Sport | Küzdősportok

Kiss Bence duplázott

2013. november 27. | utolsó módosítás: 2020. október 5., 13:28

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Miközben a tanév folyik, tanítványaink sorra szerzik az érmeket a különböző nemzetközi és világversenyeken. Ezúttal Kiss Bence (12.B) állhatott kétszer is a dobogó legfelső fokára a portugáliai Junior Wado Karate Európa Bajnokságon, melyet 2013. október 26-27-én rendeztek meg Lisszabonban.

Bence rengeteget dolgozott azért, hogy sikeresen szerepeljen, szabadidejének nagy részét a tatamin töltötte, mindemellett teljes erőbedobással készült az előrehozott érettségiére. A sok lemondás nem volt hiábavaló, hiszen korosztályában mind egyéniben, mind csapatban első helyen végzett.

Egyéniben portugál ellenfelét győzte le az elődöntőben, majd honfitársával küzdhetett az aranyért, akit nagyobb aktivitásának és irányító szerepének köszönhetően, pontozással győzött le.


Kiss Bence duplázott

Csapata szintén a hazaiakkal került szembe először, majd miután sikeresen vették az akadályt, az angol trióval kellett megküzdeniük. Bence a csapat 3. tagjaként lépett szőnyegre. Mivel társai egy küzdelmet megnyertek, egyet pedig elveszítettek, rajta múlt a verseny végkimenetele. Végül egy összeszedett, kiegyensúlyozott küzdelemmel győzelmet aratott, ezzel másodszor is nyakába akaszthatták a legfényesebb medált.


Kiss Bence duplázott

A drukk és a magyar csapat szurkolása nagy részben hozzájárult ehhez a sikeres szerepléshez és olyan élményhez juttatta a fiatalokat, amire mindig emlékezni fognak.

Molnárné Illés Vanda
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Weiczner Petra sikerei

2024. július 8.

Weiczner Petra (8.D osztályos tanuló) az akrobatikus rock and roll tánc sportban a QUEEN (Rock and Magic SE) girls nagyformációs csapatának tagjaként több nemzetközi eredményt is elért.

Túrák a téli szünetben

2024. január 12.

A Túrakör tagjaival a téli szünetben két hegység legmagasabb csúcsát is meghódítottuk.

A sítáborból szeretettel

2023. február 1.

Képek szöveg nélkül.

Zhang Boglárka háromszoros országos bajnok

2023. január 18.

Zhang Boglárka (7.C) több aranyérmet is szerzett a jégen az utóbbi hónapokban, ezek közül arról a kettőről szeretnénk beszámolni, melyekre a leginkább büszke.

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)