Sport | Kosárlabda

Kerületi kosárlabda bajnokság
A cikk linkje:
2011. november 28. | utolsó módosítás: 2016. február 8., 17:06
Ez a cikkünk több, mint fél éve lett elhelyezve az oldalon.
A tartalma azóta elavulhatott!

Beszámoló a 7-8. évfolyam számára meghirdetett kosárlabda bajnokságról, amelyre iskolánk egy lány és egy fiú csapattal nevezett. Mindkét csapat I. helyezést ért el.

Az V. kerületi Önkormányzatnál – nagy örömünkre – a személyi kérdések megoldódtak. Új sportreferensnek Farkas Tamást nevezték ki, aki az elmúlt években testnevelő tanárként és igazgatóhelyettesként tevékenykedett. Nagy lelkesedéssel és igen céltudatosan kezdte meg munkáját. Neki is köszönhető, hogy az októberben és novemberben meghirdetett kerületi bajnokságok (foci, kötélmászás, kosárlabda) flottul, szervezetten zajlottak le. Dicséretes, hogy az eredményhirdetésekkor nemcsak a diákok sporteredményeit méltatta, hanem néhány pedagógiai célzatú útravalót is kaptak tőle a gyerekek.

Ennek a versenysorozatnak az idei, utolsó állomása a 7-8. évfolyam számára meghirdetett kosárlabda bajnokság volt. Iskolánk egy lány és egy fiú csapattal nevezett.

Mindkét csapatunk 2-2 győzelemmel I. helyezést ért el.

A lányok, a Szent István Általános Iskolát és a Hild József Általános Iskolát kényszerítették simán a dobogó 2. illetve 3. fokára, míg a fiúk, a Váci utcai Általános Iskolával és a Hild József Általános Iskolával vívtak nagy csatát. Az előbbin szoros küzdelemben 6 ponttal kerekedtek felül, míg az utóbbit hosszabbítás után, apáczaisokhoz méltó higgadt játékkal, 4 ponttal győzték le.

A Bajnok csapatok tagjai

Lányok:

Fehértói-Nagy Lili
Vida Lívia
Demján Dorottya
Molnár Katalin
Lőrinczi Regina
Barcsa Bianka
Kalyó Nikoletta
Szabó Panna
Koppány Barbara


Kerületi kosárlabda bajnokság

Fiúk:

Rozgonyi Bálint
Megyesi Zsombor
Lovas Zsolt
Forray Balázs
Pintér Olivér
Adorjáni Bence
Bede Ábel
Paszternák András


Kerületi kosárlabda bajnokság

(A csapat tagja lett volna még Bálint Áron, Kiss György, Hazai Levente. Ők sérülés miatt sajnálatos módon nem tudtak részt venni a versenyen.)

Összességében az év végéig meghirdetett versenyeken (atlétika, mezei futás, kötélmászás, kosárlabda) ez a korosztály rendkívül sikeresen szerepelt. Az egyéni számokban 7 arany, 6 ezüst és 7 bronzérem, míg csapatban 4 arany- és 2 ezüstérem született.

A részvevőknek szívből gratulálunk és köszönjük szépen, hogy a délutánjaikat feláldozva, a sokszor későig elhúzódó versenyeken, szívvel-lélekkel, sportszerűen versenyeztek, a kollégáknak pedig, hogy lehetővé tették a diákok számára a szereplést azzal, hogy engedélyezték az utolsó órákról való hiányzást.

Koppány Barbara és Molnárné Illés Vanda
A legfrissebb cikkek a rovatban

Búcsú Ákos és párjának sikere

2018. március 2-án és 3-án volt a jégtánc országos bajnokság az utánpótlás korosztálynak. Búcsú Ákos (8.C) és párja (Kedves Katica) most 5. alkalommal végeztek az első helyen.

Döntőben a sakkozó lányaink

Érseki Tamara, Vujosevic Eszter és Molnár Márta csapata a döntőben van.

Kerületi bajnoki cím védése: pipa

A 2017. november 15-én megrendezett V. Kerületi Kosárlabda Bajnokságnak a Hild József Általános Iskola adott otthont. Ezúton is köszönjük a szervezést és lebonyolítást Simon Péter testnevelő kollégánknak.

Halloween Cup 2017 – nemzetközi jégtánc verseny

Búcsú Ákos (8.C, párja: Kedves Katica) a hétvégén megrendezett nemzetközi jégtánc versenyen kitűnően szerepeltek.

A Börzsöny csúcsán

Az Apáczai Túrakör tagjaival 2016. december 23-án a Börzsönyben jártunk.

MERIDIÁN – az apáczaisok hírportálja
KÖZÖSSÉGI OLDALAINK:

 Facebook
 Twitter
 Instagram
 YouTube
ALMA MATER:


Impresszum | Médiaajánlat | Jogok | Adatvédelem | Technikai háttér
2002-2019 MERIDIÁN. Minden jog fenntartva. A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a készítők engedélyével lehetséges.