Sport | Sakk

Beszámoló a sakk diákolimpia V. kerületi döntőjének első részéről


A cikket más oldalakon is meg tudod osztani a linkjének bemásolásával.
A cikk linkje:


2011. január 13. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

2011. január 12-én délután zajlott le a sakk diákolimpia V. kerületi döntőjének első része. Az apáczais versenyzőket Szabolcsi János és Pirity Tamás Gábor vezette. Minden csoportban bajnoki címet szereztek diákjaink.

Tegnap délután zajlott le a sakk diákolimpia V. kerületi döntőjének első része. Mi a III.-IV. korosztályban (7-8. osztályosok) voltunk érdekelve. A csapatot Pirity Tamással ketten vezettük. A Szent István Általános Iskolában zajlott le a verseny, a rendezés és a játékvezetés (Tichy-Rács család) megfelelő volt.

Teljes sikert értünk el ezen a délutánon, minden csoportban bajnoki címet szereztünk.

A III. korcsoport lányversenyét Shan He Jia Rita (7.C) (Magyarország 2010. évi korcsoportos rapidbajnoka) a papírformának megfelelően, könnyedén nyerte 100%-os teljesítménnyel.

A III. korcsoport fiúversenyét Menyhárt Marci (7.D) taktikus, jó támadójátékkal szintén 100%-os teljesítménnyel nyerte. Marci ügyes, de az is igaz, hogy a többiek roppant gyöngék voltak.

Ők ketten azért tudtak a kisebbek között indulni, mert 1998-ban születtek.

A IV. korcsoport mezőnye már komolyabb volt.A mieinken kívül esélyesként indult a vízügyes Pálovics László is. El is keseredtünk, amikor kiváló játékkal egymás után megverte legjobbjainkat, Mészáros Marcit és Czupy Gábort. Aztán jött a fordulat:Lakatos Márk kiremizte őt, és az ideges fiú az utolsó fordulóban egy gyönge ellenfél ellen nyert állásból vesztett! Így Mészáros Marci (8.C) lett a bajnok, Pálovics a második és Czupy Gábor (8.D) a bronzérmes. A bronzérmessel holtversenyben lett 4. vagy 5. Kóródi Gábor (7.C). A poén: a (rendkívül rokonszenves) vácis Pálovics hozzánk jelentkezik (mat-fizre), és ha sikerül a felvételije, jövőre 1997-es születésűként még a III-IV. korcsoportos csapatunkat erősítheti majd!

Csapatban természetesen mi nyertünk (nem rendeztek külön csapatversenyt, az egyéni eredményekből számítottak csapatot). A márciusi budapesti döntőre készülő csapatunk tervezett összeállítása: 1. Mészáros Márton, 2. Shan He Jia Rita, 3. Czupy Gábor, 4. Lakatos Márk, 5. Menyhárt Márton. Ez a csapat egyáltalán nem esélytelen az országos döntőbe való bejutásra.

Következik hétfőn az V.-VI. korcsoport versenye.

Szabolcsi János
A legfrissebb cikkek a rovatban

Országos döntőben a sakkozó lányaink

Sulyok Eszter, Molnár Márta és Karsai Luca csapata a döntőben van.

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2020 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.