Sport | Kézilabda

Ezüstérem született az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokságon

2019. július 17. | utolsó módosítás: 2020. szeptember 26., 02:35

× Ez a cikkünk több mint fél éve lett elhelyezve az oldalon. A tartalma azóta elavulhatott!

Június végén Lengyelországban került megrendezésre az U17-es Strandkézilabda Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat tagjaként iskolánk tanulója, Csákay Botond ezüstérmet szerzett.

A csoportmérkőzések során Spanyolország, Szlovákia és Franciaország csapatait győzték le és magabiztosan jutottak a középdöntőbe, melynek során a román, az ukrán és a holland válogatott ellen arattak sikereket. Innen egyenesen az elődöntőbe vezetett az út, ahol a már ismerős spanyol válogatottal kerültek újra szembe és második alkalommal is diadalt arattak fölöttük. Az EB utolsó versenynapján, a döntőben sajnos nem sikerült minden úgy, ahogy eltervezték és a szerencse is elpártolt tőlük. Így hajszál híján ugyan, de Horvátországtól vereséget szenvedtek, ezzel a dobogó második fokára állhatott fel a fiatal tehetségekből álló magyar válogatott.


Óriási gratuláció a csapatnak és Botinak, csak így tovább!

Illés Vanda
Legutóbbi cikkeink a rovatban

Weiczner Petra sikerei

2024. július 8.

Weiczner Petra (8.D osztályos tanuló) az akrobatikus rock and roll tánc sportban a QUEEN (Rock and Magic SE) girls nagyformációs csapatának tagjaként több nemzetközi eredményt is elért.

Túrák a téli szünetben

2024. január 12.

A Túrakör tagjaival a téli szünetben két hegység legmagasabb csúcsát is meghódítottuk.

A sítáborból szeretettel

2023. február 1.

Képek szöveg nélkül.

Zhang Boglárka háromszoros országos bajnok

2023. január 18.

Zhang Boglárka (7.C) több aranyérmet is szerzett a jégen az utóbbi hónapokban, ezek közül arról a kettőről szeretnénk beszámolni, melyekre a leginkább büszke.

Parti Boglárka sikere

2021. december 9.

Parti Boglárka (9.C) Ukrajnában az Akrobatikus Rock and Roll Világbajnokságon az aranyérmes csapat tagja volt. (1 videó.)