Sport | Szinkronúszás

Szinkronúszás


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2003. november 13. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

–Music test, please…
Felcsendül a már jól ismerős zene, az edző bólint: mehet!
–Team 1.

Légies, bájos mozgás, ütemes zene, finom mozdulatok, rendkívül látványos alakzatok, lábmunkák, s mindez tökéletesen egyszerre és mosolyogva 4 percbe sűrítve. Jönnek a pontok, a szurkolótábor aktivizálja magát, 6.9, 7.0, 7.3, 6.8, stb. A lányok gyönyörűek, vidámak, a smink és a fürdőruha eredeti és mutatós.

Tekerjük egy kicsit vissza az időt: izgatott sminkelés, az utolsó megbeszélések, pótorrcsipeszek beszerzése és a leggyötrelmesebb feladat: a haj „elkészítése”. A „végy 10 dkg zselatint” kezdetű receptet minden szinkronúszó ismeri. Igen, igen, ezt a ragadós, kellemetlen szagú masszát (forró vízzel keverve) a hajunkra kenjük. S minden azért, hogy tökéletesen tartson a konty, esztétikus és vízálló legyen. Nemhiába, mindent a szépségért!

De nézzük meg, mi is áll ennek a hátterében! 12 vegyes, taposások, balettláb, vertikális (ez az, amikor fejjel lefelé vagyunk a vízben és csak a kinyújtott lábunk látszik ki) haladások és az edzés kihagyhatatlan kellékei: a levegő nélküli úszások, hiszen 1-1 kür (más néven gyakorlat) során hosszú és bonyolult lábmunkákat kibírunk. És ez heti ötször. Az erőnléti edzések mellett azonban fontos szerepe van a „balettos beütéseknek”. Spárga, szép spicc, harmonikus mozgás, ezek mind alapfeltételek a sportág űzéséhez.

A szinkronúszás nemrégiben olimpiai sportággá vált, s egyre kedveltebb lesz nálunk is, egyre többen kapják fel a fejüket és bólogatnak értően, amikor szóba kerül a vízibalett. Már 10–12 egyesület színeiben mérhetik össze a műúszást kedvelő és művelő lányok az erejüket. A fejlődés egyre inkább észrevehető.

Tehát, lányok (és fiúk: ne csodálkozzunk, van rá példa, bár az erősebb nem képviselőit nem nagyon csábítja e nőies sportág), orrcsipeszt fel, irány a víz!

Méhes Barbara
A legfrissebb cikkek a rovatban

Országos döntőben a sakkozó lányaink

Sulyok Eszter, Molnár Márta és Karsai Luca csapata a döntőben van.

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.