Sport | Kosárlabda

Aranyat hoztak a kosaras srácok

2016. november 30. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

November végén került sor a IV. korcsoport számára megrendezett Kerületi Kosárlabda Bajnokságra. A mérkőzéseknek a Hild József Általános Iskola adott otthont. A főszervező Simon Péter testnevelő volt, aki egyébként az V. kerületi sportversenyek fő koordinátora.

Négy csapat mérhette össze tudását. A hazai Hild József Általános Iskola, a Váci utcai Ének–Zenei Általános Iskola, a Szent István Általános Iskola és az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium.

Fiainknak ez a verseny egyben egy főpróba is volt a jövő heti B33 Diákolimpiára. Az eredmény mindenképpen bíztató, ugyanis főlényes győzelmet arattunk mindhárom ellenfelünkkel szemben. Ugyan nem játszottunk hibátlanul, sőt voltak kifejezetten gyenge periódusok, amikor kapkodóvá és pontatlanná vált a játékunk, majd a védekezésünk esett szét, de óriási szívvel és hatalmas lelkesedéssel túllendültünk ezeken. Kiemelkedő teljesítményt Lakosa Áron nyújtott, aki a jó ritmusú egy-egy elleni játékával, sok értékes pontot szerzett.


Aranyat hoztak a kosaras srácok

Mivel ez a kis csapat csak most van kialakulóban, és egytől-egyik tehetséges fiatalból áll, úgy gondolom, okozhat még meglepetést.

A végeredmény:
I. ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium
II. Váci Utcai Ének-Zenei Általános Iskola
III. Hild József Általános Iskola
IV. Szent István Általános Iskola

A csapat tagjai:
Biber Benedek, Csákay Botond, Lakosa Áron, Paróczi Márton, Pécs Tamás, Marczula Bálint, Szabó Bence


Aranyat hoztak a kosaras srácok

Illés Vanda
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Weiczner Petra sikerei

2024. július 8.

Weiczner Petra (8.D osztályos tanuló) az akrobatikus rock and roll tánc sportban a QUEEN (Rock and Magic SE) girls nagyformációs csapatának tagjaként több nemzetközi eredményt is elért.

Túrák a téli szünetben

2024. január 12.

A Túrakör tagjaival a téli szünetben két hegység legmagasabb csúcsát is meghódítottuk.

A sítáborból szeretettel

2023. február 1.

Képek szöveg nélkül.

Zhang Boglárka háromszoros országos bajnok

2023. január 18.

Zhang Boglárka (7.C) több aranyérmet is szerzett a jégen az utóbbi hónapokban, ezek közül arról a kettőről szeretnénk beszámolni, melyekre a leginkább büszke.

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)