Sport | Torna

Dupla aranyérem

2015. április 16. | utolsó módosítás: 2020. október 5., 13:30

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Miközben javában zajlanak a cserediák programok, a tanulmányi versenyek döntői, az osztályozóvizsgák és nyakunkon az érettségi, tanítványaink a sportversenyeken is állják a sarat, sőt mi több, szárnyalnak.

A napokban került megrendezésre a Budapesti Torna Szövetség által már hagyományossá vált kerületi kötélmászó és függeszkedő egyéni és csapatverseny. Hogy ez mit takar? Az iskolák 8 fős csapatokat alkotva nevezhetnek, ahol a lányoknak állásból indulva kell felmászniuk az 5 m magas kötél tetejéig, míg a fiúknak ugyanezt a távot függeszkedve kell megtenni, természetesen minél rövidebb idő alatt. Futamonként minden iskolából egy versenyző rajtol, majd a 8. futam végén a pontszámok összeadásával alakul ki a végső sorrend. Az egyéni versenyzés időre történik.

Iskolánk évek óta aktív résztvevője a rendezvénynek, ahol rendszerint lányaink és fiaink is nagy sikerrel szerepelnek. Az idén sem volt ez másként. Nagyot küzdöttek csapataink és végül minden apis a legfényesebb éremmel távozhatott. A lányok maguk mögé utasították az örökös nagy riválist, a Ward Mária Gimnáziumot, ezzel megszerezték a bajnoki címet. A csapat tagjai voltak: Kincses Eszter 8.C, Schieszler Dorottya 8.C, Fazakas Réka 10.A, Urbán Kitti 10.B, Szekeres Barbara 10.B, Gold Debóra 10.B, Molnár Katalin 11.D, Kopitkó Tünde 11.D, Lőrinczi Regina 11.D. Egyéniben Molnár Katalin ezüstérmet szerzett, Urbán Kitti pedig mindössze 3 századdal csúszott le a dobogóról. Kata hetedikes kora óta tagja a kötélmászó csapatnak, és eddig minden egyéni és csapatversenyen szerzett érmet.


Dupla aranyérem

A fiúk mezőnye évről-évre erősebbnek bizonyul, „doppingolva” ezzel diákjainkat a kiemelkedő szereplésre. Gyűrűs Boldizsár 9.A, Paál Gábor 9.A, Antal Mátyás 9.D, Borsik Bálint 10.A, Hajdú Máté 11.A, Czinege Botond 11.C, Rab Ábris 11.D és Sikli Csongor 11.D alkotta csapat, akik közül négyen, tehát a csapat fele, először vett részt ilyen versenyen, szintén aranyérmet szerzett. Az egyéni versenyben Ábris és Csongor nyújtott kiemelkedőt. Már-már úgy tűnik, az egyéni verseny kettőjük párharcáról szól, hiszen évről-évre ők osztoznak felváltva a dobogó legfelső és középső fokán. Az idén Ábris fogott ki jobb napot és 5 mp-en belüli teljesítményével nyerte el a bajnoki címet, legyőzve ezzel Csongort, aki ezüstéremmel a nyakában igazi sportemberhez méltóan gratulált osztálytársának. Gábornak sincsen szégyellni valója, hiszen újoncként nem sokkal csúszott le a 3. helyről.


Dupla aranyérem

Ezzel a tavaszi versenysorozat még nem ért véget, vár ránk egy nagy összecsapás a Xantusban, ahol labdarúgóink megmutathatják, hogy intelligensen is lehet ezt csinálni. Hajrá, Api!

Illés Vanda
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Weiczner Petra sikerei

2024. július 8.

Weiczner Petra (8.D osztályos tanuló) az akrobatikus rock and roll tánc sportban a QUEEN (Rock and Magic SE) girls nagyformációs csapatának tagjaként több nemzetközi eredményt is elért.

Túrák a téli szünetben

2024. január 12.

A Túrakör tagjaival a téli szünetben két hegység legmagasabb csúcsát is meghódítottuk.

A sítáborból szeretettel

2023. február 1.

Képek szöveg nélkül.

Zhang Boglárka háromszoros országos bajnok

2023. január 18.

Zhang Boglárka (7.C) több aranyérmet is szerzett a jégen az utóbbi hónapokban, ezek közül arról a kettőről szeretnénk beszámolni, melyekre a leginkább büszke.

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)