Sport | Sakk

Sakkcsapataink sikere


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2014. február 28. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

2014. február 22-én, szombaton zajlott le a sakkcsapat diákolimpia budapesti döntője, amelyet (akárcsak tavaly) mi rendeztünk (a kollégiumi klubban).

A lényeg: mindkét középiskolás csapatunk bejutott az országos döntőbe!

A lányok ezúttal nélkülözték legjobbjukat, Shan He Jia Ritát, aki vidéki versenyen játszott. Nélküle is biztosan lettek bronzérmesek. Sőt ha két nyerésre álló partit nem veszítünk el, akkor fényesebb is lehetett volna az érem.

Érseki Tamara 7.C újoncként jól szerepelt az első táblán. A másodikon Vujosevics Eszter 8.C kezdi visszanyerni régi formáját, eredményesen küzdött. A harmadik táblán felváltva játszott Kozma Gyöngyvér 12.A és Hoyle Anna 11.A, utóbbi mindhárom játszmáját megnyerte!

Az országos döntőn Ritával kiegészülve érmes reményeink is lehetnek!

A fiúk magabiztosan hozták a papírformát. A három kiemelkedő csapatot (játszott nemzetközi mester és több NB I.-es játékos) nem tudtuk megszorítani, de a 4. helyett fölényesen hoztuk. Vitályos Márton 11.A az első táblán kissé idegesen, de megfelelő eredménnyel játszott. Kovács Miki 11.A még nincs túl a féléves kihagyáson, de a gyengébbeket megverte. A harmadikon újoncunk, Márton Benedek 9.A volt hasznos tagja a csapatnak. A negyediken Pálovics Laci 11.A és egy játszmában a tartalék Kovács Levente 11.A hozták a továbbjutáshoz szükséges pluszokat.

A verseny gördülékenyen, problémák nélkül zajlott. Minden játékosunk pontos, fegyelmezett, udvarias és segítőkész volt. Számos szülő jött el és szurkolt nekünk, köztük Csonkics Tünde ezüstérmes olimpikon nagymesternőnk.

Az országos döntőre májusban kerül sor Szombathelyen.

Szabolcsi János
nemzetközi mester
A legfrissebb cikkek a rovatban

Országos döntőben a sakkozó lányaink

Sulyok Eszter, Molnár Márta és Karsai Luca csapata a döntőben van.

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.