Sport | Sakk

Beszámoló a sakkcsapatok diákolimpiai döntőjéről


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett közösségi oldalakon történő megosztásának lehetőségét. Természetesen a cikk linkjének bemásolásával ezt továbbra is meg lehet tenni bármelyik közösségi oldalon.
2011. április 5. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Április 3-án (vasárnap) ért véget Szombathelyen a sakkcsapatok diákolimpiai döntője. Mind fiú-, mind lánycsapatunk kiharcolta a részvételt, és a tetemes költségek ellenére, amelyet közösségi és magánszponzorok, valamint a résztvevők osztottak meg, el is mentünk, és játszottunk.

Nem voltak nagy reményeink természetesen, hiszen mindkét csapatunk Budapesten is „csak” az 5. helyen végzett, és jórészt nem nagyon versenyző, tapasztalatlan amatőrökből állt. Végül a vártnál is nehezebbnek bizonyult ez a verseny.

A lányoknál „válságmezőny” volt: a 26 jogosultból csak 14 csapat jött el, gondolom azok, akiknek volt esélyük – és mi. Utolsók (14.) lettünk. Első táblásunk, Shan He Jia Rita szerzett 4 pontot – a többiek (Kozma Gyöngyvér, Pereszlényi Krisztina és Csik Fanni) derekasan küzdve, de minden partijukat elvesztették. Talán közben tanultak valamit, és jövőre több esélyünk lesz… Tegyük hozzá, hogy nagyon fiatal csapattal mentünk.

A fiúknál teljes volt a mezőny. A 26 csapatból a 21. helyen végeztünk. Suhajda Attila az első táblán 8 meccsből 6 pontot szerzett, ami egyrészt nagyon jó, másrészt a másik kettőt is megverhette volna, de a végére elfogyott az ereje. Telek Lórit (házibajnokságunk ezüstérmesét) „feláldoztuk” a 3. táblán, 7 meccsből 2 pontot szerzett. Hozzáteszem, hogy a versenykiírás által nyújtott lehetőséeggel élve, több ellenfelünk is a 2. táblára tette legerősebb játékosát. Perényi András hat partiból két döntetlent ért el. Nagyon igyekezett, becsülettel küzdött, de rosszul ment neki a játék. Juhász Matyi 7 játszmából 2,5 pontot hozott a 3-4. táblán. A végére kissé belejött, de túl óvatosan sakkozik. Tartalékunk, Futó Bálint 4 partiból hozott 2,5 pontot az utolsó táblán.

A mezőny nagyon erős volt, 10 NB I-es játékos állt rajthoz, legtöbbjük „profi” (magántanuló)!

A csapatot Mihályfi László tanár úrral vezettük ketten. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Mihályfi tanár úr rendkívül értékes segítségéért. A nagyon feszes programot (8 forduló 2 nap alatt) nem volt könnyű végigcsinálni.

Telek Lóritól és Perényi Andrástól búcsúzunk, és az újonnan érkezőkkel megerősödve jövőre szeretnénk mindkét csoportban előbbre lépni.

Szabolcsi János

Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és az EU bíróság 2019. július 29-i döntése következményeként megszüntetjük a cikkek oldalunkról engedélyezett lájkolásának lehetőségét. Természetesen a cikkek linkje a közösségi oldalakon belül lájkolható.A legfrissebb cikkek a rovatban

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

Halloween Cup 2017 – nemzetközi jégtánc verseny

Búcsú Ákos (8.C, párja: Kedves Katica) a hétvégén megrendezett nemzetközi jégtánc versenyen kitűnően szerepeltek.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.