyorsan bepakoltunk, és miután mindenki átment a szobaellenőrzésen, elhagytuk a szállást. Tekintve, hogy ragyogó időnek örvendhettünk, úgy döntöttünk, a parton töltjük el azt a másfél órát, ami az indulásig hátravan. Méta, fürdés a Balatonban, napozás, ilyesmi szerepelt a listánkon. Számomra alig hogy felkeltünk, már véget is ért a nap, leszálltunk a vonatról és mindenki szétszéledt. Köszönöm ezt a három napot az osztályomnak! És mindenkinek sok sikert a Sportnapon, az érettségin, kinek melyiken… :)

Seben Laura
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Őszi túra a Gerecsében

2022. november 21.

2022. november 3-án az Apáczai Túrakör tagjaival a Gerecsében jártunk.

Kirándulás Szlovákiába

2022. szeptember 25.

A 12.B osztály – pár diákkal kiegészülve – a tavalyi tanév végén ötnapos felvidéki osztálykirándulásra utazott. Az utat Bethlen Gábor Zrt. Határtalanul! pályázata, valamint a járvány miatti másfél éves tilalmak és lezárások enyhítése tette lehetővé. A mindig elhalasztott kirándulást már igen vártuk, hisz sokat készültünk rá, még a tiztedikes földrajz, majd a tizenegyedikes magyarórákon is.

Tanulmányi ösztöndíj

2022. június 9.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány kuratóriuma pályázatot ír ki tanulmányi ösztöndíjra azon tanulók számára, akik a 2021/2022. tanévben a gimnázium diákjai voltak.

Fél évszázados a kollégiumunk – programfüzettel frissítve

2022. április 27.

Az idén 50 éves kollégiumunk az 1971/1972-es tanévben nyitotta meg kapuit. A fél évszázados jubileum kapcsán ünnepséget tartunk a gimnáziumban.

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

2022. január 31.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat tanulmányok, közösségi programok támogatására és – az Alapítvány az Apáczai Gimnáziumért szervezettel való egyesülés miatt – immár szociális problémák megoldására is irányul.