Sport | Sakk

Beszámoló a sakk diákolimpia budapesti döntőjéről

2011. március 18. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Lezajlottak a sakk diákolimpia budapesti döntőjének küzdelmei a 7-8. osztályosoknál. Csapatunk (Mészáros Marci, Shan He Jia Rita, Czupy Gábor, Lakatos Márk és Menyhárt Marci) nagy küzdelemben a 7. helyen végzett, és így nem került az országos döntőbe.

Mészáros Marci, Shan He Jia Rita, Czupy Gábor, Lakatos Márk és Menyhárt Marci nagy küzdelemben a 7. helyen végeztek, és így nem kerültek az országos döntőbe. Csak egy pont hiányzott, és az az utolsó meccsben benne is lett volna, de nem sikerült… A csapat legjobbja Czupy Gábor volt, és Pirity Tamás, a csapatvezető, Lakatos Márkkal és Menyhárt Marcival is elégedett volt. Mészáros Marcinak erős volt az első tábla, Rita pedig rendszeresen túllépte gondolkodási idejét jobb állásban is.

Egyéniben viszont Rita 100%-os eredménnyel nyerte a III. kategóriás (1998-99-ben született) lányok bajnokságát!

Mészáros Márton, Menyhárt Márton és Lakatos Márk helytállása egyéniben sem volt elég az országos döntőbe kerüléshez.

Ilyenformán a csapatdöntőben (Szombathely, április 1-3.) két középiskolás csapattal veszünk részt. Shan He Jia Ritát lánycsapatunk első tábláján játszatjuk. Itt őszintén szólva egyik csapatunknak sincs esélye jó helyezést elérni. Csapatainkat a 15-20. hely egyikére várom.

Egyéniben (Debrecen, május 27-29.) Shan He Jia Rita és Suhajda Attila képviseli az Apáczait. Rita esélyes a dobogóra, Attila pedig jó formában bejuthat az első tízbe.

Sakkcsapatunk legnagyobb támogatója, volt diákunk, Szalontay Mihály ezúttal is sokat segített csapataink költségvetésének előteremtésében! Köszönjük!

Szabolcsi János
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Weiczner Petra sikerei

2024. július 8.

Weiczner Petra (8.D osztályos tanuló) az akrobatikus rock and roll tánc sportban a QUEEN (Rock and Magic SE) girls nagyformációs csapatának tagjaként több nemzetközi eredményt is elért.

Túrák a téli szünetben

2024. január 12.

A Túrakör tagjaival a téli szünetben két hegység legmagasabb csúcsát is meghódítottuk.

A sítáborból szeretettel

2023. február 1.

Képek szöveg nélkül.

Zhang Boglárka háromszoros országos bajnok

2023. január 18.

Zhang Boglárka (7.C) több aranyérmet is szerzett a jégen az utóbbi hónapokban, ezek közül arról a kettőről szeretnénk beszámolni, melyekre a leginkább büszke.

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)