Sport | Küzdősportok

Berta Emese ezüstérmet szerzett

2013. június 7. | utolsó módosítás: 2020. október 5., 13:27

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

2013. május 25-26-án szervezték meg Szerbiában a 10. JKA (Japán Karate Szövetség) Korosztályos Európa-bajnokságot (JKA European youth and veterans championship), ahonnan Berta Emese ezüstéremmel tért haza.

Vannak tanulóink, akik remek sporteredményeikkel nem dicsekednek ugyan, de köszönhetően a különböző közösségi oldalaknak, előbb vagy utóbb sok minden napvilágra kerül. Így jutott tudomásomra, hogy Berta Emese 11.C osztályos tanuló a május végén Szerbiában megrendezett Korosztályos Európa-bajnokságon a Kumite (küzdelem) csapat tagjaként ezüstérmet szerzett.

Kértem Mesit, hogy számoljon be nekünk néhány mondatban a felkészülésről, magáról a versenyről és a további feladatokról.

„A verseny hivatalos neve 10. JKA (Japán Karate Szövetség) Korosztályos Európa-bajnokság, melyet 2013. május 25-26-án, Szerbiában, Krusevacban rendeztek. A legfiatalabb versenyzők 9, míg a legidősebbek 18 évesek voltak, évenkénti lebontásban.

A felkészülés tulajdonképpen az egész tavaszi szezont jelentette, ugyanis ez a fő verseny, amikor csúsformában kell lennünk. Azonban konkrétan erre a versenyre körülbelül egy hónnappal ezelőtt kezdtünk készülni, a verseny hetében pedig az edzésszám is megnövekedett, ekkor már kicsit az ismétlésre és a magabiztosság növelésére fektettük a hangsúly. Maga a szervezés jó volt, elég gördülékenyen zajlott le a verseny mindkét napja, a problémát inkább a helyszín és a szállás közötti viszonylag nagy távolság jelentette.

A magyar csapat negyedikként zárt az összesített éremtáblázaton (az oroszok lettek az elsők, a szerbek a másodikak és a csehek a harmadikak). Meg kell azonban jegyezni, hogy a bírói munka talán az átlagosnál is rosszabb volt.


Berta Emese ezüstérmet szerzett

Általános elvárás inkább az volt, hogy sikerüljön jól versenyezni, megcsinálni azt, amit az edzők kérnek tőlünk. A csapat versenyszámoknál érmes helyezéseket vártak az edzők.

További tervek a korosztályos válogatott számára a jövő évi, Prágában megrendezésre kerülő Korosztályos Európa-bajnokság, illetve azokra, akik már betöltötték 16. életévüket, ősszel még két nemzetközi megmérettetés vár.”


Berta Emese ezüstérmet szerzett

Gratulálunk és a jövőben is várjuk beszámolóit a versenyekről!

Molnárné Illés Vanda

Kapcsolódó linkek

A verseny oldala
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Weiczner Petra sikerei

2024. július 8.

Weiczner Petra (8.D osztályos tanuló) az akrobatikus rock and roll tánc sportban a QUEEN (Rock and Magic SE) girls nagyformációs csapatának tagjaként több nemzetközi eredményt is elért.

Túrák a téli szünetben

2024. január 12.

A Túrakör tagjaival a téli szünetben két hegység legmagasabb csúcsát is meghódítottuk.

A sítáborból szeretettel

2023. február 1.

Képek szöveg nélkül.

Zhang Boglárka háromszoros országos bajnok

2023. január 18.

Zhang Boglárka (7.C) több aranyérmet is szerzett a jégen az utóbbi hónapokban, ezek közül arról a kettőről szeretnénk beszámolni, melyekre a leginkább büszke.

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)