Sport | Sakk

Országos döntőben a sakkozó lányaink

2020. február 6. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

2020. február 1-jén a diákolimpián a 9-12-es leány csapatok kategóriájának budapesti versenyén iskolánk csapata a 6 résztvevő közül bronzérmet szerzett, ezzel jogot szerzett az országos döntőn való indulásra.

A Városmajor csapata kiemelkedett a mezőnyből, rajtuk kívül a Szent László Gimnázium csapata végzett előttünk. Reménykeltő a jövőre nézve, hogy a 9-12-es korosztályban két nyolcadikos és egy kilencedikes lány alkotta a csapatot, ők még három évig indulhatnak ebben a kategóriában.


Országos döntőben a sakkozó lányaink

A legjobb játékosunk Sulyok Eszter (8.D) volt, aki egyben a mezőny legjobb sakkozója. Tőle alap volt, hogy mind az öt ellenfelét legyőzze, ami papírforma volt, de vele ellentétben sokan nehezen viselik vagy viselték a „kötelező győzelem” terhét. Ő kiegyensúlyozott, magabiztos, jó játékkal símán nyert 5-ből 5-öt.

Nagy köszönet apukájának is, aki a csapat „szállításában” sokat segített.

A második legjobbunk Molnár Márta (9.D), aki a szalagavató miatt az utolsó két fordulót ki kellett, hogy hagyja, így azokban emberhátrányban kellett játszanunk; de az első 3-ból 2-t nyert, ezzel segítve a csapatot.

Karsai Luca (8.D) nagyon ügyesen és ötletesen játszott, több nagyon esélyes, szinte nyerő állása volt, de a döntő pillanatokban rutintalansága miatt hibázott, így ő most csak 1 ponttal járult hozzá a csapat eredményéhez. Mutatott játéka alapján bízvást gondolhatjuk, hogy fog még ő ennél sokkal jobb eredményt elérni!

Pirity Tamás Gábor
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Weiczner Petra sikerei

2024. július 8.

Weiczner Petra (8.D osztályos tanuló) az akrobatikus rock and roll tánc sportban a QUEEN (Rock and Magic SE) girls nagyformációs csapatának tagjaként több nemzetközi eredményt is elért.

Túrák a téli szünetben

2024. január 12.

A Túrakör tagjaival a téli szünetben két hegység legmagasabb csúcsát is meghódítottuk.

A sítáborból szeretettel

2023. február 1.

Képek szöveg nélkül.

Zhang Boglárka háromszoros országos bajnok

2023. január 18.

Zhang Boglárka (7.C) több aranyérmet is szerzett a jégen az utóbbi hónapokban, ezek közül arról a kettőről szeretnénk beszámolni, melyekre a leginkább büszke.

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)