Sport | Torna

Girus Kinga országos bajnok

2016. január 11. | utolsó módosítás: 2020. október 5., 13:31

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Girus Kinga 9.D osztályos tanulónk az elmúlt években folyamatosan hozta gimnáziumunk számára a kiemelkedő diákolimpiai eredményeket. Az idei eredményei kapcsán kérdeztük őt.

Girus Kinga az idei országos Ritmikus Gimnasztika Diákolimpián labdagyakorlatával 2. helyezést ért el. Egyéni összetett gyakorlatával a 3. helyen végzett. Ezen kívül Kinga – junior kategóriában – Országos Bajnok lett labdával, buzogánnyal és egyéni összetett gyakorlatával is.

Kinga fantasztikus hölgy, aki amellett, hogy csodás sporteredményeket ér el, kitűnően tanul. Megkérdeztem őt a kezdetekről és a sikerek hátteréről.


Girus Kinga országos bajnok

„Először három évesen vitt el anyukám ritmikus gimnasztikára, ami kezdetekben még csak előkészítő volt, itt tanultam meg az alapokat. Hat évesen kezdtem el versenyezni, majd tíz évesen egyesületet váltottam. Azóta úgy érzem, jó kezekben vagyok. Amikor kisebb voltam az volt az álmom, hogy dobogós legyek egy országos versenyen. Minden alkalommal elképzeltem, hogy milyen lehet ott állni a dobogó legfelső fokán. Idén ősszel ez az álmom valóra vált és a kategóriámban én lettem a bajnok, el se tudom mondani mennyire örültem, amikor az én nevemet mondták először. A siker sokszor rengeteg lemondással jár, az iskolából van, hogy kikérnek, hogy tudjunk készülni a versenyekre. Délutánonként és hétvégén több órás edzésre járok, ezért általában este tudok csak tanulni. Így visszagondolva egyáltalán nem bánom, hogy ennyit áldozok a sportért, mert minden edzést megér az, amikor a dobogó legfelső fokára állhatok.”


Girus Kinga országos bajnok

Kinga eredményeire büszkék vagyunk és szívből gratulálunk!

Pintérné Czigler Éva
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Weiczner Petra sikerei

2024. július 8.

Weiczner Petra (8.D osztályos tanuló) az akrobatikus rock and roll tánc sportban a QUEEN (Rock and Magic SE) girls nagyformációs csapatának tagjaként több nemzetközi eredményt is elért.

Túrák a téli szünetben

2024. január 12.

A Túrakör tagjaival a téli szünetben két hegység legmagasabb csúcsát is meghódítottuk.

A sítáborból szeretettel

2023. február 1.

Képek szöveg nélkül.

Zhang Boglárka háromszoros országos bajnok

2023. január 18.

Zhang Boglárka (7.C) több aranyérmet is szerzett a jégen az utóbbi hónapokban, ezek közül arról a kettőről szeretnénk beszámolni, melyekre a leginkább büszke.

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)