Mi | Kirándulások

A 7.D osztálykirándulásáról

Méta, Tihany, bob, méhek, kevés eső, buli

2010. május 21. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 22:20

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

A 7.D osztálykirándulása 2010-ben. Balatonakali, Balatonakali ifjúsági tábor és túristaház. 2010. május 1-től 2010. május 4-ig.

Szombat

9:06-kor indultunk a Déli pályaudvarból. Az idő nagyon jó volt, sütött a nap és kezdett felmelegedni is. Székesfehérvárnál volt szabad másfél óránk, amikor azt csinálhattunk, amit akartunk. A külváros része nagyon szép volt. Aztán megérkezett a Stadler vonat, amivel gyorsan odaértünk Balatonakalira. Balatonakali dombos és csöndes kis község. A szállás az állomástól, olyan 800m-re lehetett. Faházakban laktunk, amik ketté voltak osztva, amibe 6-an voltunk. A megérkezés után pihentünk, és kipakoltunk, aztán vacsoráztunk. Ezután elmentünk métázni, ami este 9-ig tartott.

Vasárnap

Reggeli után rögtön indultunk Tihanyba, megnézni az apátságot. Ide vonattal és busszal mentünk. Az apátság szép volt és érdekes. Ezután a kilátón bámészkodtunk. Kerestünk egy jó kis pizzériát, ahol megebédeltünk. Nagyon fincsi volt. Kaptunk két óra szabad városnézést. Elmentünk fagyizni és szuvenírt venni. A vonatra várnunk kellett Balatonfüreden, ahol szintén elmehettünk, ahova akartunk. Lementünk a sétányra és lógattuk a lábunk a vízbe. Szerencsénk volt az idővel, de, amikor hazaértünk, rögtön el is romlott. Ezen a napon érkeztek más diákok is. Ők idősebbek voltak nálunk.


Tihany

Hétfő

Ma bobozni mentünk Balatonfűzfőre. Nagyon sok volt a méh a pályán. Szinte mindenkit megcsíptek, de nagyon jó volt. Miután hazaérkeztünk, volt fél óra pihi, és megint elmentünk métázni. Mondjunk látszott rajtunk, hogy fáradtak vagyunk. Attila szervezett nekünk egy meglepetést. Egy bulit, ami nehezen indult, de a végén sikerült mindenkit berángatni. Még a nagyok is bejöttek. Este filmeztünk és beszélgettünk.


Méta

Kedd

Nagyon gyorsan eltelt a tábor, mivel tök jó volt. Ma bepakoltunk, és rendbetettük a szobáinkat. Lementünk a focipályára, ahol mindig métáztunk. Most is ezt tettük, és persze kártyáztunk. Jó gyorsan hazaértünk, és mindannyian sok élménnyel gazdagodtunk.

A szálláshely adatai

Balatonakali, Balatonakali ifjúsági tábor és túristaház
Nyitva tartás: Április elejétől szeptember végéig
Cím: 8243 Balatonakali, Dörgicsei út 29.
Telefon/fax: 06-87/444-171, 06-87/444-118 (május 1-től szept. végéig)
Internet: A szállás oldala a Balatonguest.hu oldalon


Balatonakali ifjúsági tábor és túristaház

Koppány Barbara
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

2020. október 8.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat tanulmányok, közösségi programok támogatására és – az Alapítvány az Apáczai Gimnáziumért szervezettel való egyesülés miatt – immár szociális problémák megoldására is irányul.

Járvány, kisfilm, rádiózás, naptár, rekonstrukció és őstörténet – a legjobb projektmunkák

2020. március 5.

Az Apáczai-nap keretein belül kerültek bemutatásra az elkészült projektmunkák. Íme a legjobbak!

Környezettudatos Sportparty

2020. február 27.

Szeretsz focizni, vagy imádsz röpizni? Foglalkoztat a környezettudatosság? Ha legalább az egyik válasz igen, akkor a Környezettudatos Sportparty Neked is szól!

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány (frissítve)

2020. február 10.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat elsősorban a tanulmányok és a közösségi programok támogatására irányul, szociális problémákra nem kínál megoldást.

Az Apáczai Túrakör a fellegekben

2020. január 9.

Az idei és tavalyi téli túra néhány szóban és rengeteg sok képben.