Sport | Sakk

Beszámoló a sakk diákolimpia budapesti döntőjéről
A cikk linkje:
2011. március 18. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Lezajlottak a sakk diákolimpia budapesti döntőjének küzdelmei a 7-8. osztályosoknál. Csapatunk (Mészáros Marci, Shan He Jia Rita, Czupy Gábor, Lakatos Márk és Menyhárt Marci) nagy küzdelemben a 7. helyen végzett, és így nem került az országos döntőbe.

Mészáros Marci, Shan He Jia Rita, Czupy Gábor, Lakatos Márk és Menyhárt Marci nagy küzdelemben a 7. helyen végeztek, és így nem kerültek az országos döntőbe. Csak egy pont hiányzott, és az az utolsó meccsben benne is lett volna, de nem sikerült… A csapat legjobbja Czupy Gábor volt, és Pirity Tamás, a csapatvezető, Lakatos Márkkal és Menyhárt Marcival is elégedett volt. Mészáros Marcinak erős volt az első tábla, Rita pedig rendszeresen túllépte gondolkodási idejét jobb állásban is.

Egyéniben viszont Rita 100%-os eredménnyel nyerte a III. kategóriás (1998-99-ben született) lányok bajnokságát!

Mészáros Márton, Menyhárt Márton és Lakatos Márk helytállása egyéniben sem volt elég az országos döntőbe kerüléshez.

Ilyenformán a csapatdöntőben (Szombathely, április 1-3.) két középiskolás csapattal veszünk részt. Shan He Jia Ritát lánycsapatunk első tábláján játszatjuk. Itt őszintén szólva egyik csapatunknak sincs esélye jó helyezést elérni. Csapatainkat a 15-20. hely egyikére várom.

Egyéniben (Debrecen, május 27-29.) Shan He Jia Rita és Suhajda Attila képviseli az Apáczait. Rita esélyes a dobogóra, Attila pedig jó formában bejuthat az első tízbe.

Sakkcsapatunk legnagyobb támogatója, volt diákunk, Szalontay Mihály ezúttal is sokat segített csapataink költségvetésének előteremtésében! Köszönjük!

Szabolcsi János
A legfrissebb cikkek a rovatban

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

Halloween Cup 2017 – nemzetközi jégtánc verseny

Búcsú Ákos (8.C, párja: Kedves Katica) a hétvégén megrendezett nemzetközi jégtánc versenyen kitűnően szerepeltek.

A Börzsöny csúcsán

Az Apáczai Túrakör tagjaival 2016. december 23-án a Börzsönyben jártunk.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.