Sport | Sakk

Második helyen végzett az Apáczai leánycsapata a sakk diákolimpia országos döntőjében


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2014. május 19. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Leánycsapatunk (Shan He Jia Rita, Érseki Tamara, Vujosevics Eszter és Hoyle Anna Caitlin) második lett a sakk diákolimpia országos döntőjében! Az 5. helyen kiemelt gárda kiváló játékkal és remek csapatszellemmel érte el az Apáczai Gimnázium történetének első lánycsapat dobogós helyét. A 13. helyről induló fiúk is jól játszottak, végül a 11. helyen végeztek.

Több mint 500 sakkozó fiatal részvételével rendezték péntektől vasárnapig Szombathelyen, a Haladás sportcsarnokában az idei sakk diákolimpia országos döntőit.

A középiskolás lányok végeredménye:
http://www.chess-results.com/tnr133837.aspx?lan=1&art=0&rd=8&turdet=YES&flag=30&wi=984

Lánycsapatunk (kép mellékelve) sikere azért is figyelemre méltó, mert nálunk a legidősebb versenyző is csak tizedikes (az aranyérmes éltáblása pedig most érettségizik). Vagyis jövőre megpályázzuk az aranyat!

A 8 fordulós versenyen az első táblán Shan He Jia Rita 4,5 pontot ért el. A nála gyengébbeket megverte, a nála erősebbek ellen is szerzett 1,5 pontot. Új edzőjével láthatóan javult a teljesítménye. Érseki Tamara az őt jellemző tüzes játékkal 5,5 pontot szerzett. Lelkesedése nem ismer határokat. Legjobb pontszerzőnk a 3. táblán Vujosevics Eszter volt 6 ponttal. Ő hosszas kihagyás után tért vissza, nagyon tehetséges sakkozó!

Sajnos a kiélezett küzdelemben (fél pont döntött) tartalékunknak, Hoyle Annának nem volt lehetősége játszani. Végigszurkolta a versenyt, hősiesen viselte a szükséges, de hálátlan szerepet. Nagyon köszönöm neki!

Nem volt kiugró egyéni teljesítmény, annál dicséretesebb az egészen remek csapatszellem. Ennek kialakításában nagy szerepe volt Csonkics Tünde nagymesternek, Eszter édesanyjának, aki hozta-vitte a lánycsapatot, végigszurkolta, -biztatta, -vigasztalta a versenyt.

Fiúcsapatunk eredményei: Vitályos Márton 4,5/8, Kovács Miklós 4,5/8, Márton Benedek 2/7, Pálovics László 5/8, Kovács Levente 0/1.

A végeredmény:
http://www.chess-results.com/tnr133834.aspx?lan=1&art=0&rd=8&turdet=YES&flag=30&wi=984

Marci, Miki és Laci kiválóan játszott, Benedek még egy kissé megilletődötten. Itt is remek volt a csapatszellem!

Szeretnék köszönetet mondani szponzorainknak (a sportkörnek, az Alapítvány az Apáczai Gimnáziumért-nak és a sakkszakkör három régi, nagylelkű tagjának). Az ő támogatásuk könnyítette meg a részvételt.

Egy érdekesség: visszafelé a vonaton az egyik többszörös bajnok, ötödikes lánysakkozó családja elkezdett tőlem érdeklődni gimnáziumunk felvételi rendjéről…

Még nincs vége! Két hét múlva az amatőr egyéni döntőben négy diákunk (Grinácz Apolka Cicelle, Pál Tímea, Somlai Zoltán és Lovás Zsolt) lép a sakktáblán…

Szabolcsi János
nemzetközi mester

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

Halloween Cup 2017 – nemzetközi jégtánc verseny

Búcsú Ákos (8.C, párja: Kedves Katica) a hétvégén megrendezett nemzetközi jégtánc versenyen kitűnően szerepeltek.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.