Sport | Torna

Girus Kinga országos bajnok


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2016. január 11. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Girus Kinga 9.D osztályos tanulónk az elmúlt években folyamatosan hozta gimnáziumunk számára a kiemelkedő diákolimpiai eredményeket. Az idei eredményei kapcsán kérdeztük őt.

Girus Kinga az idei országos Ritmikus Gimnasztika Diákolimpián labdagyakorlatával 2. helyezést ért el. Egyéni összetett gyakorlatával a 3. helyen végzett. Ezen kívül Kinga – junior kategóriában – Országos Bajnok lett labdával, buzogánnyal és egyéni összetett gyakorlatával is.

Kinga fantasztikus hölgy, aki amellett, hogy csodás sporteredményeket ér el, kitűnően tanul. Megkérdeztem őt a kezdetekről és a sikerek hátteréről.


Girus Kinga országos bajnok

„Először három évesen vitt el anyukám ritmikus gimnasztikára, ami kezdetekben még csak előkészítő volt, itt tanultam meg az alapokat. Hat évesen kezdtem el versenyezni, majd tíz évesen egyesületet váltottam. Azóta úgy érzem, jó kezekben vagyok. Amikor kisebb voltam az volt az álmom, hogy dobogós legyek egy országos versenyen. Minden alkalommal elképzeltem, hogy milyen lehet ott állni a dobogó legfelső fokán. Idén ősszel ez az álmom valóra vált és a kategóriámban én lettem a bajnok, el se tudom mondani mennyire örültem, amikor az én nevemet mondták először. A siker sokszor rengeteg lemondással jár, az iskolából van, hogy kikérnek, hogy tudjunk készülni a versenyekre. Délutánonként és hétvégén több órás edzésre járok, ezért általában este tudok csak tanulni. Így visszagondolva egyáltalán nem bánom, hogy ennyit áldozok a sportért, mert minden edzést megér az, amikor a dobogó legfelső fokára állhatok.”


Girus Kinga országos bajnok

Kinga eredményeire büszkék vagyunk és szívből gratulálunk!

Pintérné Czigler Éva




A legfrissebb cikkek a rovatban

Országos döntőben a sakkozó lányaink

Sulyok Eszter, Molnár Márta és Karsai Luca csapata a döntőben van.

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.