Sport | Sakk

Országos döntőben a sakkozó lányaink


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2020. február 6. | utolsó módosítás: 2020. február 6., 11:56

2020. február 1-jén a diákolimpián a 9-12-es leány csapatok kategóriájának budapesti versenyén iskolánk csapata a 6 résztvevő közül bronzérmet szerzett, ezzel jogot szerzett az országos döntőn való indulásra.

A Városmajor csapata kiemelkedett a mezőnyből, rajtuk kívül a Szent László Gimnázium csapata végzett előttünk. Reménykeltő a jövőre nézve, hogy a 9-12-es korosztályban két nyolcadikos és egy kilencedikes lány alkotta a csapatot, ők még három évig indulhatnak ebben a kategóriában.


Országos döntőben a sakkozó lányaink

A legjobb játékosunk Sulyok Eszter (8.D) volt, aki egyben a mezőny legjobb sakkozója. Tőle alap volt, hogy mind az öt ellenfelét legyőzze, ami papírforma volt, de vele ellentétben sokan nehezen viselik vagy viselték a „kötelező győzelem” terhét. Ő kiegyensúlyozott, magabiztos, jó játékkal símán nyert 5-ből 5-öt.

Nagy köszönet apukájának is, aki a csapat „szállításában” sokat segített.

A második legjobbunk Molnár Márta (9.D), aki a szalagavató miatt az utolsó két fordulót ki kellett, hogy hagyja, így azokban emberhátrányban kellett játszanunk; de az első 3-ból 2-t nyert, ezzel segítve a csapatot.

Karsai Luca (8.D) nagyon ügyesen és ötletesen játszott, több nagyon esélyes, szinte nyerő állása volt, de a döntő pillanatokban rutintalansága miatt hibázott, így ő most csak 1 ponttal járult hozzá a csapat eredményéhez. Mutatott játéka alapján bízvást gondolhatjuk, hogy fog még ő ennél sokkal jobb eredményt elérni!

Pirity Tamás Gábor
A legfrissebb cikkek a rovatban

Országos döntőben a sakkozó lányaink

Sulyok Eszter, Molnár Márta és Karsai Luca csapata a döntőben van.

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.