Mi | Kirándulások

Kárpátalján jártunk

2019. június 19. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 22:21

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Iskolánk tantestülete 2019. június 13. és 16. között kárpátaljai kiránduláson vett részt Csiszár Gábor tanár úr szervezésében. A program kiváló „tantestület-építőnek” bizonyult, hiszen a közösen töltött estéket, a beszélgetéseket, a társasjátékokat mindannyian nagyon csíptük – s nem csak a szúnyogok minket.


Kárpátalján jártunk

Az utazás egyik célja a kisbégányi általános iskola meglátogatása volt, ahol mindannyian betekintést nyerhettünk ott dolgozó, igazán elhivatott kollégáink munkájába, akik mindent megtesznek a nehéz körülmények ellenére is annak érdekében, hogy a diákokat felkészítsék a középfokú oktatásra, és megismertessék velük a magyar kultúrát is. Az érdekes találkozó mellett itt adtuk át a tantestület gyűjtésének eredményét, mely az iskola tisztasági kifestését tette lehetőúvé. (Ebből is látszik, mennyivel kisebb az ottani épület, mint a mienk. Vagy olcsóbb a közbeszerzés kikerülése.)

A kárpátaljai várak meglátogatása sem váratott magára sokáig, ugyanis a második napon Munkácson és Beregváron jártunk, majd biológiai, földrajzi és történelmi impulzusokban gazdag útvonalon közelítettük meg a Vereckei-hágót. A történelem viharai által látogatott területen mi csak egy esővel kísért viharral találkoztunk.


Kárpátalján jártunk

A harmadik napon az ungvári skanzen épületeinek megtekintése után egy pincerendszerbe merészkedhettünk le, napunkat pedig egy borkóstoló édesítette meg.

Az utazást a negyedik nap beregszászi városnézése és a belváros szecessziós építészete koronázta meg.


Képgaléria

Köszönetet szeretnénk mondani a Nagyborzsova településen a faluturizmus keretében szállást biztosító vendéglátóinknak. Mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy az ott kapott rengeteg kedvesség, odafigyelés, mosoly sokáig megmarad az emlékezetünkben, a sok finomság eredménye pedig a nadrágméretünkben. Köszönjük a vendéglátást, a magyar államnak a Bethlen Gábor Alapon keresztüli pénzügyi támogatását, Csiszár Gábor tanár úrnak pedig a rengeteg szervezést!

szöveg: Nagy-Varga Zsolt
fényképek: Sparingné Köves Ildikó
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Tanulmányi ösztöndíj

2023. október 9.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány kuratóriuma pályázatot ír ki tanulmányi ösztöndíjra azon tanulók számára, akik a 2022/2023. tanévben a gimnázium diákjai voltak.

Pályázatot hirdet az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány

2023. február 2.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumának közössége számára. A pályázat tanulmányok, közösségi programok támogatására és szociális problémák megoldására is irányul.

Őszi túra a Gerecsében

2022. november 21.

2022. november 3-án az Apáczai Túrakör tagjaival a Gerecsében jártunk.

Kirándulás Szlovákiába

2022. szeptember 25.

A 12.B osztály – pár diákkal kiegészülve – a tavalyi tanév végén ötnapos felvidéki osztálykirándulásra utazott. Az utat Bethlen Gábor Zrt. Határtalanul! pályázata, valamint a járvány miatti másfél éves tilalmak és lezárások enyhítése tette lehetővé. A mindig elhalasztott kirándulást már igen vártuk, hisz sokat készültünk rá, még a tiztedikes földrajz, majd a tizenegyedikes magyarórákon is.

Tanulmányi ösztöndíj

2022. június 9.

Az Apáczai Gimnázium Jubileumi Alapítvány kuratóriuma pályázatot ír ki tanulmányi ösztöndíjra azon tanulók számára, akik a 2021/2022. tanévben a gimnázium diákjai voltak.