Sport | Sakk

Sakkcsapataink sikere

2014. február 28. | utolsó módosítás: 2020. október 5., 13:28

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

2014. február 22-én, szombaton zajlott le a sakkcsapat diákolimpia budapesti döntője, amelyet (akárcsak tavaly) mi rendeztünk (a kollégiumi klubban).

A lényeg: mindkét középiskolás csapatunk bejutott az országos döntőbe!

A lányok ezúttal nélkülözték legjobbjukat, Shan He Jia Ritát, aki vidéki versenyen játszott. Nélküle is biztosan lettek bronzérmesek. Sőt ha két nyerésre álló partit nem veszítünk el, akkor fényesebb is lehetett volna az érem.

Érseki Tamara 7.C újoncként jól szerepelt az első táblán. A másodikon Vujosevics Eszter 8.C kezdi visszanyerni régi formáját, eredményesen küzdött. A harmadik táblán felváltva játszott Kozma Gyöngyvér 12.A és Hoyle Anna 11.A, utóbbi mindhárom játszmáját megnyerte!

Az országos döntőn Ritával kiegészülve érmes reményeink is lehetnek!

A fiúk magabiztosan hozták a papírformát. A három kiemelkedő csapatot (játszott nemzetközi mester és több NB I.-es játékos) nem tudtuk megszorítani, de a 4. helyett fölényesen hoztuk. Vitályos Márton 11.A az első táblán kissé idegesen, de megfelelő eredménnyel játszott. Kovács Miki 11.A még nincs túl a féléves kihagyáson, de a gyengébbeket megverte. A harmadikon újoncunk, Márton Benedek 9.A volt hasznos tagja a csapatnak. A negyediken Pálovics Laci 11.A és egy játszmában a tartalék Kovács Levente 11.A hozták a továbbjutáshoz szükséges pluszokat.

A verseny gördülékenyen, problémák nélkül zajlott. Minden játékosunk pontos, fegyelmezett, udvarias és segítőkész volt. Számos szülő jött el és szurkolt nekünk, köztük Csonkics Tünde ezüstérmes olimpikon nagymesternőnk.

Az országos döntőre májusban kerül sor Szombathelyen.

Szabolcsi János
nemzetközi mester












Legutóbbi cikkeink a rovatban

Weiczner Petra sikerei

2024. július 8.

Weiczner Petra (8.D osztályos tanuló) az akrobatikus rock and roll tánc sportban a QUEEN (Rock and Magic SE) girls nagyformációs csapatának tagjaként több nemzetközi eredményt is elért.

Túrák a téli szünetben

2024. január 12.

A Túrakör tagjaival a téli szünetben két hegység legmagasabb csúcsát is meghódítottuk.

A sítáborból szeretettel

2023. február 1.

Képek szöveg nélkül.

Zhang Boglárka háromszoros országos bajnok

2023. január 18.

Zhang Boglárka (7.C) több aranyérmet is szerzett a jégen az utóbbi hónapokban, ezek közül arról a kettőről szeretnénk beszámolni, melyekre a leginkább büszke.

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)